Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 5:21:49 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

- Πότε τελειώνεις την ψηφιοποίηση; ρωτήθηκε από τους βουλευτές ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας με θέμ
-  Κάπου τον Μάιο, απάντησε ο κ. Παυλίδης. Και με δεδομένη της θέση της υπουργού Κατερίνας Μπατζελή ότι και προκαταβολές να δώσει πρέπει να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση, οι αγρότες του Κιλκίς φαίνεται πως δεν θα πληρωθούν μέχρι τις γιορτές. Του Πάσχα εννοείται, διότι τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν τις προλαβαίνουν ούτως ή άλλως με τα μέχρι τώρα ισχύοντα. α την τύχη των επιδοτήσεων.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:44

Ώρες ευθύνης

Στις 29 Νοεμβρίου του 2009 η συμμετοχή του κόσμου για την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. ξεπέρασε τις προσδοκίες των νεοδημοκρατών. Οι 750.000 ψηφοφόροι της βάσης της Ν.Δ. για την εκλογή του νέου προέδρου παρά την πικρία τους από τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έδωσαν βροντερό παρόν. Η πρωτοφανής αυτή συμμετοχή σηματοδοτεί νέες προοπτικές, νέες ελπίδες, νέες προσδοκίες και ενεργή συμμετοχή της βάσης της Ν.Δ. στη λειτουργία του κόμματος.

Την Διοίκηση  του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς επισκέφθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Κρητικόπουλος και συζήτησε θέματα που αφορούν την τοπική αγορά της πόλης , το κυκλοφοριακό, τον έλεγχο (αστυνόμευση), την ασφάλεια κ.λπ. Η συζήτηση έγινε σε φιλικό περιβάλλον και κατατάσσεται σ' ένα νέο τρόπο προσέγγισης που εφαρμόζει ο Αστυνομικός Διευθυντής και αυτό τον τιμά ιδιαίτερα.

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2009 11:42

Συναντήσεις Μπόλαρη

Με τον νέο πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπώφ συναντήθηκε την Παρασκευή ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης. Στην εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως ο τουρισμός (και ειδικότερα ο εκκλησιαστικός) και το Ρωσικό νεκροταφείο της Λήμνου, ενώ έγινε αναφορά στις προοπτικές που υπάρχουν γύρω από τη συνεργασία σε Διεθνείς Οργανισμούς, στο Περιβάλλον, αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:51

Αν πουλούσε κιόλας…

Την πλήρη συμπαράσταση και συμπαράταξή της στους αγρότες του νομού που κινητοποιούνται εξέφρασε η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς.
Θαυμάσια πράττει. Αν μάλιστα ακολουθούσε και πιο λογική πολιτική στο θέμα της πώλησης των σιτηρών θα είχε και περισσότερο νόημα η συμπαράστασή της.
Διότι τα σιτάρια είναι απούλητα, όχι μόνο λόγω των συνθηκών της αγοράς, αλλά και εξαιτίας των διαψευσθέντων προσδοκιών για πολύ υψηλότερες τιμές πέρυσι. Όταν προσφέρθηκαν 26 λεπτά /κιλό στο σκληρό και η διοίκηση απέρριψε την προσφορά.
Για να τα  λέμε όλα και να μην ρίχνουμε πάντα σε τρίτους την ευθύνη…

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:50

Έμπρακτη η συμπαράσταση

Τη συμπαράστασή της  εκφράζει και για την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων η διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς. Μπράβο της και πάλι. Αλλά καλύτερα για τους αγρότες θα ήταν να μην σκοτώνονταν με τη διοίκηση της ΕΑΣ Αξιούπολης για το θέμα του κόστους της ψηφιοποίησης, σκοτωμός που πήγε πήγε όλη τη διαδικασία, χωρίς την οποία δεν μπορεί να γίνουν πληρωμές.
Γι’ αυτό λέμε, ανέξοδα είναι τα λόγια, οπότε η συμπαράσταση καλύτερα θα ήταν να εκφράζεται και με πράξεις.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:50

