Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 3:07:16 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:22

Σε δουλειά να βρισκόμαστε….

nosokomeio_goumenisasΠριν από δυο μήνες από άστοχες δηλώσεις συνδικαλιστών του Κιλκίς προκλήθηκε ένταση καθώς γιατροί και φορείς της Γουμένισσας αντέδρασαν σε προτάσεις που ούτε λόγο ούτε πολύ ζητούσαν να περιοριστεί σε ρόλο Κέντρου Υγείας το Νοσοκομείο Γουμένισσας.
kathigites_agglikonΜε τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν από το εκπαιδευτικό τους ταξίδι στην Ιρλανδία τα 20 μέλη του «Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών» PALSO ν. Κιλκίς που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 1 εβδομάδας με τίτλο «Προσανατολισμένη Εκμάθηση Γλωσσών – η Αγγλική Ορολογία του Τουρισμού». Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ στο πλαίσιο του προγράμματος LEONARDO DA VINCI – Κινητικότητα και υλοποιήθηκε από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΕΠΕ σε συνεργασία με το Σύλλογο PALSO.
adamopoulosΌσο εξειδικεύεται νομοθετικά το περίφημο μνημόνιο της Τρόικα τόσο «στραγγίζει» από ρευστότητα η αγορά. Οι Έλληνες  καταναλωτές μετά τα αλλεπάλληλα σκοτσέζικα ντούς δείχνουν εξαιρετικά ανασφαλείς και σιγά-σιγά εγκαταλείπουν κάθε καταναλωτική σκέψη.Περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα. Οι αριθμοδείκτες είναι εύγλωτοι. Πτώση του λιανεμπορίου κατά 30%, ελαχιστοποίηση του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης, μείωση των καταθέσεων , φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό, αύξηση της μερικής απασχόλησης και των απολύσεων. Το πιο σύντομο ανέκδοτο της εποχής είναι «έλληνας επενδυτής».
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:19

Πανήγυρις Πενταλόφου

pentalofosΣτα πλαίσια της εορτής των πολιούχων Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου του Δ.Δ. Πενταλόφου Δήμου Γουμένισσας, ανήμερα της γιορτής 28 Ιουνίου 2010, μετά τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Νικόδημου Δαούλκα, του π.Ανανία Πουλουτίδη ιερέα του χωριού και άλλων ιερέων, ολοκληρώθηκε η περιφορά της ιερής εικόνας, με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού αλλά & πλήθος επισκεπτών.
ethniki_ginaikonΣτην ελίτ της Ευρώπης θα αγωνίζεται πλέον η εθνική ομάδα γυναικών συνθέτων αγωνισμάτων αφού με εξαιρετική εμφάνιση των κοριτσιών μας, κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση στην Α κατηγορία του Ευρωπαίκού Κυπέλλου Συνθέτων, στους αγώνες που έγιναν 26 και 27 Ιουνίου στο Χέγκελο της Ολλανδίας .
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε-Ν θα διεξαχθεί το προσεχές σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό στάδιο στην Αθήνα. Ο ΓΑΣ Κιλκίς θα κατεβάσει σε αυτούς τους αγώνες έξι αθλητές και όλοι τους δείχνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μία απλή συμμετοχή.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 20:13

Γαλάζια έκρηξη

Πράματα και θάματα έγιναν τους τελευταίους μήνες σε τούτη την χώρα. Ανετράπη το σύμπαν, εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό έγιναν αγνώριστα, η οικονομική πολιτική περισφίγγει μεγάλες ομάδες πληθυσμού, Καλλικράτης στην αυτοδιοίκηση, αγροτική οικονομία σε κρίση, εργοστάσια να κλείνουν και στην Παιονία…
Ε, για όλα αυτά δεν εκδόθηκε μια ανακοίνωση από καμιά οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας της ευρύτερης περιοχής Παιονίας και Πολυκάστρου.
Για ένα θέμα που αφορά την μεταφορά πίστωσης 50.000 ευρώ από τις εφημερίες των γιατρών της Γουμένισσας στο κονδύλιο των εφημεριών του νοσοκομείου Κιλκίς, οι τέσσερις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας της Παιονία – Πολυκάστρου κατάφεραν να θυμώσουν, να κινητοποιηθούν, να συγχρονιστούν και να εκδώσουν ένα πολεμικό ανακοινωθέν  κατά της απόφασης!
Δεν υπεισερχόμαστε στο βάσιμο ή αβάσιμο στο  δίκαιο ή άδικο της απόφασης.
Αλλά όσοι πρωταγωνίστησαν στον εν λόγω συγχρονισμό καλό θα ήταν να είχαν την αίσθηση του μέτρου.
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 20:12

Συνεπής η Μπατζελή

Τελικά η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή υπήρξε συνεπής σε όσα δεσμεύτηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι αγρότες του Κιλκίς θα εξοφληθούν την επιδότηση στο τέλος Ιουνίου.
Και όντως, την περασμένη, τελευταία, εβδομάδα, του Ιουνίου εξοφλήθηκαν οι αγρότες του νομού!
Για να μην αδικήσουμε όμως και τις εγχώριες δυνάμεις, οφείλουμε να εξάρουμε την τεράστια συμβολή της Ένωσης Κιλκίς και δευτερευόντως και της Αξιούπολης για την συνέπεια της κ. Υπουργού.
Συνέβαλαν για να τηρήσει την δέσμευσή της .
Άντε και του χρόνου να πιάσουμε ….Αύγουστο.  Αν μέχρι τότε υπάρχουν (και επιδοτήσεις και αγρότες)
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 20:12

Οι εκλογές τούς μάραναν

Κάποιες κακές γλώσσες ισχυρίζονται πως τα διοικητικά της ΕΑΣ Κιλκίς περνούν και πάλι την κρίση τους.
Καθίστε καλά βρεεε… Και όποιον σκέπτεται εκλογές καλοκαιριάτικα, ρίξτε του λίγο παγωμένο νερό μπας και συνέλθει…
Κυριακή, 04 Ιουλίου 2010 20:12

Επιχείρηση γοητείας

Φοβερή μηχανή έστησε ο Ψωμιάδης. Στέλνει προσκλήσεις σε νομαρχιακούς συμβούλους και διατελέσαντες αντινομάρχες και τους ζητάει βιογραφικά για να τα εξετάσει μπας και τους ορίσει αντιπεριφερειάρχες.
Και με ένα σμπάρο …κάμποσα  τρυγόνια. Χαϊδεύει τις φιλοδοξίες πολλών και δημιουργεί, τρόπον τινά, και ένα ιδιότυπο στρατό αφοσιωμένων στον ίδιο γαλάζιων στελεχών.
***
Τώρα, που θα βρει χρόνο να εξετάσει τα βιογραφικά αφού κάθε μέρα ολόκληρο το πρωινό εμφανίζεται στα πρωινάδικα και παρασκευάζει φαγητά, πίτες, γκρεμίζει υπουργούς και κυβερνήσεις, κατεδαφίζει νομοσχέδια και άλλα συναφή, ένας Θεός  ή μάλλον ένας Ψωμιάδης ξέρει.