Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:02:38 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

goumenissaΟ Παιδικός Σταθμός του Δήμου Γουμένισσας, πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 γιορτή στις 7:30μ.μ., για το κλείσιμο της Σχολικής Χρονιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πόλης μας. Το θέμα και το σχεδιασμό των σκηνικών επιμελήθηκαν η κ.Αναστασία Γεωργιάδου προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού και η δεσποινίς Λιάπη, τα σκετς περιείχαν πριγκίπισσες, ιππότες, πειρατές και γοργόνες, που διοργάνωσε, ο Παιδικός Σταθμός Γουμένισσας.
Στις 3 ιουνίου 2010 ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Διοικητή του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Γουμένισσας κ. Αρκούδα. Κατά την εκεί παραμονή τους αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα που αφορουν το νοσοκομείο και το σύλλογο, ενώ δεν παρέλειψαν ν ατου υπενθυμίσουν ότι διαθέτουν τράπεζα αίματος και να διαβεβαιώσουν την άριστη συνεργασία τους με τον πρόεδρο εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Ξενοφών Παπαλέξη.
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 18:43

Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. - Ν. Κιλκίς, και τα Α/θμια Σωματεία του Δημόσιου Τομέα, Ν.Π.Δ.Δ.  και Ο.Τ.Α., στα πλαίσια της 24/ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και όλο το λαό του νομού Κιλκίς, να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 στις 10.30 π.μ., που συνδιοργανώνουν με το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.
Κατά της κυβερνητικής πολιτικής για ασφαλιστικό και εργασιακό τάσσεται η συνδικαλιστική παράταξη των δημοσίων υπαλλήλων, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΚ-Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, που σε ανακοίνωσή της τοίζει:
«Τα αρπακτικά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, των ασύδοτων αγορών, των χρηματιστηρίων και των τραπεζών οδήγησαν σε «χρεοκοπία» το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και όχι οι εργαζόμενοι.
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010 18:42

Διαλεχτή Ζωτάκη :

Είναι γνωστό από επίσημες μελέτες πως η διαφθορά στο δημόσιο σύστημα υγείας αποτιμάται σε ιλιγγιώδη ποσά. Δυστυχώς, και παρά τις κορώνες που εκτοξεύει η σημερινή κυβέρνηση, στο ζήτημα της διαφθοράς ακολουθεί την πεπατημένη και αντί να διώξει τους διεφθαρμένους προσπαθεί να δείξειπυγμή στους έντιμους γιατρούς που ζουν από το μισθό και τις εφημερίες τους.
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:37

Η εξυπηρέτηση προέχει

Θέσαμε υπόψη του διοικητή του νοσοκομέιου Κιλκίς Αλέξανδρου Χατζηκρανιώτη την καταγγελία των τεσσάρων οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το αίτημα για μεταφορά πίστωσης 50.000 ευρώ από τον κωδικό των εφημεριών του Νοσοκομείου Γουμένισσας στον αντίστοιχο του Κιλκίς.
Ιδού τι απάντησε: Το κύριο θέμα που πρέπει να απασχολεί και εμάς ως διοικήσεις και την κοινωνία είναι το  πως θα εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης της περιφέρειας όταν χρειαστεί νοσοκομείο και γιατρό. Όχι αν από κάποιους γιατρούς θα κοπούν κάποιες εφημερίες.
Δεν μπορεί να αποτελεί πρόβλημα της κοινωνίας αν θα κοπούν και ποιες εφημερίες, αλλά αν θα εξυπηρετείται υγειονομικά κάθε πολίτης της περιφέρειας.
Αυτός είναι και ο δικός μας σκοπός και γνώμονας κάθε ενέργειάς μας.
Όταν θέσαμε υπόψη του την συνεργασία μεταξύ των διοικήσεων των δυο νοσοκομείων ο κ. Χατζηκρανιώτης επισήμανε με ιδιαίτερη ένταση την καλή συνεργασία που έχει με τον συνάδελφό του διοικητή του νοσοκομείου Γουμένισσας κ. Μιχάλη Αρκούδα.
Και επέμεινε πως το θέμα των εφημεριών πρέπει να αποτελέσει πεδίο συνεργασίας των δυο νοσοκομείων. Έφερε μάλιστα παραδείγματα όπου στο Νοσοκομείο Γουμένισσας γίνονται εφημερίες χωρίς το βέλτιστο αποτέλεσμα. (Καρδιολογική, παιδιατρική, δερματολογικό, χειρουργικό)
Να εφημερεύει δηλαδή χειρουργός χωρίς αναισθησιολόγο, ή μόνο ένας γυναικολόγος, ή δερματολόγος με μεγαλύτερη συχνότητα από το τις αντίστοιχες εφημερίες στο Κιλκίς, το νοσοκομείο του οποίου δέχεται το κύριο βάρος των περιστατικών ολόκληρου του νομού κ.ο.κ.
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:37

Σύσκεψη διοικήσεων και γιατρών

Κι αφού υπάρχουν ένθεν και ένθεν επιχειρήματα, προτείνουμε εμείς.
Γιατί οι δυο διοικητές δεν συγκαλούν κοινή σύσκεψη όλων των γιατρών των δυο νοσοκομείων για να συζητήσουν τα εξειδικευμένα αυτά προβλήματα χωρίς ο όποιος διάλογος να γίνεται δημόσια και να επιβαρύνεται είτε από τοπικιστικές σκοπιμότητες είτε από αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις.
Κανείς δεν είναι αντίθετος να πληρωθούν οι γιατροί τις εφημερίες τους. Αλλά όλοι οι πολίτες θα ήταν αντίθετοι να πληρώνονται εφημερίες στον …βρόντο. Δηλαδή άνευ αντικρίσματος. Όπως π.χ. το να εφημερεύει το δερματολογικό της Γουμένισσας 15 μέρες το μήνα.
Μακριά από σκοπιμότητες λοιπόν ας λύσουν ένα θέμα που μπορεί να λυθεί εσωτερικά.
tsitouridis«Εγώ δεν θα ανεξαρτητοποιηθώ για να γλιτώσω από το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν υπουργοί της Ν.Δ. που χωρίς να υπογράψουν καμιά απόφαση για το Βατοπαίδι παραπέμπονται στην Προανακριτική. Αν δήλωναν ανεξάρτητοι δεν θα παραπέμπονταν».
nea_pterigaΑπό τις αρχές της δεκαετίας του ’90 σχεδιάστηκε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και διοίκησης Κιλτίδη. Τότε ως επέκταση και νέα πτέρυγα του νοσοκομείου. Μετά το 1993 το σχέδιο ταπεινώθηκε, καθότι κρίθηκε ως υπερφίαλο, και περιβλήθηκε τη μορφή της επέκτασης των χειρουργείων. Για τη μελέτη και την έγκρισή της απαιτήθηκαν τουλάχιστον πέντε έξι χρόνια, αρχές της δεκαετίας του 2000 μπήκε μπρος, επί Σημίτη το 2003  θεμελιώθηκε και έκτοτε παραμένει γιαπί αν και εγκαινιάστηκε η λειτουργία του (σ.σ.: !!!) το 2006 από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.