Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 6:38:28 μμ

Εκπαίδευση

Στους αγώνες Επιχειρηματολογίας που διοργανώθηκαν από τις ΔΔΕ Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς με τη συμμετοχή  Γενικών  Λυκείων των Διευθύνσεων συμμετείχε ο όμιλος Ρητορικής του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς με την υπεύθυνη καθηγήτρια φιλόλογο κυρία Παρθένα Κυριακίδου. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύο φάσεις, στις 3 και 10 Απριλίου, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών αρχικά σε επίπεδο Νομού Κιλκίς και ακολούθως μεταξύ των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς.

   Παιδιά και εκπαιδευτικοί απλώνουν την «Μπουγάδα της ΕΥΤΥΧΙΑΣ» στην αυλή του σχολείου.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς συμμετείχε από 28/01/2024 έως 03/02/2024 στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας με θέμα την καινοτομία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων (Κωδικός Έργου: 2023-1-EL01-KA122-ADU-000134264).

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 23:08

Let’s do it Greece - Let’s do it 5o!

Συντάκτης:

Για άλλη μια χρονιά, το 5ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς ενώνει τις δυνάμεις του με εθελοντές απανταχού της Ελλάδας και συμμετέχει στην Πανελλαδική Εθελοντική Εκστρατεία Καθαρισμού Let’s do it Greece.

Τη Δευτέρα 8/4/2024 ομάδα ωφελούμενων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Γουμένισσας για να πραγματοποιήσουν μαζί με τους μαθητές του σχολείου δενδροφύτευση στο προαύλιο χώρο του σχολείου.

Μια όμορφη δράση ανέπτυξαν οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς και του Ομίλου Δημοσιογραφίας και Ψηφιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του σχολείου.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 11:00-13:00 σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση- γιορτή εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, για να γίνετε κοινωνοί μιας πρωτότυπης συμπεριληπτικής ιδέας.

Τη δημιουργία δεύτερου προγράμματος σπουδών στο πανεπιστημιακό τμήμα του Κιλκίς και τη συνολική αναβάθμισή του στα πλαίσια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Απριλίου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης από το Κιλκίς.

Χάρη στο θετικό περιβάλλον που δημιουργεί η αιώρα στο "κουκούλι" της, το παιδί νιώθει ασφάλεια και αυτονομία, ελεύθερο να κινηθεί και να απολαύσει κοινές δραστηριότητες. 

Η Διευθύντρια, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά τις εταιρείες: