Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 8:10:33 πμ

Αυτοδιοίκηση

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 20:22

«ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» από Δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Ο Δήμος Παιονίας όπως κάθε χρόνο διοργανώνει και φέτος ειδική εκδήλωση βράβευσης διακεκριμένων προσώπων, φορέων, συλλόγων και επιχειρήσεων με τίτλο «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» ΠΑΙΟΝΙΑ 2017».
Δημότες, εθελοντές, νέοι, σύλλογοι πολιτιστικοί και αθλητικοί, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, πρόσωπα που διακρίθηκαν μέσα στο 2016 και με τις δραστηριότητες τους έκαναν γνωστή και περήφανη την Παιονία εντός και εκτός συνόρων, θα βραβευθούν για το έργο τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.

Στην καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ δημοσιεύθηκαν σήμερα οι αποφάσεις των δημάρχων Κιλκίς και Παιονίας για τους ορισμούς των αντιδημάρχων και τις αρμοδιότητές τους. Αναλυτικά λοιπόν έχουμε για τους δυο δήμους:

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 14:34

Οι νέοι αντιδήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας

Συντάκτης:

Ορισμό νέων αντιδημάρχων έχουμε στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας, με ισορροπημένες αλλαγές από την πλευρά του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, αλλά ευρείες αλλαγές από το δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ οι αποφάσεις των δυο δημάρχων έχουν ως εξής:

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο με την οποία τον καλεί να προβεί σε διόρθωση της λανθασμένης επιβολής τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ σε επαγγελματίες του Δήμου, καθώς συγχέεται από το υπουργείο η έννοια του χωριού που αναφέρει η νομοθεσία για το τέλος (επιβάλλεται σε χωριά μέχρι 500 κατοίκους), με αυτήν της Τοπικής Κοινότητας (η οποία όμως περιλαμβάνει περισσότερα χωριά και ως εκ τούτου ο συνολικός πληθυσμός υπερβαίνει τους 500).

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 12:39

Τσογγίδης και Βαφειάδης απαντούν για τις σημαίες

Συντάκτης:

Από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, Γιάννη Τσογγίδη, και τον πρώην αντιδήμαρχο Κιλκίς, Θεόδωρο Βαφειάδη, λάβαμε τις ακόλουθες απαντήσεις, όσον αφορά σχόλιο για την καταψήφιση πρότασης αγοράς ελληνικών σημαιών από το δήμο Κιλκίς στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, θέμα που είχε εισηγηθεί ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης:

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς  συναντήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, με το Δήμαρχο Κιλκίς, κ. Δημήτριο Σισμανίδη σε ένα πολύ καλό και εγκάρδιο κλίμα, τον οποίο και ενημέρωσε για τους σκοπούς, τα μέσα λειτουργίας και τους στόχους του σωματείου.    
Δόθηκαν δεσμεύσεις και από τις δύο πλευρές για μια αμφίδρομη επικοινωνία, προκειμένου να αναδεικνύονται και να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα όποια προβλήματα των στρατιωτικών που διαμένουν στον Δήμο Κιλκίς, με την υποστήριξη και βοήθεια της τοπικής αρχής.

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 20:50

Παζαρτζικλής: “Ο πάντα αναρμόδιος δήμαρχος”

Συντάκτης:

Λυπάμαι εξαιρετικά διότι είμαι υποχρεωμένος να μεταφέρω την παγιωμένη πλέον αντίληψη που επικρατεί στους δημότες μας: Το Κιλκίς δεν έχει φωνή στα κέντρα αποφάσεων.
Απο τη θέση αυτή απέφυγα συστηματικά να ασχοληθώ με ζητήματα καθημερινής διαχείρισης. Για τα θέματα αυτά ,πιστεύω, υπάρχουν οι αντιδήμαρχοι και άλλος καλύτερα, άλλος χειρότερα προσπάθησαν να φέρουν σε πέρας το έργο τους. Η όποια κριτική λοιπόν αφορά κυρίως τον συντονισμό τους που θα μπορούσε να είναι αποδοτικότερος σε θέματα καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, το νερό, πλατείες κ.ο.κ.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 23:12

Άρχισαν τα ...όργανα

Συντάκτης:

Καταγγέλλω την σκαιότατη συμπεριφορά του Δημάρχου Κιλκίς Σισμανίδη κατά του προσώπου μου στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 20.02.2017. Και ως φυσικό πρόσωπο δε μπορούν να με αγγίξουν οι αθλιότητες που διέπραξε σε βάρος μου, διότι είναι ολίγιστος απέναντί μου, αλλά δεν σεβάστηκε στοιχειωδώς το θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλωστε η χαμηλή κουλτούρα του είναι τέτοια που δε  σέβεται τίποτε και κανένα. Αν σεβόταν το παραμικρό άλλωστε δε θα κάπνιζε μέσα στο Δημαρχιακό μέγαρο, όταν ο Νόμος το απαγορεύει ρητώς. Αναφέρω ως παράδειγμα αυτό ως το πιο απλό !

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου  κλιμάκιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Σπύρο Πέγκα. Στην αποστολή συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από το Tμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 23:07

Στη Μόρια βρήκαν τη διαδικασία για αποζημιώσεις

Συντάκτης:

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα αναζητούσε τον τρόπο να αποζημιώσει τους κατοίκους της Ειδομένης και της Νέας Καβάλας που υπέστησαν καταστροφές είτε στα νοικοκυριά είτε στις καλλιέργειές τους από την παρουσία χιλιάδων προσφύγων – μεταναστών στις περιοχές τους. «Ψάχνουμε τρόπο να σας αποζημιώσουμε» ήταν η μόνιμη επωδός των υπουργών κάθε φορά που ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης υπενθύμιζε την υποχρέωση της Πολιτείας για ένα ποσόν που ξεπερνά κατά τι τις 200.000 συνολικά για τους δυο οικισμούς.
Τελικά ο τρόπος βρέθηκε και μάλιστα εγκρίθηκε και ποσόν 170.000 ευρώ ως αποζημίωση θιγέντων κατοίκων, αλλά της περιοχής Μόριας του ν. Λέσβου!