Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:48:42 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η ΔΕΠΕΝΟΜ, η υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που ανέλαβε να διεκπεραιώσει τεχνικά τη μελέτη της ανέγερσης της νέας νοσηλευτικής πτέρυγας του Νοσοκομείου Κιλκίς παρουσίασε ήδη έργο. Υπέβαλε προς το Υπουργείο την προμελέτη και αίτημα να της ανατεθεί και η πλήρης μελέτη του έργου.
Το 2004 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γουμενισσιωτών Κατοίκων Θεσσαλονίκης ξεκίνησε συζήτηση και δραστηριοποίηση για την ίδρυση στη Γουμένισσα τμήματος Οινολογίας – Αμπελουργίας. Για την ίδια υπόθεση συγκροτήθηκαν επιτροπές από το Σύλλογο, το Δήμο και μικτή επιτροπή των δύο φορέων για την προώθηση, την παρακολούθηση, τη σύνταξη και υποβολή του σχετικού φακέλου στους αρμόδιους φορείς, πράγμα που έγινε το φθινόπωρο του ιδίου έτους. Κλήθηκαν να βοηθήσουν όσοι μπορούσαν και ιδιαίτερα οι τοπικοί και νομαρχιακοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, οι βουλευτές και άλλοι .(2)
Το θέμα φαίνονταν πως πορεύονταν θετικά παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προβάλλονταν.
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:22

Στόχος μια σταθερή πορεία

Άνεμος ενθουσιασμού, δουλειάς και αισιοδοξίας έχει φυσήξει στον ΠΑΟ Κρηστώνης, που προετοιμάζεται πυρετωδώς αυτή την περίοδο ώστε να είναι πανέτοιμος για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν. Άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και προσφορά έχουν συγκροτήσει το νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Όθων Γραμματικόπολο ο οποίος δήλωσε: «κάναμε ότι καλύτερο δυνατό μπορούσαμε ώστε να ενισχύσουμε το έμψυχο δυναμικό της ομάδας ενώ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ομάδα να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις». Η Κρηστώνη έχει ως στόχο μια καλή πορεία, όπως άλλωστε ήταν και η περσινή ενώ η διοίκηση έχει ήδη δώσει μεγάλο βάρος στην αναδιοργάνωση της ακαδημίας, η οποία στελεχώθηκε με εικοσιπέντε μικρούς ποδοσφαιριστές.
Ομάδα – σύμβολο για τον νομό Κιλκίς, έχει γράψει τη δική του ιστορία στις επαγγελματικές κατηγορίες με πλήθος διακρίσεων. Για πολλά χρόνια στη Β΄ και Γ΄ εθνική, με έδρα που αποτελούσε κάποτε "κάστρο απόρθητο", αλλά και πλήθος ποδοσφαιριστών που ανέδειξε, ο Κιλκισιακός στα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική, πλην όμως οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν καλά το μέγεθος και τη δυναμική που αντιπροσωπεύει αυτή η ομάδα.
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:20

Ευαγγελικά

Τα παιδία παίζει με την αυτοδιοίκηση. Για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες αναγκάζονται να συνάψουν δάνεια οι δήμοι, αλλά το προέχον για τους κυβερνώντες είναι να συνενωθούν εκ νέου. Για λόγους ορθολογικής και οικονομικής λειτουργίας, ισχυρίζονται.
Όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τους ρωτούσες που θα βρουν λεφτά για να χρηματοδοτήσουν τις υποσχέσεις τους, απαντούσαν: Θα περιορίσουμε το σπάταλο κράτος. Θυμάται κανείς να κατάργησαν κάποιο από τους αχρείαστους κρατικούς οργανισμούς. Ίσα ίσα, για να ικανοποιήσουν τα «δικά τους παιδιά» προσέθεσαν αργομισθίες. Δυο αντιπρόεδρος είχε ο ΕΛΓΑ, πέντε - ζωή νάχουν- όρισε η γαλάζια «οικονόμα», κατά τα άλλα, διακυβέρνηση.
Στα υπουργεία το ρήμα κλέβω κλίνεται σε όλες τις φωνές, όλες τις εγκλίσεις και όλους τους χρόνους
Αφήστε το πλιάτσικο στην «ελεύθερη αγορά» όπου ισχύει ο νόμος της ζούγκλας.
Το γκουβέρνο όμως αποφάσισε να κάνει οικονομίες στην αυτοδιοίκηση.
Καλά το λέει το Ευαγγέλιο. Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι.
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:19

Οι γιαγιάδες του Πολύπετρου

 Οι γιαγιάδες του Πολυπέτρου ήταν όλα τα… λεφτά! Οι τρεις γιαγιάδες τραγούδησαν παραδοσιακό τραγούδι του γάμου, συνοδεύοντας το χορευτικό του συλλόγου στις εκδηλώσεις του δήμου Ευρωπού, στην πλατεία Ευρωπού. Καταχειροκροτήθηκαν οι γιαγιάδες και το άξιζαν.
Ενώ τα σήματα από την κυβέρνηση και τους φορείς της αυτοδιοίκησης είναι σαφή για τρεις δήμους στο Ν. Κιλκίς  με τον επικείμενο Καποδίστρια 2, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κιλκίς και Δήμαρχος Πικρολίμνης Δ. Σισμανίδης τάσσεται υπέρ μιας προωθημένης λύσης. «Δηλώνω τη θέση μου δημόσια και καθαρά  Δυο δήμοι είναι αρκετοί στο ν. Κιλκίς. Δεν χρειάζονται περισσότεροι. Ο ένας προφανώς θα είναι ο δήμος Κιλκίς με έδρα το Κιλκίς στον οποίο θα συνενωθούν οι εφτά δήμοι της επαρχίας Κιλκίς πλην του δήμου Πολυκάστρου.
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:12

Στη Λευκάδα οι “ΑΚΡΙΤΕΣ”

 Στο 46ο Φολκλορικό Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Λευκάδος συμμετείχαν οι Ακρίτες του Πολυκάστρου με μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό θέατρο στην πόλη της Λευκάδας από τις 16 έως στις 20 Αυγούστου, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα εκατοντάδων θεατών.
 Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκτός από τους Ακρίτες, τριάντα συγκροτήματα απ’ όλη την υφήλιο με αποτέλεσμα ν’ ακουστούν διαφορετικές μουσικές και χοροί απ’ όλο τον κόσμο και να έρθουν σ’ επαφή εκατοντάδες νεολαίοι.
Μπροστά στην εναρμονισμένη πολιτική των εταιρειών - εμπόρων στον τομέα της αγοράς σιτηρών, από όπου απέχουν για να συμπιέσουν τις τιμές,  οι συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας αποφάσισαν να αμυνθούν, υιοθετώντας ακριβώς την ίδια τακτική: την ενιαία πολιτική.
Εκπρόσωποι όλων των συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στις 21 Αυγούστου 2008 με θέμα τα “ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ”. Η απόφαση ήταν όπως προαναφέρθηκε η σύμπυξη ενιαίου μετώπου άμυνας  και ενιαίας στάσης ως προς την πώληση έως ότου οι προσφερόμενες τιμές πώλησης ανταποκριθούν στις προσδοκίες και στις πραγματικές ανάγκες των αγροτών.
Τις άδειες δημοπράτησης για 108 νέα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το αναπτυξιακό πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Θησέας» υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας.
Τα 108 έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 11.770.606,75 ευρώ και αφορούν σε δήμους και κοινότητες κι από τους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.