Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 4:57:05 μμ

Εκπαίδευση

Μαθητές  της Γ’ τάξης  του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς επισκέφτηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, που φιλοξένησε τη Βιβλιοσκευή «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922» του  Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη».

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Δ.Β.Μ. Α.Ε. (Ανάδοχος Έργου) σε συνεργασία με την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) (Αναθέτουσα Αρχή) και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς, πρόκειται να υλοποιήσει τη Δράση Ενημέρωσης με θέμα «Marketing και e-Marketing αγροτικών προϊόντων». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/3/24 στις 10:00 π.μ. στο Παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο, με ελεύθερη είσοδο για όλους. (Εθν. Αμύνης 37 Πολύκαστρο).

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+: "Eco-Garden 3.0" στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και υποστηρικτές του Δ.Σ. Χέρσου έπιασαν στα χέρια φτυάρια και άλλα εργαλεία και προετοίμασαν το έδαφος του λαχανόκηπού μας για να δεχτεί φυτά και σπόρους. Ο χώρος καθαρίστηκε και εμπλουτίστηκε με νέο φρέσκο χώμα και κοπριά. Στη συνέχεια οι μαθητές έριξαν κομπόστ που έφτιαξαν οι ίδιοι φέρνοντας καθημερινά οργανικά απορρίμματα στους κομποστοποιητές του σχολείου μας.

Μια όμορφη εμπειρία έζησαν μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου και του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς που συμμετέχουν στους Ομίλους “Ψηφιακοί Περίπατοι στην Ιστορία ΙΙ” και “Δημοσιογραφία και Ψηφιακά ΜΜΕ”. Στα πλαίσια του συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα δύο σχολεία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών και της υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, επισκέφτηκαν τη Βουλγαρία ύστερα από πρόσκληση της Θεολογικής Σχολής της Σόφιας.

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Ο Τομέας Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς - 1ου Ε.Κ. Κιλκίς οργανώνει την Πέμπτη 4 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα τις σημερινές προκλήσεις στον Κυβερνοχώρο.

Μια ξεχωριστή δράση του σχολείου μας, του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, «Μέλος-Λόγος -Όρχησις, της Άρτας το γιοφύρι», έλαβε χώρα την Τετάρτη 6  Μαρτίου 2024 στη γραφική Γουμένισσα , σε τρεις τοποθεσίες της, στην κεντρική πλατεία μπροστά στο ιστορικό σιντριβάνι, στον αυλόγυρο της Ιεράς Μονής της Παναγίας Γουμενίσσης και στην τοποθεσία «Δυο ποτάμια». 

«Αν το παιδί δεν μαθαίνει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, να το διδάξουμε με τον τρόπο που μαθαίνει»

(Maria Montessori)

Στις 4 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στη Γουμένισσα, από στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν πάνω από 30 μαθητές (άνω των 18 ετών) αλλά και εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, πιστοποίησης και επιδότησης μέσω προγραμμάτων.

Υλοποιήθηκε με επιτυχία από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε.- Κ.Δ.Β.Μ. η Δράση Ενημέρωσης«Ανάπτυξη Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων ΜΜΕ». Η Δράση πραγματοποιήθηκε στις 22/02/2024 στο παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο με Αναθέτουσα Αρχή την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.).

Στο 9ο νηπιαγωγείο Κιλκίς στo πλαίσιo των στόχων του σχολείου για την προαγωγή του εθελοντισμού, του πνεύματος αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης των παιδιών ,πραγματοποιήθηκε η δράση: «Απλώνω ευτυχία - Δυναμώνω τη Φλόγα της καρδιάς».