Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, 1:53:53 πμ

Εκπαίδευση

Καλά μου παιδιά, καλή φώτιση και καλές επιτυχίες στις εξετάσεις σας.

Μέχρι σήμερα συμβηματίζατε όλοι σε μια (λίγο-πολύ) κοινή συμμετοχική επιτυχία, στη διευρυμένη γνωσιακά μέση εκπαίδευση, στις παράλληλες ευκαιρίες συμπληρωματικής μόρφωσης, στα πολιτιστικά δρώμενα. Ήταν όλα σχεδόν για όλους κοινά, και η προσπάθεια και η απλή αναλογική επιτυχία, έστω κι αν περνούσε από πανελλαδικές αξιολογήσεις.

Αγαπητά μας παιδιά

Καθώς αύριο μπαίνετε στην τελική ευθεία των πανελληνίων εξετάσεων θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είστε μόνοι.

Η οικογένεια, οι φίλοι, οι καθηγητές σας, όλοι εμείς βρισκόμαστε δίπλα σας σ’ αυτή την πρώτη οργανωμένη μαθησιακή δοκιμασία που προετοιμάζει το έδαφος για την είσοδό σας στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης.

Το Σάββατο 27 Μαΐου και την Κυριακή 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Κιλκίς « Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη». Διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Κιλκίς και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Παιονίας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δήμου Κιλκίς και του Δήμου Παιονίας.

Αγαπητές υποψήφιες και αγαπητοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν διαθέτει κάποια τυποποιημένη συνταγή. Στηρίζεται σε μία διαρκή και επίπονη πολλές φορές προσπάθεια, αλλά σαφώς δεν βασίζεται μόνο σε αυτήν. Η ψυχραιμία, η σωστή διαχείριση χρόνου, αλλά και η ικανότητα αποτύπωσης στο γραπτό όλων όσων γνωρίζετε, αποτελούν το κλειδί.

Καινοτόμες διδακτικές προτάσεις, ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, νέες επιστημονικές παιδαγωγικές μέθοδοι στη λογοτεχνία, στην τέχνη, στην προσχολική αλλά και στην ειδική αγωγή, στη διάδραση μεταξύ των σχολικών μονάδων σφράγισαν την πρώτη ημέρα των ‘’Ελευθερίων’’ του Δήμου Κιλκίς κατά την παρουσίασή τους στο 1ο Παιδαγωγικό Συνέδριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, που φιλοξενήθηκε στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής το διήμερο 27 – 28 Μαϊου.

Σήμερα το πρωί κατέρρευσε η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλης της Ελλάδας να αδυνατούν να βγάλουν θέματα.

Εν τω μεταξύ, για να γίνει η κλήρωση των θεμάτων από την Τράπεζα, οι καθηγητές αναγκάζονται να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7:00 το πρωί. 

Το Διοικητήριο,  έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, φιλοξενεί από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, την έκθεση ζωγραφικής υπό τον τίτλο "Οι μαθητές ζωγραφίζουν την πόλη", στην οποία παρουσιάζονται οκτώ πίνακες (ιστορικά κτήρια-κατασκευές του Κιλκίς) που δημιούργησαν μαθητές/τριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με την καθοδήγηση-επιμέλεια του Δημήτρη Μπαρτζώκα.

Το 1ο Βραβείο στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό στην κατηγορία ''Ταινίες τεκμηρίωσης'' απέσπασε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς με την ταινία μικρού μήκους ''Η Καμπάνα του Καρς''. Σημειώνεται ότι βραβείο είχε αποσπάσει και η αφίσα της ταινίας.

Ο διαγωνισμός με τίτλο ''Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον'' τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Η ταινία του Μανώλη Λαζαρίδη δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Ομίλων "Ψηφιακοί Περίπατοι στην Ιστορία" που υλοποιούν οι εκπαιδευτικοί Ντίνου Κωνσταντίνος, Κιουφεντζόγλου Αθανάσιος και Κατσαβέλη Μαρία.

Η πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας για το κοινό πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στην Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού που πραγματοποίησε το σχολείο το απόγευμα της  Πέμπτης 25.5.23.

Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση ταινίας του σχολείου τη φετινή χρονιά καθώς προηγήθηκε η βράβευση της ταινίας ΄΄Νίκος Καπετανίδης΄΄ από το ΥΠΑΙΘ και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το σχολείο δημιουργεί παράδοση και σ΄αυτόν τον τομέα καθώς και πέρυσι είχε βραβευτεί ανάλογη ταινία αφιερωμένη στον ΄΄Χρυσόστομο Σμύρνης΄΄.

Αλέξανδρος Ανδ. Ταμουτσίδης

Διευθυντής 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς

Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες της Τρίτης Τάξεως του Λυκείου,

      Σε λίγες ημέρες θα εξεταστείτε για την εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Πατρίδας μας. Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μια σημαντική διεκδίκηση για το όνειρο της ζωής σας, όμως δε θα είναι η μόνη εξέταση στην οποία θα υποβληθείτε, μιας και όλοι μας δίνουμε καθημερινά εξετάσεις για το ποθούμενο της ζωής μας.  Ως πνευματικός σας πατέρας και Μητροπολίτης σας, σας παρακαλώ να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, πίστη στην χάρη του Θεού, νηφαλιότητα στη διάνοια σας και γαλήνη στην ψυχή σας, μιας και οι κόποι σας πλησιάζουν προς την τελική επίτευξη του σκοπού σας, της προαγωγή σας δηλαδή σε κάποιο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Την καθολική εφαρμογή του προγράμματος ‘’Σχολικά Γεύματα’’ σε όλες τις σχολικές μονάδες προωθεί ο Δήμος Κιλκίς προκειμένου όλοι αδιακρίτως οι μαθητές να απολαύσουν τα διατροφικά οφέλη του νέου σχολικού θεσμού.