Αλλαγή σκηνικού…

Σενάρια επί σεναρίων πλέκονται και στο Κιλκίς για τη νέο status  στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Για τους ούριους άνεμους και τα ζόρια που τραβάνε οι Κιλτίδης, Τσιτουρίδης, Συμπιλίδης, Μπαλάσκας, Γεωργαντάς και όσοι ακόμα θα εμφανιστούν στο προσκήνιο…
Κάμποσα από τα σενάρια αυτά είναι τόσο συνδεδεμένα με τις εμμονές και τα συμφέροντα κάποιων ώστε δεν αξίζουν ούτε απλή ανάγνωση. Ωστόσο  ένα είναι βέβαιο. Η πλήρης εικόνα στον χώρο της συντηρητικής παράταξης μόλις αρχίζει και ξεδιαλύνει. Και όταν φανερωθεί το πλήρες τοπίο ίσως εκπλαγούν πολλοί. Και για το ποιοι ακριβώς θα βρίσκονται στο νέο κάδρο και ποια θα είναι η θέση και η σειρά τους. Υπομονή συστήνουμε  και γερά νεύρα.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:50

Φιλτέρα δε η αλήθεια…

Στην ανακοίνωση συμπαράστασης των αγροτών  του νομού για τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις που εγκρίθηκαν για την ξηρασία του 2007 ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας  υπενθυμίζει ότι κατά το παρελθόν ο νομός και οι αγρότες του  σε ανάλογη θεομηνία, έτυχαν πολύ καλύτερης μεταχείρισης.
Επειδή «φίλος μεν Παπανδρέου, αλλά φιλτέρα η αλήθεια» υπενθυμίζουμε ότι:
Κατά το 2006, μια χρονιά νωρίτερα δηλαδή- μεγάλα τμήματα των καλλιεργειών  του νομού υπέστησαν καταστροφές από θεομηνίες. (ξηρασία, παγετός κ.ο.κ).
Και τότε λοιπόν κλήθηκαν- δυο φορές μάλιστα- να υποβάλλουν δηλώσεις. Και απόλαυσαν αποζημιώσεις από 10 έως 13 ευρώ το στρέμμα στο σκληρό σιτάρι.
Τα γράφουμε διότι «υπεράνω όλων η αλήθεια» και το χρέος μας στους αγρότες του νομού.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009 06:49

Ιδού πεδίον…

Π¨αντα ουσιαστικός ο Στέφανος Κουφός. Αφανής εργάτης, στέρεος άνθρωπος, με σαφήνεια θέτει τον ενδιαφέροντα προβληματισμό του στο σημερινό του άρθρο.
Και τι λέει: ενώ ο νομός Κιλκίς είναι τόσο πλούσιος σε δυναμικό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε μπορεί με αιολική και  από φωτοβολταϊκά πάρκα ενέργεια να καλύψει το 83% των αναγκών της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, εν τούτοις δεν εντάχθηκε στις περιοχές προτεραιότητας όπως καταγράφηκαν στο εθνικό χωροταξικό σχέδιο.
Δεν γνωρίζουμε τα αίτια του αποκλεισμού και δεν έχουμε την τεχνική επάρκεια να ερευνήσουμε το θέμα. Οι βουλευτές του νομού όμως και ο νομάρχης μπορούν να ζητήσουν εξηγήσεις. Και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι να ησυχάσουμε. Αν όμως  ο αποκλεισμός είναι παντελώς αστήρικτος τότε να αντιδράσουμε και να αξιώσουμε την άρση της αδικίας.
Θα υποστούμε που θα υποστούμε το «κατόπιν ενεργειών μου».  Τουλάχιστον ας έχει ουσιαστικό αντίκρισμα.

Την πρώτη του ομιλία στη Βουλή πραγματοποίησε ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την  Οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας:
«Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι η πρώτη μου ομιλία στη βουλή και επιτρέψτε από του βήματος αυτού να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου κιλκισιώτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους να με εκλέξουν βουλευτή και πιστεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους αυτή.