Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 8:01:13 μμ

Εκπαίδευση

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. απέστειλε την ακόλουθη επιστολή: Σχετικά με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας την προηγούμενη εβδομάδα, για τη διακοπή των μαθημάτων στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς  με την αιτιολογία της έλλειψης θέρμανσης και αναφορά στον Εισαγγελέα απ’ το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Σισμανίδη  Δημήτριο,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αναφέρει ότι:
Η θέση του Διευθυντή σχολικής μονάδας αποτελεί θέση ευθύνης,  που αποσκοπεί στην ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την  εξασφάλιση όλων  εκείνων των συνθηκών που προϋποθέτουν την επίτευξή της.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 22:46

Οι Σ.Ε.Κ κέρδισαν τις εκλογές στην ΕΛΜΕ

Συντάκτης:

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε τις εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΜΕ Κιλκίς. Την Παρασκευή  19 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς  η ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και οι  εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2013) :

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλυθη επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά  
Σε δημοσιεύματα της 13-12-2014, τόσο στην ηλεκτρονική έκδοση των «Ειδήσεων» όσο και στην  καθημερινή εφημερίδα «Πρωινή», με τίτλους: «Ο δήμαρχος Κιλκίς έστειλε στον εισαγγελέα διευθύντρια σχολείου» και το 4ο Δημοτικό έκλεισε λόγω θέρμανσης-Δήμαρχος: Αναφορά στον εισαγγελέα», εμπεριέχονται στοιχεία τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και θίγουν την υπόληψη και την προσωπικότητα εκπαιδευτικών και γονέων του σχολείου μας
Για την  αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας από την πλευρά των εμπλεκομένων και όχι των αγγελειαφόρων,  σας γνωρίζοιυμε τα εξής:

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014 21:02

Οι υποψήφιοι της ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΕΛΜΕ

Συντάκτης:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς
   ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   (2ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΔΟΥΜΠΙΩΤΗ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ   (ΓΕ.Λ. Αξιούπολης)
   ΖΑΧΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   (ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΚΑΤΣΑΡΩΝΑΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ   (1ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   (Υπευθ. Γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΜΕΣΙΓΚΟΥ  ΣΟΦΙΑ   (2ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΔΑΚΗ  ΣΟΥΛΤΑΝΑ   (ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ   (Υποδιευθυντής 2ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ   (2ο ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς)
   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΣΤΥΛΙΑΝΗ   (2ο Γυμνάσιο Κιλκίς)
   ΣΑΒΒΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ   (Γυμνάσιο Σ.Σ. Μουριών)
   ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ   (ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)
   ΤΕΡΖΗΣ  ΗΛΙΑΣ   (ΓΕ.Λ. Γουμένισσας)
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
   ΚΑΛΠΑΞΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ   (Διευθυντής Γυμνασίου Βαπτιστή)
   ΠΑΡΠΟΡΗΣ  ΦΩΤΙΟΣ   (Υπεύθυνος Ομάδας Φυσικής Αγωγής ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς)

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 22:55

Γιατί ψηφίζουμε ΣΥΚΕΚ για ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ

Συντάκτης:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Επί σειρά ετών τα εκλεγμένα μέλη των ΣΥΝΕΚ, αφιερώνοντας  κομμάτι από τη ζωή τους,  προσπαθούν να υπηρετήσουν με συνέπεια το εκπαιδευτικό κίνημα, διεκδικώντας ενωτικά με κάθε μορφής αγώνα, την στήριξη του δημόσιου σχολείου που μας μεγάλωσε, τα εργασιακά δικαιώματα  και την αξιοπρέπειά μας, που έγιναν έρμαιο μπροστά στη νεοφιλελεύθερη επέλαση στη Δημόσια Παιδεία.
   Θεωρούμε ότι με τις εκλογές της 19ης Δεκέμβρη πρέπει να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που διαλύουν τις ζωές όλων των εργαζόμενων και να αποδοκιμάσει αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Παράλληλα να καταδειχτεί η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για τη συνέχιση των αγώνων με τελικό στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών. Για ένα αύριο αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και Δημοκρατίας! .
   Το επόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χρειάζεται να δώσει σημαντικές μάχες, για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η ζωή μας δεν μπορεί να είναι μία καταδίκη στη μιζέρια, η δουλειά μας δεν πρέπει να είναι μία καταδίκη στην υποταγή.
Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για μια άλλη εκπαίδευση και μια άλλη κοινωνία που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος ή συναδέλφισσα.
   Ξενέλλης  Γιώργος  Υποψήφιος ΕΛΜΕ  ΚΙΛΚΙΣ

