Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 8:47:44 μμ

Αυτοδιοίκηση

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 20:44

Παιδιά ενός κατώτερου θεού…

Συντάκτης:

Εργάζονται καθημερινά με κανονικό ωράριο εκτελώντας , όπως κάθε υπάλληλος στη ΔΕΥΑ Κιλκίς, τα καθήκοντα – εργασίες που τους ανατίθενται. Το έργο τους, μαζί με το αντίστοιχο των υπολοίπων 20 συναδέλφων τους στην επιχείρηση έχει εκθειαστεί επανειλημμένα από  τη διεύθυνση και τη δημοτική διοίκηση, σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Καθώς με το ίδιο προσωπικό (30 συνολικά άτομα) η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης Κιλκίς  αντιμετωπίζει πολλαπλάσιο έργο μετά τον Καλλικράτη.

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 22:40

Έλαμψαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Παιονία

Συντάκτης:

Το Σάββατο 10/12 έγινε η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Παιονίας, Ευρωπό και Πολύκαστρο και την Κυριακή 11/12 στην Γουμένισσα και την Αξιούπολη αντίστοιχα.

Ανοχή τέλος για τους μακροχρόνιους οφειλέτες του δήμου Παιονίας  για χρέη τους προ πολλών ετών ληξιπρόθεσμα.  Την περασμένη  Παρασκευή κι αφού εξαντλήθηκαν οι προσκλήσεις για ρύθμιση – πληρωμή των οφειλών τους καθώς και εξώδικη πρόσκληση που τους είχε αποσταλεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο,  η οικονομική υπηρεσία του δήμου Παιονίας προχώρησε σε πράξη κατάσχεσης των λογαριασμών τους μέχρι του ποσού της οφειλής ενός εκάστου.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και στελέχη του κόμματος και είχαν μια χρήσιμη συνεργασία πάνω σε ζητήματα που αφορούν το Δήμο Κιλκίς.

Την κατασκευή έργων οδοποιίας σε οδούς της πόλης και σε οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς  υλοποιεί μέσω του τεχνικού του προγράμματος ο Δήμος Κιλκίς.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 19:25

Οριστική κατάργηση προσφυγικής δομής Χέρσου

Συντάκτης:

Εκκενώθηκε  η προσφυγική δομή του Χέρσου, με τη σημερινή (Παρασκευή 9-12-16) αποχώρηση και των τελευταίων ελαχίστων προσφύγων από το στρατόπεδο ''Μαζαράκη'' και με τη μετακίνησή τους σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 20:32

“Είναι σύνθετο το πρόβλημα της οικογένειας”

Συντάκτης:

Από τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” λάβαμε και ευχαρίστως καταχωρίζουμε την ακόλουθη απάντηση στο ρεπορτάζ μας για την οικογένεια που ζει μέσα στα σκουπίδια στην Αντιγόνεια:

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Παιονίας που αφορά τα αγροτικά ιατρεία της Δ.Ε. Ευρωπού και δημοσιεύτηκε στο τοπικό τύπο, έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:
1. Κατανοούμε το μέγεθος της αξίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της προληπτικής ιατρικής, ειδικότερα στις μέρες μας που λόγω της οικονομικής δυσπραγίας οι πολίτες χειμάζονται και σε υγειονομικό επίπεδο. Τα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία επιτελούν μείζον λειτούργημα κυρίως όσον αφορά την παροχή φροντίδας και συνταγογράφησης στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα αγροτικά ιατρεία της Δ.Ε. Ευρωπού μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας ο Κ. Σιωνίδης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Πρόκειται για την επιτομή της αδιαφορίας και ανικανότητας. Την ίδια ώρα που το κράτος περικόπτει επιδόματα και μισθούς – συντάξεις ακόμα κι από τους μη έχοντες, χαρίζει  σε λίγους και στερεί από το δημόσιο ταμείο τουλάχιστον 200.000 ευρώ ετησίως επειδή δεν πράττει το αυτονόητο: