Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 2:04:46 πμ

Εκπαίδευση

Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 12:35

Η Microstudies Robotics στα Τρίκαλα Θεσσαλίας

Συντάκτης:

Την Κυριακή 14 Μαϊου η Ακαδημία Ρομποτικής Microstudies Robotics πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στην πόλη των Τρικάλων. Στο Δημαρχείο Τρικκαίων μας υποδέχτηκε με χαρά o Δήμαρχος της πόλης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και οι συνεργάτες του στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου οι ομάδες μας παρουσίασαν τα project με θέμα την ενέργεια από τον φετινό πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς η ενασχόλησή μας στις διάφορες δραστηριότητες σχετιζόταν με το θέμα των συναισθημάτων.

Έτσι, λοιπόν, ξεκινώντας…ταξιδέψαμε. Αν και ο καιρός είναι ανοιξιάτικος εμείς στο ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδέψαμε στη μακρινή Φινλανδία. Ο λόγος; Μα φυσικά γιατί η Φινλανδία για 6η συνεχή χρονιά ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου. Μάθαμε πληροφορίες για τη Φινλανδία αλλά και τα μυστικά που την καθιστούν 1η χώρα σε επίπεδο ευτυχίας και θαυμάσαμε το Βόρειο Σέλας. Τέλος, διαβάσαμε το παραδοσιακό φινλανδικό παραμύθι «Η νύφη του δάσους», μαθαίνοντας πως η αγάπη είναι νικάει τις δυσκολίες.

Η θεατρική ομάδα «Ψυχῇ θεάτρου τέχνη» του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, η οποία την τελευταία διετία λειτουργεί στο πλαίσιο του Ομίλου Θεατρικής Αγωγής, ολοκλήρωσε τη δράση της για το σχολικό έτος 2022-2023 με την παράσταση  του θεατρικού έργου του Ι. Καμπανέλλη «Οδυσσέα γύρισε σπίτι».

Η επιλογή του έργου συνδέθηκε με το επετειακό «Θεατρικό έτος Ι.Καμπανέλλη, 2022» και αποτέλεσε φόρο τιμής στον πατέρα της νεοελληνικής μεταπολεμικής δραματουργίας· η θεατρική μας ομάδα έχει επίσης ανεβάσει το έργο του  «Παραμύθι δίχως όνομα».

Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β1 και Β2 τμήματος του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, που μας επισκέφθηκαν στα γραφεία των εφημερίδων μας, στο Μεταλλικό του Κιλκίς.

Ανοίγοντας τη λευκή πόρτα με τη χαρτονένια επιγραφή «καλλιτεχνικά» στο πάνω μέρος της κάσας, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) του Κιλκίς, ανακαλύπτει κανείς έναν πολύχρωμο κόσμο από μπομπίνες, μηχανές πλεκτικής, έναν αργαλειό, λογής λογής πλεκτά, αλλά και εκπαιδευόμενους που από το χαμόγελό τους και μόνο φαίνεται πως απολαμβάνουν αυτό που κάνουν.

Tην Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα πραγματοποιηθεί ο 18ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023"του Junior Achievement Greece, που αποτελεί το μαθητικό - επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη συνάντηση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Φιλαναγνωσίας «Λέσχη Ανάγνωσης» του σχολείου μας συναντήθηκαν διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας WebEx, με τον εξαίρετο συνάδελφο, συγγραφέα και ποιητή, Μιχάλη Ρέμπα.

Ο Μιχάλης Ρέμπας κατάγεται από την Καβάλα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποδιευθυντής του ΣΔΕ Λαγκαδά, ενώ υπηρέτησε ως φιλόλογος στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς επί σειρά ετών.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος υλοποιεί βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 11-12 χρονών με τίτλο «Την εξάρτηση γνωρίζω στη ζωή μου δεν καπνίζω». Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023, ώρα 18:00-19:30.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (9-5-2018)

Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 19:14

Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς

Συντάκτης:

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη βασική υποχρεωτική τους εκπαίδευση απευθύνει το Εσπερινό Γυμνάσιο Κιλκίς ενόψει του νέου διδακτικού έτους 2023 – 2024.  

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι ενήλικοι καθώς και οι εργαζόμενοι ανήλικοι άνω των δεκαπέντε ετών. Πολίτες που δεν έχουν απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου, γνωρίζουν όμως ανάγνωση και γραφή, έχουν, επίσης, τη δυνατότητα της εγγραφής στο Εσπερινό Γυμνάσιο αφού προηγηθεί επιτυχής εξέταση μίας ημέρας σε Δημοτικό Σχολείο.