Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 10:20:45 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:35

Οδοιπορικό στο Ρούπελ

roupelΤην Κυριακή 6 Ιουνίου 2010 ο νεοσύστατος  Σύλλογος Συνταξιούχων  Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς πραγματοποίησε την πρώτη του εκδήλωση-εκδρομή με βασικό προορισμό το ιστορικό οχυρό Ρούπελ στα Ελληνοβουλγάρικα σύνορα. Στις 07:45 αναχωρήσαμε από την πλατεία Ειρήνης και μέσω του λεκανοπεδίου των Μουριών σε μία περίπου ώρα το λεωφορείο έκανε την πρώτη του στάση, σύμφωνα με το πρόγραμμα,  στο Ακριτοχώρι, το πανέμορφο γυναικείο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Εκκλησιαστήκαμε για λίγο και συνεχίσαμε το ταξίδι γευόμενοι τα εδέσματα που προσέφεραν για πρωινό οι κυρίες Ξηρουδάκη και Σερασκέρη και ο Σύλλογος. Ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε για τα οχυρά και το Ρούπελ. Με σύμμαχο τον ιδανικό για την περίσταση καιρό, ανεβήκαμε στο ύψωμα του ιστορικού Ρούπελ όπου μας υποδέχτηκαν χαμογελαστοί οι στρατιώτες της φρουράς του.

paionesΤην Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στις 8:00μ.μ., πραγματοποιήθηκε συνάντηση χορευτικών Παραδοσιακών τμημάτων, στην πλατεία Θ. Ζελένκου, σε μια πραγματικά χορευτική πανδαισία που κράτησε δυόμισι ώρες. Κατάμεστη η πλατεία από πλήθος κόσμου. Άρτια παρουσίαση, επαγγελματική απόδοση και πάνω από όλα έντονο κέφι από όλα τα παιδιά, τους εφήβους και ενήλικες των χορευτικών ομάδων. Στοιχεία που εισέπραττε ο θεατής και δημιουργούσε έντονη διάθεση και ευθυμία. Οι θεατές πολλές φορές μάλιστα με το χειροκρότημα τους συνόδευαν τους χορευτές.
gas_kilkisΤο τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς  πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό στάδιο Κιλκίς την Γιορτή Λήξης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΒΟΥ για τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου από τη Νηπιακή ηλικία μέχρι και την ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Στην γιορτή, την οποία διοργάνωσαν οι προπονήτριες της Ακαδημίας Στίβου,  συμμετείχαν πάνω από πενήντα μικροί αθλητές και αθλήτριες,που οι περισσότεροι συνοδεύονταν από τους γονείς τους και στέφθηκε με απόλυτη οργανωτική επιτυχία. Στα παιδιά προσφέρθηκαν γλυκά και δροσεροί χυμοί και τους απονεμήθηκε ειδικό δίπλωμα συμμετοχής.
Συναινεί και στηριζει την πρόταση του ΣΒΙΚ για “πράσινη ανάπτυξη” η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
Στην επιστολή του προέδρου Γιώργου Ιωαννίδη προς τη διοίκηση του ΣΒΙΚ αναφέρονται τα εξής:
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 16:25

Σάρωσαν ναρκωτικά και διακινητές

Πολλαπλές συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών περιλάμβανε η επιχείρηση της αστυνομίας για τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δελτίο της  αστυνομίας:

Στις 14 Ιουνίου από άνδρες του ΑΤ Πολυκάστρου συνελήφθη μια 41χρονη ημεδαπή να κατέχει ποσότητα χασίς βάρους 21 γραμμαρίων κι ένα μαχαίρι.
Την ίδια μέρα συνελήφθη στο Κιλκίς από αστυνομικούς του ΤΑ Κιλκίς ένας 38χρονος ημεδαπός με μικροποσότητα χασίς (τρία γραμμάρια) Ο συλληφθείς οδηγούσε μοτοσυκλέτα χωρίς άδεια οδήγησης, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του δικαστηρίου του Κιλκίς με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο μηνών και 10 ημερών.