Πιστεύουμε  ότι οι εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου για ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα πρέπει να στείλουν σαφέστατο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που διαλύουν τις ζωές μας.
Εμείς επιμένουμε στην επιτακτική ανάγκη το μάθημα σε κάθε τάξη να ζωντανέψει, να γίνει εναλλακτικό, ανατρεπτικό, ελκυστικό. Να μιλήσει στην καρδιά και στο νου του εφήβου, να παρασύρει  στο παιχνίδι της γνώσης τη νεολαία, να αλλάξει συνειδήσεις. Να βγει το μάθημα από τις τάξεις, να ενωθούν οι εμπειρίες και οι πρωτοβουλίες των σχολείων  της κάθε περιοχής σε ένα μεγάλο μορφωτικό-πολιτιστικό ρεύμα. Ένα κίνημα διεκδίκησης της γνώσης και του πολιτισμού, ένα κίνημα που θα ζωγραφίζει το σχολείο του δικού μας μέλλοντος. Καλούμε τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ και να πουν ΝΑΙ στη Δημοκρατία, στη Διαφάνεια, στην Αντικειμενικότητα, στη Συλλογικότητα και στην παιδαγωγική αυτονομία του εκπαιδευτικού.
Το ψηφοδέλτιο της Εκπαιδευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)
Υποψήφιοι για το Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ  ΚΙΛΚΙΣ
1 ΚΑΣΑΠΗΣ ΑΒΡΑΑΜ ΠΕ19    3ο Γ/ΣΙΟ
2 ΞΕΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ17  Γ/ΣΙΟ: 1ο ΚΙΛΚΙΣ-ΕΥΚΑΡ.-ΒΑΠΤΙΣΤΗ
3 ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕ11 1ο ΛΥΚΕΙΟ
4 ΠΟΛΙΤΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ17 ΕΠΑΛ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ
5 ΡΙΖΑΚΗ  ΑΝΝΑ ΠΕ02 1ο ΛΥΚΕΙΟ
6 ΤΖΩΓΑ  ΜΑΡΙΑ ΠΕ02 ΓΕΛ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ
7 ΤΡΟΠΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ02    Γ/ΣΙΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗ
Υποψήφιοι για Ε.Σ.
1. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕ04    1ο ΛΥΚΕΙΟ
2. ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ    ΠΕ03    Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΚΙΛΚΙΣ

Πρωτοβουλία για την ίδρυση των δύο πρώτων πειραματικών σχολείων στο Κιλκίς ανέλαβε να διεκπεραιώσει και να φέρει σε αίσιο πέρας ο Υφυπουργός παιδείας και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Στο πλαίσιο αυτό από τον συνάδελφό του Υφυπουργό Παιδείας , στον οποίο και ανήκει η αρμοδιότητα, Αλ. Δερμεντζόπουλος απέστειλε προς τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  έγγραφο με το οποίο ζητεί να γνωμοδοτήσουν για την ίδρυση  Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου για το 4ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 17:54

Βazaar στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το 4ο Δημοτικό Σχολέιο Κιλκίς διοργάνωσε ε Βazaar με τίτλο: “Ό,τι δεν μου χρειάζεται, μπορεί να είναι χρήσιμο για σένα”, από τις 8.12.2014 μέχρι τις 12.12.2014. Τα παιδιά έφεραν βιβλία, λούτρινα αρκουδάκια, επιτραπέζια παιχνίδια, αντικείμενα οικιακής χρήσης, διακοσμητικά και μπιζού. Οι τιμές των αντικειμένων ήταν συμβολικές.

«Ο χορός των παιχνιδιών» είναι η γιορτινή-χριστουγεννιάτικη εκδήλωσης του 2ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, στις 12 το μεσημέρι.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι:

Ο χορός των παιχνιδιών:

Καρυοθραύστες και λούτρινα παιχνίδια: Μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης
Μαριονέτες: Μαθητές και μαθήτριες της
Β1 τάξης
Καλικάντζαροι: Μαθητές και μαθήτριες της
Β2 τάξης
Μπαλαρίνες: Μαθήτριες της
Γ1 τάξης
Στρατιωτάκια: Μαθητές της
Γ2 τάξης
Παιδιά: Μαθήτριες της
Γ2 τάξης
Αγγελοι και φτωχά παιδιά: Μαθήτριες της
Ε’ τάξης, Φωτεινή Γκαϊταρετζάκη, Μαρία Τριανταφυλλίδου, Μάγδα Καραστεργίου, Μαρία Κεσίδου, Ελένη Μπόζη, Άννα Πεντζερετζή και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης Ελένη Πιπερίδου, Ειρήνη Ταταβέλη, Αρετή Μιχαηλίδου, Γεωργία Αναστασιάδου, Μαρία Δαμοτσίδου, Αναστασία Πορφυρίδου.

Σκηνοθεσία-χορογραφία: Αθηνά Σιώτη, ηχητική υποστήριξη: Θανάσης Ντέμκο, χοροδιδασκαλία: Αθηνά Σιώτη, Ζωή Σωτηριάδου, οργάνωση-επιμέλεια παράστασης: Γιάννης Χαριτίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του διδακτικού προσωπικού και τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κιλκίς και του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014 23:26

Κατάληψη στο ΤΕΙ Κιλκίς μέχρι τελικής ..λύσεως

Συντάκτης:

Οι σποουδαστές του ΤΕΙ ΚΙλκίς προχώρησαν σε κατάληψη του τμήματος εκφράζοντας την αγανλακτησή τους για την ταλαιπψωρία που υφίστανται σε μια σειρά από ιέματα και αιτήματά τους.
Ειδικότερα οι σπουδαστές συνήλθαν σε γενική συνέλευση όπου συζητήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους: