Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 7:43:01 μμ

Ελλάδα

Τροπολογία με την οποία κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου το συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ναυτιλιακής κοινότητας (από 18 Ιουλίου 2013, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε στις 31 Ιουλίου 2014) με το οποίο προβλέπεται η οικειοθελής -και όχι υποχρεωτική- «οικονομική παροχή» του ναυτιλιακού κόσμου «για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης», κατατέθηκε στην Βουλή και συγκεκριμένα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις θρησκευτικές κοινότητες και ενώσεις στην χώρα μας.

Στην Αθήνα έρχεται για μια ακόμη φορά ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο λουξεμβούργιος πολιτικός θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή ανεπίσημη επίσκεψη, θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση που είχε υποβάλλει ο δήμος Μεγαρέων ζητώντας την αναστολή της απόφασης για μετεγκατάσταση Ρομά στη θέση «Κανδήλι» του όρους Πατέρα.

Ο δήμος τάσσεται κατά της μετεγκατάστασης των Ρομά στην συγκεκριμένη θέση, υποστηρίζοντας ότι θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, ότι δεν εξασφαλίζονται συνθήκες υγιεινής διαβίωσης στην περιοχή και ότι θα προκληθούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και κίνδυνοι για την ασφάλεια του πληθυσμού.
Η λειτουργία της νέας υπηρεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), υπό την επωνυμία ο «Δικηγόρος του Εμπόρου» ξεκινά και επισήμως από τις 2 Οκτωβρίου 2014.

Η ΕΣΕΕ έχει προτείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης να προωθήσει τη θεσμοθέτηση του «Συνηγόρου του Επιχειρηματία», στο πλαίσιο του «Συνηγόρου του Πολίτη», αλλά μέχρι την υλοποίηση του θεσμού αυτού ξεκίνησε την παροχή μιας νέας υπηρεσίας, του «Δικηγόρου του Εμπόρου».
Κραυγή αγωνίας από χιλιάδες ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση, εξειδικευμένες εξετάσεις και ακριβά φάρμακα, καθώς, όπως καταγγέλλουν, η πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες καθίσταται δύσκολη κυρίως λόγω του υψηλού κόστους.
Ένας σταθμός-«φάντασμα» του σιδηροδρομικού άξονα της Αθήνας, αυτός του Ταύρου, τίθεται σε λειτουργία από τον ΟΣΕ και εγκαινιάζεται την Τετάρτη από τον υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο νέος σταθμός θα προσθέσει μία ακόμη στάση μεταξύ Ρουφ και Ρέντη σε όλα τα δρομολόγια του προαστιακού, που εκτελούνται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από και προς Πειραιά.
Πυκνώνουν οι ενδείξεις για εκλογές, εκτίμησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, και μάλιστα «για εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται πριν ακόμη τα stress tests και τις τελικές αξιολογήσεις της τρόικας, μέσα στον Οκτώβριο».
Στα θέματα που απασχόλησαν το υπουργείο Παιδείας για ζητήματα της Αθωνικής Πολιτείας και στις λύσεις που δόθηκαν αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη δεύτερη μέρα της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Άγιον Όρος.
Έναν ακόμα «προβληματικό» κρίκο στην αλυσίδα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελούν τα «απόβλητα-προϊόντα προς καταστροφή» που φτάνουν στο ΧΥΤΑ της Φυλής, συνήθως με ενδιάμεση στάση στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 21:50

ΟΑΣΘ: Διαγραφή προστίμων για τους άνεργους επιβάτες

Συντάκτης:
Διαγράφονται τα πρόστιμα, που επιβάλλονται από τους ελεγκτές των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, στους επιβάτες οι οποίοι είναι άνεργοι και ταξιδεύουν χωρίς εισιτήριο, με την προσκόμιση των σχετικών πιστοποιητικών. «Είναι ένα μέτρο κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται ήδη», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρ.