Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 12:27:55 πμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 14:50

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Συντάκτης:
Σήμερα, Πέμπτη, ανοίγει η αυλαία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, με την ορκωμοσία, στις 11 το πρωί, των βουλευτών που εκλέχθηκαν στις 25 Ιανουαρίου.



Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής.
Η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης θα γίνει με ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 13:50

Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά - τέλος ο «Ξένιος Ζευς»

Συντάκτης:
Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, τέλος στις επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» της ΕΛ.ΑΣ. και πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση των συμφωνιών του Δουβλίνου βρίσκονται στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, όπως τις παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου στο τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους διοργανώνεται σήμερα, Πέμπτη, στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν χρήστες του Facebook, διαμηνύοντας: «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε.
Υλικό παιδικής πορνογραφίας made in Greece, όπως λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εντόπισαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το υλικό αυτό που περιελάμβανε βίντεο και φωτογραφίες και το οποίο για πρώτη φορά διαπιστώνεται ότι έχει αναπαραχθεί στη χώρα μας, διακινείτο σε ιστοσελίδες για παιδόφιλους.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 12:50

Στις 11:00 η ορκωμοσία της νέας Βουλής (Live)

Συντάκτης:
Σήμερα, Πέμπτη, ανοίγει η αυλαία της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, με την ορκωμοσία, στις 11 το πρωί, των βουλευτών που εκλέχθηκαν στις 25 Ιανουαρίου.



Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής.
Αλλαγές στην αποζημίωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα και την επαναφορά της στα προ Μνημονίου επίπεδα προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης προωθεί ρύθμιση ώστε να επανέλθει ο χρόνος προειδοποίησης για απόλυση στα προ Μνημονίου επίπεδα, τα οποία σήμερα είναι - ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας - έως έξι μήνες, σύμφωνα με Τα Νέα.
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 10:50

Νυχτερινή επικοινωνία Μάριο Ντράγκι με Αλέξη Τσίπρα

Συντάκτης:
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μάριο Ντράγκι επικοινώνησε με τον έλληνα Πρωθυπουργό προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση της ΕΚΤ να διακόψει τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
Η κρίση στην Ουκρανία καθιστά αναγκαία την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας, εκτιμά ο Βόλφγκανγκ Ισινγκερ. Ο έμπειρος γερμανός αξιωματούχος, πρόεδρος της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο, που ήδη από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου αποτελεί το σημαντικότερο διεθνές φόρουμ για τη συζήτηση θεμάτων διεθνούς ασφαλείας, μιλάει στο «Βήμα» για την πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ώστε μια «επιτροπή σοφών» να συζητήσει για μια νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας.

Το τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο από άποψη ρευστότητας και χρηματοδότησης και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την απόφαση της ΕΚΤ επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Πέμπτης.