Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:43:18 μμ

Εκπαίδευση

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι σχολικές γυμναστικές επιδείξεις του Δημοτικού Σχολείου Ευρωπού ν. Κιλκίς, μια εκδήλωση που με πολύ μεράκι οργάνωσε η δασκάλα φυσικής αγωγής κ. Παπαβασιλείου Δέσποινα σε συνεργασία με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 12:26

Νέες Ειδικότητες - ΔΙΕΚ Κιλκίς 2023-2024

Συντάκτης:

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, καθορίστηκαν οι Ειδικότητες και οι Θέσεις που διατίθενται ανά Δημόσιο ΙΕΚ για το 2023-24. Ειδικότερα, για την Εισαγωγή Καταρτιζόμενων στο Δ.ΙΕΚ Κιλκίς, θα λειτουργήσουν οι παρακάτω επτά (7) Ειδικότητες Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου 2023-24, με 20 Θέσεις διαθέσιμες ανά Ειδικότητα:

Στην Αθήνα ταξίδεψε η ΣΤ’ του σχολείου μας για να συμμετάσχει στο Εργαστήρι της Δημοκρατίας, το πρόγραμμα για σχολεία της Βουλής των Ελλήνων. Συνοδοί η Διευθύντρια του σχολείου, Αφροδίτη Ντίνου και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων της ΣΤ’ Αικατερίνη Μπόσκου και Νίκη Παυλίδου. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Το καλοκαίρι έφτασε, έτσι κι εµείς ετοιµάσαµε για 6η συνεχόµενη χρονιά την καλοκαιρινή µας γιορτή. Ʃας περιµένουµε, λοιπόν, την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 18.00 στο Ʃυνεδριακό Κέντρο του Δήµου µας. Η παρουσία σας θα µας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

Οι εγγραφές στο Σ.Δ.Ε. Γουμένισσας-Παιονίας, για το επόμενο σχολικό έτος 2023-24 έχουν ξεκινήσει. Το ΣΔΕ συστεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Γουμένισσας (Ροδοπούλου 33) και οι εγγραφές γίνονται καθημερινά, τις ώρες 5:00–8:00 μ.μ. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι: φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και αποδεικτικό Δημοτικού Σχολείου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2343041581 & 6973726126.

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους Αφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο ψητοπωλείο που διαθέτουν στο Κ. Θεοδωράκι Κιλκίς.

Εκτός από το πλούσιο φαγητό, τους χυμούς, τα παγωτά, τους καφέδες και ό,τι άλλο «τραβούσε» η ψυχή του καθενός, προσέφεραν και την μετακίνησή μας. Με δικά τους έξοδα πληρώθηκε και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κιλκίς για την μετακίνηση του σχολείου.

Στο δύσκολο και επίπονο αγώνα που ξεκινήσατε σήμερα με τη συμμετοχή σας στις εξετάσεις  για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σας συνοδεύουν η σκέψη  και η θετική  ενέργεια , καθώς οι ευχές μου για καλή επιτυχία.

Η προσπάθεια για την κατάκτηση ενός στόχου, μαζί με την επιθυμία για επιτυχία, αποτελούν το πιο σημαντικό βήμα για την εξέλιξη των ατόμων και την συλλογική πρόοδο της κοινωνίας μας.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την εταιρία ΒΙΟΚΑΡ (Καραπαναγιωτίδης- Βιολιτζής) για την προσφορά γεύματος στους μαθητές  του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της τελευταίας σχολικής εκδρομής.

Ο Δήμος Παιονίας προκήρυξε διαγωνισμό με  ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου με προϋπολογισμό 123.595,16€. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο σύμφωνα την υπ’αριθμ. 250.1/2022/10-11-2022 Απόφαση Ένταξης του έργου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ».

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση με Bazaar παιδικού βιβλίου και ανθοέκθεση οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του σχολείου, την Κυριακή 11 Ιουνίου και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.