Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:48:41 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ, από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης, αντιδρώντας μαζί με όλα τα εργατικά συνδικάτα της χώρας στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό. Για το λόγο αυτό δεν κυκλοφόρησε χθες και η ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:45

Σήμερα ο Θανάσης

Σήμερα ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο κτηνίατρος Θανάσης Λαπόρδας. Και όσοι έσπευσαν να εκτιμήσουν ως μόνο …προφορικό το ενδιαφέρον του,  καιρός να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσες3ι τους. Και σιγά σιγά ν’ αρχίσουν να ανησυχούν.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:45

«Αγάπες» στο Πολύκαστρο

Την ειδική συνεδρίαση απολογισμού δράσης του 2009 πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο Πολυκάστρου, με το δήμαρχο, Δημήτρη Σμυδάκη, να παρουσιάζει τ’ απολογιστικά του στοιχεία από τη θετική δράση της δημοτικής αρχής.
Το ενδιαφέρον δεν ήταν στην εισήγηση του κ. Σμυδάκη, αλλά στην αντιμετώπιση του απολογιστικού του έργου από τη μειοψηφία και τον επικεφαλής της, Δημήτρη Κουλίνα.
Εκεί να δείτε κλίμα ομοψυχίας και ομοφωνίας! Οι μεγάλες… αγάπες δεν κρύβονται! Μέχρι και την ανάγκη συσπείρωσης των Πολυκαστρινών στις εξελίξεις που έρχονται ζήτησε ο κ. Κουλίνας.
* * *
Βέβαια, ο θερμός εναγκαλισμός στον κ. Σμυδάκη προέκυψε μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Πολυκάστρου, πως δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας. Αν ήταν υποψήφιος, θα είχαμε αυτήν την επίθεση αγάπης από την πλευρά της μειοψηφίας;
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:44

Κλέψαμε τον Σούλη

Ναι, είχε δίκιο ο Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης που διαμαρτυρήθηκε ότι του κλέψαμε ψήφους. Από αβλεψία (στην 40η θέση των εκλεγέντων στην Κ.Ε.  υπήρχε όντως Καζαντζίδης, αλλά Κωνσταντίνος) του κλέψαμε σχεδόν 100 ψήφους, αφού ο Αναστάσιος  Καζαντζίδης με 397 ψήφους εκλέχτηκε στην 22η θέση της κεντρικής επιτροπής, από τον πίνακα της περιφέρειας.
Σ’ αυτό είχε δίκιο και επανορθώνουμε. Για την εκτίμησή μας ότι με τον Γιώργο Παπαδόπουλο αποτελούν «πολιτικά παιδιά» του Γιώργου Συμπιλίδη είναι δικαίωμά  του να διαφωνεί.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:44

Τραγικός θάνατος για δυο νεαρούς

Τραγικό θάνατο βρήκαν δυο νεαρά παιδιά τα ξημερώματα της Τετάρτης στην είσοδο της Γουμένισσας, όταν το δίκυκλο μοτοποδήλατό τους ξέφυγε από το δρόμο.
Ο 17χρονος νεαρός από τη Γουμένισσα, που οδηγούσε το μοτοποδήλατο και η 15χρονη συνεπιβάτης του από τη Γοργόπη, επέστρεφαν από το πανηγύρι του Πέτρου και Παύλου του οικισμού Στάθη, όταν στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφθασαν έξω από τη Γουμένισσα. Παίρνοντας την ευθεία για την πόλη, και στο ύψος της βιοτεχνίας ΣΑΝΙΔΑΣ, το δίκυκλο ξέφυγε από τον έλεγχο του οδηγού, για αδιευκρίνιστους λόγους, και προσέκρουσε πάνω σε στύλο φωτισμού του δρόμου.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν οι δυο νέοι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, βυθίζοντας στο πένθος τη Γουμένισσα και τη Γοργόπη.
Προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Α.Τ. Γουμένισσας.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:42

Η Βουλή δικαίωσε τον Κώστα Κιλτίδη

kiltidisΗ αισιοδοξία που εξέφρασε πριν λίγες ημέρες ο Κώστας Κιλτίδης ότι η Βουλή θα πεισθεί από τα ισχυρότατα επιχειρήματα που προσκόμισε στο δημόσιο διάλογο και στη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής με αποκορύφωση την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν θα τον παραπέμψει σε Προανακριτική Επιτροπή για περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπαιδίου, αποδείχτηκε απολύτως βάσιμη. Σε σαρωτική πλειοψηφία η Βουλή- όλες οι πτέρυγές της- στην ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής το βράδυ της Δευτέρας δικαίωσαν τον Κώστα Κιλτίδη, τον απάλλαξαν και τον απέμπλεξαν από κάθε περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
spigkosΟ Χρήστος Σπίγκος εκλέχτηκε μέλος της 170μελούς Πολιτικής Επιτροπής του νεοσύστατου κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην ιδρυτική συνέλευση των μελών του την Κυριακή στην Αθήνα. Από την οργάνωση του ΣΥΝ  Κιλκίς προσχώρησαν ήδη και συμμετείχαν στις εργασίες της ιδρυτικής συνέλευσης τέσσερα στελέχη, οι κ. Σπίγκος, Αναστασία Κωνσταντινίδου, Άννα Γουνιτσιώτου και Γιόσκας Παυλίδης. Μάλιστα εντός των ημερών θα κατατεθούν στα γραφεία του ΣΥΝ οι παραιτήσεις των ανωτέρω από μέλη του ΣΥΝ.
liartsiΗ υποψήφια Δήμαρχος Παιονίας κα Αθανασία Λιάρτση τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση του Αι – Γιάννη του Κλήδονα που αναβίωσε παραστατικά και με έμφαση στην τοπική λαογραφία ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού την Πέμπτη 24 Ιουνίου.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 19:39

Θερινά όνειρα με κινηματογράφο

therino_cinemaΤην ερχόμενη Πέμπτη 1 Ιουλίου ανοίγει και πάλι την αυλαία του ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΩΗΡΟΣ», καλώντας για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι τους Κιλκισιώτες σε κινηματογραφικά «όνειρα θερινής νυκτός», μέσα στο μαγευτικό περιβάλλον του λόφου του Αγ. Γεωργίου.
texniΚορυφαία έκφραση δημιουργικής Τέχνης θεωρείται, και είναι, η ποίηση. Η άποψη αυτή βρήκε την απόλυτη δικαίωσή της, το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, με το αφιέρωμα στον ποιητή Μάρκο Μέσκο, που προηγήθηκε της απονομής των Βραβείων και Επαίνων του 15ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού ‘’Κούρος Ευρωπού’’, που προκήρυξε η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς. Στον Εδεσσαίο ποιητή Μάρκο Μέσκο απε-νεμήθη το Αριστείο ‘’Κούρος Ευρωπού’’ για το 2010.