Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 4:20:17 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:58

Η ΕΡΤ 3 στα Ρύζια

Στιγμές μεγάλης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης έζησαν οι κάτοικοι των Ρυζίων το βράδυ της Παρασκευής, 20 Νοεμβρίου 2009, όταν το «ΡΑΔΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» της ΕΡΤ 3 πραγματοποίησε εκπομπή με «πρωταγωνιστή» τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρυζίων και την στήριξη της Δημάρχου κας Σόνιας Συμεωνίδου.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:58

Πλούσια δράση «Εχέδωρου»

Μια πολύπλευρη όσο και πλούσια δραστηριότητα ξεδίπλωσε, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλλικού «ΕΧΕΔΩΡΟΣ». Την Πέμπτη 19/11, ο σύλλογος διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν αξιοθέατα όπως το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Α. Βρέλλη, το νησάκι της κυρά-Φροσύνης στην λίμνη Παμβώτιδα και να περπατήσουν στα γραφικά δρομάκια της πόλης.

Τα εύσημα απέσπασε η χορωδία του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο, με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων από την ίδρυσή της. Η εμφάνιση της χορωδίας, γεμάτη κέφι και ζωντάνια, ενθουσίασε το κοινό της πόλης μας, το οποίο και καταχειροκρότησε τα μέλη της.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:51

Ρωτήστε τον Γεωργαντά…

Είναι βέβαιοι στο «στρατόπεδο» Σαμαρά ότι κάποιες από τις δηλώσεις υποστήριξης- τις δημόσιες εννοούμε- όντως λειτούργησαν υπέρ του Σαμαρά;
Διότι εμάς μας φάνηκαν να λειτουργούν υπέρ των προσώπων που συντάχθηκαν με τον μεσσήνιο πολιτικό.
Κι αν δεν πιστεύετε εμάς, ρωτήστε και τον Γεωργαντά, τον μοναδικό στέλεχος πρώτης γραμμής στο νομό Κιλκίς που δημόσια βγήκε και προσκάλεσε τους οπαδούς και φίλους της Ν.Δ. να ψηφίσουν Σαμαρά.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:51

Από το 1986….

Δημόσια υπέρ του Σαμαρά συντάχθηκε ο τέως βουλευτής Χάρης - εμείς Λάκη τον ξέραμε- Παπαδόπουλος. Γιός του Κώστα Παπαδόπουλου, επίσης βουλευτή της ΕΡΕ.
Λογικά κι αν θυμόμαστε καλά  πρέπει να είναι η πρώτη εμφάνιση στα πολιτικά πράγματα του Λάκη Παπαδόπουλου από το 1986, όταν και δεν επανεξελέγη βουλευτής της Ν.Δ.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:51

Αξίζει κάθε σεβασμός

Πρέπει να πούμε τον καλό μας λόγο, διότι οι άνθρωποι παρότι ασκούν επάγγελμα, ουσιαστικά «τρέφονται» από την έξωθεν καλή μαρτυρία του κοινωνικού συνόλου.
Ο λόγος για την αστυνομία του Κιλκίς. Καθημερινά είναι τα αποτελέσματα της δύσκολης εργασίας των αστυνομικών μας  για την προστασία του πολίτη. Υποθέσεις ναρκωτικών, κοινού εγκλήματος, εκβιασμών, χώρια οι συνήθεις δράσεις στην εμπέδωση της τάξης αντικατοπτρίζουν την υψηλού επαγγελματικού επιπέδου καθημερινή δουλιά των αστυνομικών μας οργάνων, στα οποία αξίζει ο σεβασμός.
Είναι η φύση της δουλιάς που κάνουν ώστε και η ελάχιστη υπέρβαση δημιουργεί πρόβλημα και εμείς δεν είναι λίγες οι φορές που επισημάναμε και τα στραβά.
Ωστόσο και καθώς αυτές τις μέρες ήταν πολλές οι υποθέσεις παράνομης δράσης που  εξιχνίασαν, αξίζει η δημόσια επιβράβευση.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:50

Περί ουρολογικού χειρουργείου

Διάβασε την ανακοίνωση του Θ. Παραστατίδη για τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, όπου ο βουλευτής του νομού έθεσε διάφορα ζητήματα υγείας και ο αναγνώστης μας Βαγγέλης Καραπαναγιωτίδης, τηλεφώνησε: Καλά τα είπε ο Παραστατίδης, αλλά εγώ θέλω να θίξω ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια στο Κιλκίς και δεν απασχολεί όσο πρέπει τους αρμοδίους. Κάποτε στο νοσοκομείο  Κιλκίς λειτουργούσε ουρολογικό χειρουργείο. Βοηθούσε πολύ κόσμο να αποφύγει περιττές ταλαιπωρίες και έξοδα στα οποία τώρα υποβάλλεται πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη.
Τόσο δύσκολο είναι να ξαναλειτουργήσει;
Είναι και δική μας απορία.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:50

Αντιληπτόν τώρα;

Θυμάστε τα σενάρια με κεντρικό ερώτημα: «Γιατί πηγαίνει ο Καραμανλής σε εκλογές, αφού θα τις χάσει;» Όλες εκείνες τις ανοησίες που λέχθηκαν και γράφτηκαν περί παγκόσμιας πλεκτάνης για να ρίξουν οι Αμερικανοί τον Καραμανλή διότι προσέγγισε τη Ρωσία, όλα τα μυθιστορήματα όπου ο Έλλην διαπρέπει.
Ελάχιστοι πίστευαν τα αυτονόητα. Ότι η γαλάζια κυβέρνηση βούλιαξε το καράβι της οικονομίας και ο καπετάνιος αποφάσισε να το εγκαταλείψει.
Στα μάτια του υποψιασμένου Έλληνα όπου η πολιτική ελάχιστα απέχει από το αστυνομικό μυθιστόρημα, έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρχει και μια πλεκτάνη. Κατά προτίμηση με Αμερικανούς, Εβραίους και τον …Σόρος.
Διαβάσατε τα νέα; Πως ούτε λίγο, ούτε πολύ βρισκόμαστε ήδη σε άτυπο καθεστώς χρεοκοπίας; Και αν δεν αποφασίσουμε να δράσουμε με τον μόνο τρόπο που απομένει, σε ελάχιστους μήνες ενδέχεται το καθεστώς να γίνει και τυπικό;
Τώρα βέβαια ευθύνονται ο Αλμούνια, ο Τρισέ, η Ντόιτσε Μπανκ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο… Ως γνωστόν όλοι αυτοί ψήφισαν και εξέλεξαν κατά καιρούς τους κυβερνήτες μας.

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 05:50

Επιστρέφουμε τη ζητιανιά

Την έντονη αντίδραση του αγροτικού κόσμου συνάντησε η ανακοίνωση της εξευτελιστικής τιμής της αποζημίωσης που ενέκρινε ο ΕΛΓΑ για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες στα σιτηρά από την ξηρασία του 2007. Η ανακοίνωση με το 1,33 ευρώ/ στρέμμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πρωταγωνιστές τους συνδικαλιστές του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου «Το Κιλκίς».

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αξιούπολης, μετά τη συμμετοχή  του στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ της Ιεράπετρας, επαναλαμβάνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου την παράσταση «Μάθημα  Ανατομίας» του Τένεσι Ουίλιαμς. Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 9 το βράδυ.