Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 1:14:26 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τερματίζεται εν μέσω εντάσεων ανθρωπιστικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων οργανώσεων η επιχείρηση του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού Mare Nostrum, η οποία συνέβαλε στη διάσωση περισσότερων από 100.000 μεταναστών σε ένα χρόνο δράσης. Η σκυτάλη περνά στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Τρίτων» που εγκαινιάζεται το Σάββατο έχοντας εντούτοις μικρότερο προϋπολογισμό και πεδίο δράσης.
Η Εκκλησία δεν θα τελεί νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους αποδεδειγμένως και οικειοθελώς έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τους.

Για την παραπάνω συνέπεια που θα έχουν όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση του σώματός τους μετά το θάνατό τους ενημερώνει τους πιστούς η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος με εγκύκλιο που έστειλε στις ιερές μητροπόλεις.

Ξεκινά από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας στους δήμους που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος για την Πρόνοια υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, την ερχόμενη Τρίτη 4 Νοεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των πρώτων έξι δήμων που υπέβαλαν αιτήσεις για αποζημιώσεις.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη… στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μεταξύ του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και των εκπροσώπων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Συζητήθηκαν τα τρία «καυτά» θέματα για τους φαρμακοποιούς που είναι η διάθεση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) και από χώρους εκτός φαρμακείων, η μείωση του ποσοστού κέρδους και το ωράριο.
Δύο πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μεν πρώτο την αναγκαστική νοσηλεία ψυχικώς πασχόντων με έκδοση εισαγγελικής εντολής, το δε δεύτερο τη μεταχείριση των ανηλίκων παραβατών που πάσχουν από ψυχική νόσο, αναπτύχθηκαν σε συνάντηση που είχε η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα με τον νέο γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ.
Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς επέλεξε μία σύγχρονη ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία λειτουργεί με εύχρηστο τρόπο και παρέχει τη δυνατότητα στους κατόχους των έξυπνων τηλεφώνων τη δυνατότητα να αναφέρουν στην υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» με τέσσερα απλά βήματα το περιστατικό διαφθοράς το οποίο αντιμετώπισαν ή του οποίου έγινε μάρτυρας.
Την εκτίμηση ότι έφτασε η ώρα για μια συνολική λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και προς όφελος της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, εξέφρασε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, μετά την ολοκλήρωση τριήμερης επίσκεψης στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την Παρασκευή την εκτίμησή του ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, ο οποίος διεξάγει αεροπορική εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ, επικεντρώνεται περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην πόλη Κομπάνι της Συρίας, κοντά στα σύνορα με τη χώρα του, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να στρέψει την προσοχή του και σε άλλες περιοχές.

Ερευνητές του Σώματος καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κίνα ανακάλυψαν σε σπίτι αξιωματούχου το ποσό-ρεκόρ των 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια γουάν βρέθηκαν στο σπίτι του Ουέι Πενγκγιουάν, ανώτερου αξιωματούχου στην Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας.
Πολλές προσωπικότητες, ανάμεσά τους και ο καθηγητής Νόαμ Τσόμσκι, καλούν σε «Παγκόσμιο Συλλαλητήριο υπέρ του Κομπανί και εναντίον του ISIS» το Σάββατο 1η Νοεμβρίου. Στα πλαίσια του διεθνούς συλλαλητηρίου, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν και οι κουρδικές οργανώσεις στην Ελλάδα διοργανώνουν αύριο Σάββατο συλλαλητήριο στις 5μμ, στα Προπύλαια στην Αθήνα.