Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:48:32 πμ

Εκπαίδευση

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς θα υλοποιήσει Εργαστήρι Παραμυθιού, με εισηγήτρια τη συγγραφέα, εκπαιδευτικό και επιμορφώτρια ενηλίκων, Δρ. Χαρά Ανδρεΐδου.

ΔΕΠΥ: Αν την έχει το παιδί σας, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε και εσείς

Πόσο πολλές είναι αυτές οι πιθανότητες;

Το σχολείο μας απέκτησε άλλους δύο κομποστοποιητές. Σύνολο έχουμε τέσσερις τώρα! Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου ευχαριστούν θερμά τον κύριο Κωνσταντινίδη Κοσμά (πατέρας του Παναγιώτη, μαθητής της Δ΄ τάξης) για την δωρεά των δύο κομποστοποιητών.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς θα φιλοξενήσει για το διάστημα από 7 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου 2024 τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς έλαβε μέρος σε πρόγραμμα κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, 2023-1-EL01-KA122-ADU-000134264 από τις 28/01/2024 έως τις 03/02/2024, με συμμετέχοντες τον Διευθυντή, Χαράλαμπο Βουλγαράκη και την εκπαιδεύτρια Αρτεμισία Μούτσου, στο Παλέρμο της Σικελίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς διοργανώνει αποκριάτικο πάρτι την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024 στις 17:30, στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών».

Ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων ν. Κιλκίς δε σταματά τη συνεχή εξέλιξη και εκπαίδευση των μελών του.

Έτσι, την Τετάρτης 14/02 πραγματοποίησε σεμινάριο ενημέρωσης από την εταιρεία #SKE όσον αφορά το αντικείμενο της ενέργειας και των φωτοβολταϊκών συστημάτων, με προϊόντα και λύσεις της Huawei (inverters, μπαταρίες, optimizers, μετρητές ισχύος).

Γιορτή Γραμμάτων και Παιδείας οργανώει ο Δήμος Παιονίας, ο οποίος θα βραβεύσει τους απόφοιτους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου και τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε. - Κ.Δ.Β.Μ., (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) (Αναθέτουσα Αρχή), θα υλοποιήσουν τη Δράση Ενημέρωσης με θέμα «Ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΜΜΕ». Η Δράση θα πραγματοποιηθεί στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο (Εθν. Αμύνης 37), την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ.Οι συνεργαζόμενοι φορείς προσκαλούν στην ενημερωτική δράση κάθε ενδιαφερόμενο, με στόχο τη διάδοση πληροφοριών για τη διασφάλιση ποιότητας των αγροτικών προϊόντων.

Το αισθητηριακό παιχνίδι ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Όταν παρέχουμε ευκαιρίες όπου τα παιδιά χρησιμοποιούν ενεργά τις αισθήσεις τους, αυτό οδηγεί: στην ανάπτυξη του εγκεφάλου καθώς συμβάλλει στη δημιουργία νέων νευρικών συνδέσεων και οδών, συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την ολοκλήρωση πιο πολύπλοκων δραστηριοτήτων και οδηγεί στη βέλτιστη μάθηση και συγκράτηση πληροφοριών.