Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:08:04 πμ

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 20:58

Πρόσκληση για σύσταση εθελοντικής ομάδας στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Δήμος Κιλκίς και το Τμήμα Απασχόλησης, Τουρισμού και  Πολιτισμού προκειμένου να υλοποιήσουν προγραμματισμένες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στο πλαίσιο του εθελοντισμού καλούν όλους τους  δημότες που επιθυμούν, να συμμετάσχουν στη δημιουργία ομάδας εθελοντών, με σκοπό την προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των δημοτών στα κοινά αλλά και την ουσιαστική αρωγή των δράσεων του Δήμου.

Μετά την αποκάλυψη της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς πως το υπουργείο Πολιτισμού προτείνει με το νέο οργανισμό του την κατάργηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, υπήρξε η πρώτη αντίδραση από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς με επιστολή του στην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, όπου αναφέρει:
Κυρία Υπουργέ,
Περιήλθε σε γνώση μας το νέο Σχέδιο του Οργανισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορά στη λειτουργία των Εφορειών Αρχαιοτήτων σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 20:46

Συνάντηση Γ. Αμανατίδη με Δ. Σισμανίδη

Συντάκτης:

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Κιλκίς πραγματοποίησε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, συνοδευόμενος από το βουλευτή ν. Κιλκίς Θεόδωρο Παραστατίδη και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν η μεταφορά των φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κιλκίς και η στέγαση των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 20:45

Επίσκεψη Θάνου Τζήμερου στο Δήμαρχο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε την επίσκεψη του Προέδρου του κόμματος ''Δημιουργία Ξανά'' Θάνου Τζήμερου το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, ο κ. Δημήτρης Σισμανίδης ενημέρωσε σφαιρικά τον κ. Τζήμερο για τη φυσιογνωμία του Δήμου Κιλκίς, τις δυνατότητες που παρουσιάζει καθώς και για την υγιή οικονομική του κατάσταση, ως αποτέλεσμα μιας συνετής και νοικοκυρεμένης διαχείρισης.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη διόγκωση της γραφειοκρατίας και στη συνεχή περιστολή πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος, που την εκτρέπουν ουσιαστικά από την αναπτυξιακή της κατεύθυνση.

Γράφει
ο Κωνσταντίνος
Θεοδωρίδης. 

 

Μια αμιγώς  δημοτική  επιχείρηση, όπως όλες οι Δ.Ε.Υ.Α.,   με στόχο τη συνεχή βελτίωση των υποδομών στους βασικούς τομείς ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και των όμβριων υδάτων και ειδικότερα: Τη διασφάλιση της ποιότητας νερού αλλά και την  εξασφάλιση της επάρκειας για όλους τους δημότες, τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων καθώς και μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων  και την  παροχή  βέλτιστων υπηρεσιών προς τους δημότες καταναλωτές.  Ο  ουσιαστικός αυτός κοινωνικός χαρακτήρας της επιχείρησης για τη διασφάλιση ενός εκ των πολυτιμότερων  αγαθών στον άνθρωπο, που καθορίζει   την ποιότητα ζωής  του και την υγεία του, είναι  ο λόγος και του μονοπωλιακού δημόσιου χαρακτήρα της κάθε Δ.Ε.Υ.Α.

Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 13:43

Το ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς έκοψε την πίτα του

Συντάκτης:

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, που διανθίστηκε με τραγούδια και χορό, έκοψε την πίτα του το ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου.
Την πίτα έκοψε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (Κ.Δ.Ε.Κ.) Χρυσή Σοφού η οποία ευχήθηκε στα αειθαλή μέλη του ΚΑΠΗ η καινούρια χρονιά να  φέρει υγεία, δύναμη και όμορφες στιγμές στη ζωή τους.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 14:02

Διακοπή υδροδότησης σε Σταυροχώρι και Χωρύγι Κιλκίς

Συντάκτης:

Από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς ενημερώνονται οι κάτοικοι των οικισμών Σταυροχωρίου και Χωρυγίου ότι θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης από το βράδυ της Παρασκευής 3-2-17 έως και το βράδυ του Σαββάτου 4-2-17, λόγω αντικατάστασης χαλύβδινου κεντρικού αγωγού, ο οποίος έχει διαβρωθεί.

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 13:33

Τη Δευτέρα δεν θα λειτουργούν τα τηλέφωνα της ΔΕΥΑ Κιλκίς

Συντάκτης:

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της ΔΕΥΑ Κιλκίς ότι την Δευτέρα 6/2/2017 από τις 8:00πμ έως τις 8:00μμ τα σταθερά τηλέφωνα της ΔΕΥΑ Κιλκίς δεν θα λειτουργούν λόγω εργασιών του ΟΤΕ.

Για έκτακτα περιστατικά μπορούν οι καταναλωτές να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 697 334 3675.

Το αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια) του Δήμου Παιονίας, ως αποτέλεσμα της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Παιονίας, ξεκίνησε τη λειτουργία του με έδρα στο δημοτικό κτίριο πάνω από το ΚΑΠΗ στην πλατεία Άξιον Εστί στην Αξιούπολη.
Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και η υλοποίηση  του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και σύντομα θα υλοποιήσει και άλλες κοινωνικές δράσεις όπως τα Κέντρα Κοινότητας.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 20:17

Ανεξαρτητοποίηση Φώτη Γεωργιάδη στο Δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Επιστολή παραίτησής του από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας στο δήμο Κιλκίς απέστειλε στο δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, Φώτης Γεωργιάδης.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Γεωργιάδη έχει πολλαπλή σημασία αφού ο σύμβουλος είναι αυτή τη στιγμή και πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.