Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, 3:29:53 μμ

Ελλάδα

Αναγκαστήκαμε να περπατήσουμε ένα γεμάτο μισάωρο, σε ένα στενό δρομάκι, ανάμεσα σε ψηλά χόρτα και, παρά τον ανελέητο ήλιο, ενίοτε μέσα στη λάσπη για να φθάσουμε επιτέλους στο σημείο όπου βρισκόταν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Ρομά στο Λέτι, μια ώρα από την Πράγα.
Συναγερμό εκπαιδευτικής εκστρατείας σημαίνουν το υπουργείο Παιδείας με το Φεστιβάλ Ικαρίας για το σχολικό έτος 2014-15, διοργανώνοντας τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένας μύθος για κάθε μαθητή». Στόχος της κινητοποίησης είναι 100.000 μαθητές της Γ' Γυμνασίου να έρθουν σε επαφή με τον… μύθο του τόπου τους.
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 09:50

Πόσο κοστίζουν οι δρόμοι στην Ευρώπη

Συντάκτης:
Το κόστος κατασκευής των οδικών υποδομών στην Ελλάδα δεν είναι υπέρογκο σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αντίθετα είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών.
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 09:50

Αβοήθητος πέθανε ο πυροσβέστης στο Φάληρο

Συντάκτης:
Σε εισαγγελέα της Αθήνας ανατέθηκε έρευνα για σειρά παραλείψεων και λαθών στο τραγικό περιστατικό προ δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Παλαιό Φάληρο. Τότε ο 32χρονος πυροσβέστης Μάνθος Μάντζιος και μία 44χρονη έχασαν τη ζωή τη στιγμή που έδιναν τη μάχη με τις φλόγες σε κατοικία με ισόγειο κατάστημα υδραυλικών ειδών.
Αιφνιδιασμός επικράτησε στα γραφεία της Κουμουνδούρου αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης άμα τη ενάρξει των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Εσπερινό Γυμνάσιο των Τρικάλων πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του υπουργείου.

Η άφιξη του κ.Λοβέρδου στο σχολείο συνέπεσε με την συνεδρίαση των καθηγητών με τον σχολικό σύμβουλο των μαθηματικών.
Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς και όσοι έχουν τοποθετηθεί με πράξη προσωρινής τοποθέτησης, καλούνται να υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Προσωπικού των δήμων στους οποίους κατείχαν οργανική θέση, αίτηση στην οποία θα δηλώνουν τους φορείς που επιθυμούν να μεταφερθούν και τη σειρά προτίμησης.
Μόνιμη λύση για την βελτίωση του συστήματος απονομής συντάξεων αναπηρίας και περισσότερους γιατρούς για να λειτουργούν οι ειδικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας αναζητεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μετά την πρώτη κίνηση της δημιουργίας καταλόγου νοσημάτων και παθήσεων που οδήγησαν σε μόνιμη αναπηρία χιλιάδες συμπολίτες μας και πλέον γι΄αυτούς δεν χρειάζεται επανέλεγχος και επανάκριση των γιατρών για την καταβολή της σύνταξης, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 00:50

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου Μυτιλήνη

Συντάκτης:
Ταλαιπωρία περίμενε την Τετάρτη τους επιβάτες του πλοίου «Μυτιλήνη». Σύμφωνα με πληροφορίες η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΝΕΛ υπέβαλε αίτηση να αντικαταστήσει το πλοίο με το «European Express» για να εκτελέσει το δρομολόγιο στις 17.00 για Εύδηλο, Αγ.
Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει από τη Βουλή η κυβέρνηση την επόμενη Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί τον Φεβρουάριο του 2015.