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 19:03

Αναμείνατε γενικώς…

Εκεί στο γραφείο του Υπουργού Άμυνας περίσσεψαν φαίνεται οι θιασώτες του φιλοσοφικού δόγματος «Σπεύδε βραδέως».
Κανένα από τα θέματα του νομού δεν προχωρά. Τα αιτήματα στοιβάχτηκαν στα ντουλάπια, αν δεν πετάχτηκαν κιόλας στον κάλαθο των αχρήστων.
Υποτίθεται μάλιστα ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος γνωρίζει αρκετά καλά το νομό, ο οποίος τον τίμησε πολλαπλώς .
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 19:02

Σιτεύει επί εξάμηνο…

Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο αναφερθήκαμε στην βουδιστική αντιμετώπιση του αιτήματος του δήμου Κιλκίς και όλων των φορέων του νομού για κατά κυριότητα παραχώρηση της έκτασης των οχτώ στρεμμάτων από το οικόπεδο της μεραρχίας για την – επιτέλους- κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου.
Λιμνάζει το αίτημα επί εξάμηνο στο γραφείο του υπουργού Άμυνας κι ας υπάρχει η προφορική συναίνεση όλων των πλευρών και κυρίως της στρατιωτικής ηγεσίας.
Να σας αποκαλύψουμε κι ένα ακόμα αίτημα όπου υπάρχει συμφωνία όλων, αλλά η υπουργική υπογραφή δεν μπαίνει με συνέπεια να καθυστερεί ανεπίτρεπτα ένα έργο ζωής για την πόλη.
Η παραχώρηση λωρίδας λίγων μέτρων του στρατοπέδου Καμπάνη είναι απαραίτητη για την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου της πόλης από την είσοδο της Αργυρούπολης μέχρι την είσοδο από το Μεταλλικό, πίσω από τον λόφο του  Αγίου  Γεωργίου.
Έξι μήνες τώρα το αίτημα του δήμου σιτεύει στο γραφείο του Βενιζέλου.
Προφανώς αυτή είναι η σύγχρονη αντίληψη διακυβέρνησης του τόπου.
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 19:02

Φλωρίδης – Μαγκριώτης

Στο χθεσινό ρεπορτάζ καταγράψαμε τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν καθώς και τις ετεροπροτάσεις για τη θέση του επικεφαλής υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας στο συνδυασμό που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι από το σύνολο των προτάσεων υπήρξε ήδη η επεξεργασία και τα δυο ονόματα που προτείνονται από το ΠΑΣΟΚ είναι αυτά του Γιώργου Φλωρίδη και του Γιάννη Μαγκριώτη.
Στα αξιοσημείωτα: Και οι δυο δεν υπέβαλαν πρόταση. Τους πρότειναν άλλοι.
Όπερ σημαίνει πως δεν ενδιαφέρονται οι ίδιοι. Και σε λίγο θα ..κρύβονται μπας και τους υποχρεώσουν να τεθούν επικεφαλής του πράσινου ψηφοδελτίου.
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 19:00

Τα λεωφορεία πάνε κι έρχονται άδεια

astiko_leoforeio_kilkisΥπάρχει δρομολόγιο, μεταξύ 4 και 5 μετά το μεσημέρι, όπου μέχρι σήμερα, μισό χρόνο μετά την εφαρμογή του προγράμματος αστικής συγκοινωνίας, δεν έχει κοπεί ούτε ένα εισιτήριο! Η διαπίστωση αυτή, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, είναι αρκετή για να αποδείξει την αποτυχία του εγχειρήματος. Μάλιστα όταν ζητήσαμε το συνολικό αριθμό των εισιτηρίων που κόπηκαν μέχρι τώρα, εισπράξαμε ένα ευγενικό: αφήστε, είναι απογοητευτική η εικόνα!
dimos_polykastrouΑπέδωσε τα μέγιστα η επίμονη και συστηματική προσπάθεια του δημάρχου Πολυκάστρου, Δημήτρη Σμυδάκη, για την προώθηση έργων του δήμου μέσω του προγράμματος ΘΗΣΕΑ. Σε συνεργασία με τη Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Μαρία Λιονή έχουν ενταχθεί στο ΘΗΣΕΑ συνολικά 12 έργα του δήμου, με προϋπολογισμό που φθάνει στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ. Το πρώτο από τα έργα αυτά έχει ολοκληρωθεί, τα τρία βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και τα υπόλοιπα οχτώ θα δημοπρατηθούν μέχρι τέλη Ιουλίου.