Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 1:56:13 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συλλαλητήριο για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οργανώνει στο Κιλκίς το ΠΑΜΕ, διεκδικώντας μια σειρά θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Κιλκίς αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι-ες βρίσκονται σήμερα σε μια θύελλα επιθέσεων από την εργοδοσία και της κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, δηλ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των υποζύγιων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Στη μεγάλη "μάχη" του διεθνούς μαραθωνίου δρόμου της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ θα μπει αυτή την Κυριακή ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος. Ο 25χρονος αθλητής ολοκλήρωσε με επιτυχία την προετοιμασία του στη Βοστόνη, όπου διαμένει και εργάζεται σαν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο και δηλώνει έτοιμος να τρέξει γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά τον αγώνα των 42,125 χιλιομέτρων της μαραθώνιας διαδρομής.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:27

Σουηδικό μοντέλο

Η Σουηδική Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επέμβει για να διασώσει την Saab από χρεωκοπία. 
Η υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας Maud Olofsson κατηγόρησε την ιδιοκτήτρια της Saab, General Motors, για εγκατάλειψη της Σουηδικής εταιρίας. Και αρνήθηκε να κρατικοποιήσει τις ζημίες της, ενώ τα κέρδη ήταν αυστηρώς ιδιωτικοποιημένα!
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι: "Οι ψηφοφόροι μου με επέλεξαν γιατί ήθελαν νηπιαγωγεία, αστυνομία και νοσοκομεία και όχι για ν’ αγοράζω ζημιογόνες αυτοκινητοβιομηχανίες".
Και πρόσθεσε: "Είμαι απογοητευμένη από την GM, γιατί εγκαταλείπει την Saab και μεταθέτει την ευθύνη στους Σουηδούς φορολογούμενους και αυτό είναι ανευθυνότητα."
Δεν είναι βλάκες οι Σουηδοί, 40 χρόνια σοσιαλιστές...

Θεόφιλος Γουλτίδης

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:26

Αμοιρίδης: Απαξίωση Επιμελητηρίου

Την απογοήτευσή του για τη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, μάς εξέφραζε ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Παναγιώτης Αμοιρίδης.
«Τα θέματα που συζητιούνται είναι τυπικά και ανούσια, δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τα μέλη και τις περισσότερες φορές αναβάλλεται η συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας!»
Μάλιστα, ο κ. Αμοιρίδης μάς αποκάλυψε πως το πιθανότερο είναι πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου και συνεπώς ο χώρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναζητήσει νέο υποψήφιο πρόεδρο για το Επιμελητήριο, με τις εκλογές να γίνονται μετά από ένα χρόνο, το Δεκέμβριο του 2010.
Και δε θα δυσκολευθεί να βρει, αφού πλέον ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απολαμβάνει μισθό 2.500 ευρώ , μεγαλύτερο και από αυτόν που παίρνουν δήμαρχοι του νομού, όπως ορίσθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ. στο ξεκίνημα της θητείας της.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:26

Υποψήφιος ο Τονικίδης

Το βέβαιο είναι πως ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος και για δήμαρχος Κιλκίς, αλλά και για πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Αυτό σημαίνει πως αναζητούμε μόνο έναν υποψήφιο για το Επιμελητήριο, εκτός κι αν περισσέψει το ενδιαφέρον και πάμε με τρεις υποψηφίους, όπως έγινε στις πιο προηγούμενες εκλογές.

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009 08:26

Άρχισαν τα όργανα…

Και πάνω που γράφαμε πως η αναμέτρηση των δυο υποψήφιων προέδρων στη Ν.Δ. δεν έχει καμιά σχέση με τις ακρότητες που διαδραματίστηκαν δυο χρόνια νωρίτερα από τους πράσινους…Ξεκίνησαν τα όργανα στη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Κόρη Μητσοτάκη είναι το βασικό μειονέκτημα της Μπακογιάννη, σύμφωνα με τους προμάχους του Αντώνη. Λες και ο Μητσοτάκης αποστάτησε από τη Νέα Δημοκρατία και προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη οι φίλοι της Ντόρας θυμήθηκαν το 1993. Το οποίο είχαν ξεχάσει όσο καιρό παρίσταντο με τον Αντώνη στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο του Καραμανλή.
Με τούτα και με τα άλλα η μάχη για την προεδρία ώστε να κερδηθεί το μέλλον, όπως διασαλπίζουν και οι δυο, διεξάγεται με όρους παρελθόντος.
Και τα σενάρια για διάσπαση, όποια κατάληξη κι αν έχει ο αγώνας, κάνουν δειλά την εμφάνισή τους.

Ένας 47χρονος δικηγόρος του Κιλκίς συνελήφθη  ύστερα από έφοδο της Ασφάλειας Κιλκίς με τη συνοδεία της Εισαγγελέα στο γραφείο του. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δικηγόρου βρέθηκαν κατεβασμένα αρχεία από ιστοσελίδα που διακινούσε σκληρό πορνογραφικό υλικό. Η σύλληψη του δικηγόρου έγινε ύστερα από ενημέρωση της Ιντερπόλ στην ελληνική αστυνομία. Η Ιντερπόλ παρακολουθεί τις ιστοσελίδες με παρόμοιο υλικό και καταγράφει εκείνους που κατεβάζουν (και διακινούν τα) αρχεία με σκληρό πορνό όπου πρωταγωνιστούν ανήλικα παιδιά. Μετά τη διακρίβωση - ταυτοποίηση  των ηλεκτρονικών ιχνών του η αστυνομία έδρασε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου.

Ο εκλεκτός νομικός και δια βίου φιλίστωρ Θεόδωρος Παυλίδης εξέδωσε πρόσφατα δυο βιβλία του με περιεχόμενο τον Πόντο και την Ιστορία του. Πόντιος εκ του Δυτικού Πόντου και ο ίδιος ο φίλος και συνεργάτης Θεόδωρος Παυλίδης έχει ένα βασικό πλεονέκτημα στη μελέτη του ποντιακού ζητήματος. Γνωρίζει την ποντιακή διάλεκτο θαυμάσια και άρτια την τουρκική γλώσσα. Επομένως μπορεί να εγκύπτει στα κείμενα της τουρκικής ιστοριογραφίας, αλλά και ό,τι διασώζεται στην ποντιακή διάλεκτο απευθείας ο ίδιος χωρίς μεσολάβηση τρίτων (ιστορικών, μεταφραστών κ.ο.κ)

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δημοτικών Υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την επίλυση όλων των αιτημάτων του κλάδου που παραμένουν σε εκκρεμότητα και κυρίως διεκδικήσεις που στόχο έχουν να προστατεύσουν και να διευρύνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σίγουρα δεν περίμεναν ο δήμαρχος του Κιλκίς μαζί με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας την πυρκαγιά στην χωματερή του Κιλκίς, την 11-12-13 Νοεμβρίου. Έκαναν όμως ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να συμβεί γι’ άλλη μια φορά, όπως τόσες φορές τα τελευταία χρόνια με την εγκληματική τους αμέλεια.