Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:05:34 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς λάβαμε την ακόλουθη απάντηση στην επιστολή του κ. Ηλία Αβραμίδη:
Κύριε Διευθυντά, μελετώντας με προσοχή την επιστολή του κ. Αβραμίδη στην έγκριτη εφημερίδα σας, έχουμε να παρατηρήσουμε και να παραθέσουμε τα εξής:
Ο κ. Αβραμίδης διολισθαίνει με μεγάλη ευκολία στο λάθος να αναγάγει τον εαυτό του σε διερμηνευτή των συναισθημάτων της κοινής γνώμης, ενώ θα του ταίριαζε καλύτερα ο ρόλος του παρερμηνευτή .
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 21:04

Σχολική γιορτή στη Ν. Σάντα

santaΜε μία όμορφη και πολυθεματική γιορτή, που περιείχε λόγο, χορό, μουσική και τραγούδι, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σάντας του Δήμου Γαλλικού αποχαιρέτισαν την σχολική χρονιά 2009 – 2010, την Δευτέρα 14 Ιουνίου. Η εκδήλωση και είχε τίτλο «Σεργιάνι στην Ελλάδα». Με μεταφορικό μέσο το χορό και με συντροφιά την αφήγηση και τη μουσική το παρευρισκόμενο πλήθος άκουσε από τους μαθητές για τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας και είδε την παράδοσή της μέσα από τους χορούς.
sxoli_goneonΜε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων του Δήμου Κιλκίς στο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (ναός Παναγίας), με συντονίστρια την κ. Έλλη Φρεγγίδου, ψυχολόγο, M.Sc.. Συνολικά, δημιουργήθηκαν δύο ομάδες, στις οποίες συμμετείχαν 25 περίπου γονείς παιδιών κάθε ηλικίας. Τα θέματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις των ομάδων αφορούσαν βασικές αρχές επικοινωνίας και τεχνικές ενεργητικής ακρόασης, μεθόδους ενίσχυσης του ρόλου του υπεύθυνου γονιού, τρόπους ενθάρρυνσης/ανάπτυξης αυτοεκτίμησης σε παιδιά και γονείς, όρια και πειθαρχία, τη βία μεταξύ συμμαθητών κ.α..
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 21:01

Πιστώσεις σε Δασαρχεία

Οχτακόσιες χιλιάδες ευρώ είναι οι εγκεκριμένες πιστώσεις για τις φετινές «επείγουσες εργασίες συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου και τα έργα προστασίας των δασών» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας, Μαρίας Λιονή, και κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, οριστικοποιήθηκε η κατανομή των πιστώσεων, που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες από τα κατά τόπους δασαρχεία.
Ύστερα από αναμονή και προετοιμασία ενός χρόνου 20 μέλη του «Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών» PALSO ν. Κιλκίς αναχωρούν την Κυριακή 20 Ιουνίου για το Waterford της Ιρλανδίας, όπου θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 1 εβδομάδας με τίτλο «Προσανατολισμένη Εκμάθηση Γλωσσών – η Αγγλική Ορολογία του Τουρισμού». Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο πλαίσιο του προγράμματος LEONARDO DA VINCI – Κινητικότητα και υλοποιείται από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΕΠΕ σε συνεργασία με το Σύλλογο PALSO.
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 20:52

Τρία χρυσά για Κ. Χαμουρούδη

Νέες μεγάλες επιτυχίες, που ξεπερνούν τα στενά Ελληνικά όρια, προσέθεσε στο ενεργητικό του ο διεθνής βετεράνος πρωταθλητής του ΓΑΣ Κιλκίς Κώστας Χαμουρούδης, ο οποίος με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στίβου βετεράνων αγωνίστηκε από 12 μέχρι 13 Ιουνίου στην Ελληνοβουλγαρική διεθνή συνάντηση στίβου βετεράνων αθλητών που έγινε στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας. Στο Σαντάνσκι ο Χαμουρούδης αγωνίστηκε σε τρία αγωνίσματα στην κατηγορία ανδρών 45-49 ετών και κατάφερε και στα τρία να πάρει το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:34

Βιαστικά!

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο Κιλκίς, με θέμα «Ιδιώτες & Επιχειρήσεις στην Εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης».
Το σχετικό δελτίο τύπου για την εκδήλωση έφθασε στα γραφεία μας χθες το πρωί!
Την προηγούμενη εβδομάδα σε ανάλογη ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου ήταν ένα μέλος της διοίκησης, δυο υπάλληλοι και τρία μέλη!
Δεν ξέρουμε πόσα άτομα βρέθηκαν χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, αλλά μήπως έχει δίκιο ο Παναγιώτης Αμοιρίδης, που λέει, πως τελευταία όλα γίνονται βιαστικά και γίνονται για να γίνουν…
Στην ουσία, αδικείται η δουλειά του Επιμελητηρίου και των στελεχών του.
Ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία εξόδου του Κώστα Κιλτίδη από τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, όπως ο ίδιος την αποκαλεί στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης.
Κάθε ψυχικός σύνδεσμός είχε διαρραγεί μετά την τραυματική εμπειρία της εκλογής νέου προέδρου, όπου ο Κ. Κιλτίδης πρωτοστάτησε στον αγώνα υπέρ της Ντόρας.
Ήρθε και η υπόθεση Βατοπεδίου με την ανοιχτή διένεξή του με τον Κοντό – ο Κιλτίδης εκτιμά πως το κόμμα όχι μόνο δεν στήριξε την αλήθεια, αλλά κατ’ ουσίαν «έστησε» τον ίδιο- και πλέον η ανεξαρτητοποίηση ήταν μονόδρομος.
Τώρα αρχίζει μια νέα προκλητική περίοδος για τον Κ. Κιλτίδη. Με πολλές επιλογές και περισσότερους κινδύνους.
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010 17:34

Νέοι και παλιοί παίκτες

Κι έμεινε έτσι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς βουλευτή στο νομό. Και σε ποιον νομό; Στο Κιλκίς που κάποτε έφτασε να διαθέτει και τους τρεις βουλευτές (1774-1977).
Τώρα λοιπόν η «τράπουλα» ξαναμοιράζεται. Με νέους παίκτες. Και παλιούς  (Συμπιλίδης) αν το επιδιώξουν. Με πιθανότατη επανάκαμψη του Σάββα Τσιτουρίδη. Κι έναν ισχυρότατο νέο «παίκτη» τον Γιώργο Γεωργαντά.
Θα ζήσουμε αξέχαστες μέρες. Υγεία να έχουμε και να έχουν.
kiltidisΠαρότι απών από τη συνεδρίαση της Βουλής, το βράδυ της Δευτέρας, όταν και συζητήθηκαν τα πορίσματα που κατατέθηκαν από τα κόμματα για την υπόθεση Βατοπαιδίου, ο κ. Κώστας Κιλτίδης έτυχε εξαιρετικά ευμενούς μεταχείρισης από την ηγεσία του λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Σταχυολογούμε δυο ιδιαίτερες αναφορές που έγιναν στη συζήτηση.