Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 2:33:46 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:14

Ήταν 42 ακριβώς

Με διόρθωσε ένας αδιόρθωτος Σαμαρικός. Γιατί έγραψες πως ήμασταν κάπου 20-30 άτομα; Περισσότεροι ήμασταν, με αποπήρε. Του ζήτησα αποδείξεις και έβγαλε έναν κατάλογο παρόντων όπου και μέτρησε ακριβώς 42 άτομα.
- Και γιατί δεν βγάλατε μια ανακοίνωση; Γιατί δεν συγκροτήσατε μια επιτροπή να ξέρουμε και να μαθαίνουμε τα του Σαμαρά στο Κιλκίς; ξαναρώτησα.
Οπότε με αποτέλειωσε ο φίλος μου ο Σαμαρικός.
- Εμείς δεν θέλουμε μηχανισμούς! απάντησε. Και το πίστευε μάλιστα.
Θα το ζήσουμε κι αυτό ύστερα από τριάντα τόσα χρόνια στο επάγγελμα. Να δούμε δεξιούς …αναρχικούς!

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:13

Είχε διάσημους

Να σας ενημερώσουμε λοιπόν για τους διακεκριμένους νεοδημοκράτες που παρέστησαν επίσης στη σύναξη των Σαμαρικών την περασμένη Παρασκευή. Τάκης Κουλίνας, πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου, Γιάννης Τσογγίδης επί σειρά ετών πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Γαρουφαλιά Καρβουνιάρη, υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Οκτωβρίου, Ντίνα Συμεωνίδου, υπεύθυνη γυναικών της ΝΟΔΕ, Ντάλος Ρωμανίδης (παραιτηθείς) γραμματέας της ΝΟΔΕ, Δημήτρης Βουλγαράκης πρώην πρόεδρος Εργατικού Κέντρου κ.α.

* * *
Όπως έμαθα θα πήγαινε στη συγκέντρωση και ο καλός μας φίλος, ο Ξενοφώντας Στεργιάδης, αλλά λόγω εκτάκτου κωλύματος έστειλε τηλεφωνικά τη στήριξή του.
Αυτά, για να μην λένε οι Σαμαρικοί πως δεν προβάλλεται η δράση τους.
Ελάχιστα μαθαίνουμε κι αυτά με το τσιγκέλι.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:13

Προκαταβολή θα δοθεί

Λοιπόν, όσοι αγρότες ετοιμάζεστε να εισπράξετε, κάντε κράτει…
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι επιδοτήσεις θα δοθούν μεν πριν τις γιορτές, αλλά να περιμένετε το 70%. Το υπόλοιπο 30% σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα δοθεί όταν ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων στο σύστημα ΟΣΔΕ.
Αυτά και …υπομονή.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:12

Οι απάτριδες

Κρουνοί δισεκατομμυρίων άνοιξαν και τρέχουν για το αμερικανικό δημόσιο. Ξεκίνησαν μεγάλη εκστρατεία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής οι Αμερικανοί και έφτασαν μέχρι τις ξένες τράπεζες όπου οι πολίτες τους διατηρούν μεγάλες καταθέσεις (άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων).
Τους βρήκαν λοιπόν και τώρα τρέχουν οι ξενοκαταθέτες να δηλώσουν εισοδήματα και περιουσίες με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα ταμεία του κράτους.
Στην Ελλάδα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δηλώνουν κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων με εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ και κανείς έφορος δεν σκέφτηκε να τους βάλει «χέρι».
Εν κατακλείδι: Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ας ξυπνήσει το κράτος. Έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες. Με επίσημη δέσμευση πως κάθε περιστολή της φοροδιαφυγής θα σημαίνει παράλληλα και αύξηση του αφορολόγητου για τα χαμηλά εισοδήματα.
Και εν ανάγκη για τους μεγαλοφοροφυγάδες ας αφαιρεθεί και καμιά ιθαγένεια. Ούτως ή άλλως απάτριδες είναι.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:12

Πολλά και αξιόλογα έργα στο δήμο Ευρωπού

 Πολλά και αξιόλογα έργα θα κατασκευασθούν σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ευρωπού μετά την ομόφωνη έγκριση της πρότασης του Δημάρχου Ευθύμιου Κουρτζανίδη για το τεχνικό πρόγραμμα του 2010 στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ευρωπού. Ομόφωνα εγκρίθηκε η μελέτη για την υλοποίηση του έργου καλλιέργεια πηγών και ανάπλαση χώρου του Αγίου Παντελεήμονα στην περιοχή «μπίνταλμα» του Πολυπέτρου.

Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα ξεδιπλώσει την πολιτική της που θα οδηγεί στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, τόνισε ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, όπου τόνισε:

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009 05:09

Η πρώτη πώληση σιτηρών από την ΕΑΣ Κιλκίς

Ύστερα από νηνεμία 17 μηνών οι πρώτες ποσότητες σκληρού σίτου, από αυτές που συγκέντρωσε η ΕΑΣ Κιλκίς για λογαριασμό παραγωγών, πουλήθηκαν σε έμπορο. Η τιμή όμως ελάχιστα απέχει από το θεωρηθεί εξευτελιστική, καθώς στο «χέρι» είναι ακριβώς 14,3 λεπτά/κιλό!

...και την κοινή ελληνική λαλιά ως μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ως τους Ινδούς...
Καβάφης

Ποιός θα φανταζόταν, ούτε καν ο Αλέξανδρος, όταν την Άνοιξη του 334 π.Χ. ξεκίνησαν οι Μακεδόνες από την Πέλλα για την Αμφίπολη, όπου συναθροίζοταν οι Πανέλληνες, τους θρύλους και τον θαυμασμό, που θα δημιουργούσαν στους κατοπινούς αιώνες!

Το λεβητοστάσιο (λέβητας, καυστήρας, κυκλοφορητής, κλειστό δοχείο διαστολής κ.λ.π. εξαρτήματα) τοποθετείται σε ανεξάρτητο χώρο της οικοδομής με είσοδο – έξοδο προς ελεύθερο χώρο. Η δεξαμενή πετρελαίου τοποθετείται επίσης σε ανεξάρτητο χώρο της οικοδομής, πλησίον του λεβητοστασίου, με είσοδο – έξοδο προς ελεύθερο χώρο.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) επισκεφθήκαν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ο Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Κιλκίς κ. Φλώρος Φίλιππος και ο τραπεζικός υπάλληλος κ. Άγγελος Αρκούδας. Ο κ. Φλώρος μίλησε στους μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τη σημαντικότητα του θεσμού της αποταμίευσης και παρότρυνε τα παιδιά να «ρίχνουν κέρματα στον κουμπαρά τους»,  έτσι ώστε να γίνουν υπεύθυνα και συνειδητοποιημένα παιδιά, που αντιμετωπίζουν το σήμερα και το αύριο της ζωής τους ως ώριμοι άνθρωποι.