Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022, 2:43:42 μμ

Εκπαίδευση

Το 2ο βραβείο απέσπασαν μαθητές του 1ου Λυκείου Κιλκίς που συμμετείχαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής, με το πείραμα «Θάλαμος Νέφους».

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (26-8-2022)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (24-8-2017)

Είχαμε γράψει στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών σε τέσσερα δημοτικά σχολεία του ν. Κιλκίς.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς προχώρησε τις διαδικασίες για την προσωρινή κάλυψη των κενών αυτών, μέχρι την επιλογή των νέων διευθυντών σε όλα τα σχολεία του νομού.

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου».

Τον παραπάνω όρκο έδωσαν τις προηγούμενες μέρες, τριανταπέντε (35) νεοδιόριστοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που θα υπηρετήσουν στις σχολικές μονάδες των πόλεων και των χωριών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια διορίστηκαν μετά από δώδεκα χρόνια έλλειψης διορισμών, εβδομήντα έξι (76) μόνιμοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό.

Είχα το προνόμιο και την τιμή να τους υποδεχτώ εκ μέρους της Πολιτείας και των εκπαιδευτικών κοινοτήτων Κιλκίς και Παιονίας, να τους καλωσορίσω και να μοιραστώ τη χαρά τους για τη μονιμοποίηση τους μετά από πολλά χρόνια εργασίας τους ως αναπληρωτές.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (24-8-2022)

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (23-8-2022)

Από σήμερα, Τετάρτη 17/08/2022, ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς.

Με την ευκαιρία της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως, Γεφύρας και Πολυκάστρου ο κ. Δημήτριος απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

Οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών έφεραν και κενές θέσεις διευθυντών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Συνολικά έχουμε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία στο νομό Κιλκίς που αναζητούν πλέον το νέο τους διευθυντή.