Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 3:34:11 μμ

Εκπαίδευση

Με Συντονιστή Έργου την Επιμορφωτική Κιλκίς , δημιουργήθηκαν επιτεύγματα στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Παλαιστίνη και την Τυνησία για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ποιοτική διαχείριση του νερού, ενισχύοντας τον ρόλο των Κοινωνικά Ευαισθητοποιημένων Πανεπιστημίων.

Το έργο MED-QUAD, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο πλαίσιο του Προγράμματος ENI CBC Med, ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 7 Νοεμβρίου 2023. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς, Επικεφαλής εταίρος του έργου μαζί με 6 Πανεπιστήμια από 6 χώρες της Μεσογείου, ενίσχυσαν τη συνεργασίαμεταξύ των πανεπιστημίων, των επιχειρήσεων, της (τοπικής) διοίκησης και της κοινωνίας,εφαρμόζοντας την Προσέγγιση του Τετραπλού Έλικα.

Η Διευθύντρια Άννα Ραπτοπούλου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑΛ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ εκφράζουν από καρδιάς τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023 και την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Πατρίδας μας.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (13-11-2018)

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 15:47

Παραστατίδης: #Οδοιπορικό_Παιδεία_Κιλκίς

Συντάκτης:

Το #Οδοιπορικό_Παιδεία_Κιλκίς συνεχίζεται! Εισάγουμε και υλοποιούμε με το συγκεκριμένο οδοιπορικό την ιδέα των επαφών και συζητήσεων με τους φορείς και τα πρόσωπα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές του νομού Κιλκίς. Επιδιώκουμε το διάλογο σε εκπαιδευτικά θέματα, επικροτούμε καλές πρακτικές, καταγράφουμε ζητήματα και ελλείψεις, αναδεικνύουμε προβλήματα.

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία  Future Library από το 2012 έως σήμερα έχει προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά μέσω των βιβλιοθηκών του δικτύου της και έχει συμβάλει καταλυτικά στη δημιουργία παιδικών βιβλιοθηκών σε μεγάλες και μικρότερες πόλεις της Ελλάδας.

Τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο υλοποιεί τη δράση «Βοτάνια και μυρωδικά» Ένα ταξίδι μνήμης και παραδόσεων για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της Μακεδονίας: από την αρχαιότητα στην κουζίνα του σπιτιού μας. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών που υλοποιείται δωρεάν σε δέκα (10) φορείς (μουσεία, βιβλιοθήκες, σύλλογοι, δημοτικά σχολεία) ανά τόπους στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τον διαγωνισμό ρομποτικής MRC που προηγήθηκε τον Απρίλιο στο Ηράκλειο της Κρήτης προκρίθηκαν ομάδες της σχολής μας αφού κατέκτησαν 3 μετάλλια, 1 χρυσό και 2 ασημένια σε ομαδικά Ολυμπιακά αθλήματα. Στις 2 Νοεμβρίου ταξιδέψαμε με αποστολή 6 ομάδων, 16 παιδιά, 12 ρομπότ και τους γονείς στο παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής Robochallenge στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Το Robochallenge είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς και διεξάγεται για 14η φορά. Πλαισιώθηκε από 21 χώρες, 224 ομάδες, 941 παιδιά, 644 ρομπότ και το επίπεδο δυσκολίας ήταν πολύ υψηλό με ομάδες που συμμετέχουν για πολλοστή φορά. Οι ομάδες μας αγωνίστηκαν με χώρες όπως το Μεξικό, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

 «Πες το δυναμικά με εικόνες» & «κι αν ήσουν εσύ;»- στόχοι, μεθοδολογία, τεχνικές

 

Κιλκίς, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023


Ώρες: 9:30 – 17:30  

Τόπος: 9ο ΔΣ Κιλκίς, Αντώνη Κουτήφαρη 6, Κιλκίς

Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών και εμψυχωτών νεανικών ομάδων.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), σε συνεργασία με  τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματός τους «Κι αν ήσουν εσύ;» - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, διοργανώνουν 8ωρο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν το πρόγραμμα ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα με τίτλο: «κι αν ήσουν εσύ; - τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων».

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «Έφηβοι και Συγκρούσεις» διοργανώνουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σ.Σ. Μουριών σε συνεργασία με το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) Κιλκίς.

Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες του ανοικτού κύκλου συναντήσεων γονέων και κηδεμόνων με στόχο την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη συνεργασία μεταξύ σχολείου και οικογένειας. Η πρώτη συνάντηση είχε καλή προσέλευση, χωρίς να φτάσει όμως την αναμενόμενη, ανάλογα με τον αριθμό των γονέων/κηδεμόνων του σχολείου. Κύλησε ωστόσο θαυμάσια, διότι η κα Τζούρα, αλλά και οι συμμετέχοντες δημιούργησαν ένα ζεστό, ασφαλές κλίμα επικοινωνίας. Το περιεχόμενο της ομιλίας «Επικοινωνία στην Οικογένεια» ήταν επίκαιρο και ενδιαφέρον, όπως ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική ήταν και η συζήτηση που ακολούθησε.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς, εκπαίδευσε τους ωφελούμενους που συμμετείχαν στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και είχαν τοποθετηθεί για εργασία σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες της περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας του Κιλκίς. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως, «ζωντανά» με τον εκπαιδευτή μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας της Επιμορφωτικής, με έναρξη περί τα τέλη Αυγούστου και λήξη μέχρι πρόσφατα.

Στα τμήματα εκπαίδευσης της Επιμορφωτικής συμμετείχαν τριάντα τέσσερις (34) ωφελούμενοι που συμμετείχαν στο πλαίσιο της πράξης: «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ)». Οι ωφελούμενοι σύμφωνα με τα οριζόμενα της Πρόσκλησης του έργου, είχαν τοποθετηθεί για εργασία σε Υπηρεσίες του Κιλκίς όπως τη  Δομή Πολυκάστρου, το Δασαρχείο Γουμένισσας, το Δασαρχείο Κιλκίς και τη Διεύθυνση Δασών Κιλκίς.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης και η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Η διάρκεια της κατάρτισης ήταν 120 ώρες και πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω του Διαδικτύου, οδηγώντας τους ωφελούμενους στην πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποτελέσουν εφόδια στην περαιτέρω εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας. Τα θεματικά αντικείμενα στα οποία καταρτίστηκαν οι ωφελούμενοι ήταν οι «Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ- 1ου και 3ου επιπέδου», καθώς και η «Διαχείριση καταστροφών και κρίσεων». Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν από τους έμπειρους και  πιστοποιημένους εκπαιδευτές με τους οποίους συνεργάζεται η Επιμορφωτική, ενώ οι συμμετέχοντες υποστηρίζονταν από το προσωπικό του Κέντρου από το αρχικό στάδιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα έως και την εξεταστική διαδικασία.

Επίσημος ιστότοπος Έργου: https://www.voucher.gov.gr/