Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022, 5:35:03 πμ

Ελλάδα

Υπήρξε τις τελευταίες ημέρες σοβαρό «κρούσμα» παράνομων υποκλοπών στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έγινε αντιληπτό από την ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε;

Το καθοριστικό αυτό ερώτημα προκύπτει από την αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.
Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 46,2% ανέρχονται οι μαθητές που έχουν δοκιμάσει το κάπνισμα. Από αυτούς μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος είναι μαθητές λυκείων της Αθήνας. Η βλαβερή αυτή συνήθεια, δε, φαίνεται ότι είναι… ταξική, καθώς από τους μαθητές που ρωτήθηκαν σε μεγάλη έρευνα που έγινε από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΕ) της Ακαδημίας Αθηνών, στα ιδιωτικά σχολεία το 63,6% απαντάει ότι δεν έχει καπνίσει και το 35,5% ότι έχει καπνίσει, ενώ στα δημόσια σχολεία το 51,3% των μαθητών δεν έχει καπνίσει και το 48,6% έχει καπνίσει.
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 02:50

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ η Κατερίνα Διαμαντοπούλου

Συντάκτης:
Την παραίτησή της από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από μέλος του κόμματος, ανακοίνωσε με επιστολή της στον Βαγγέλη Βενιζέλο, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου.

Έχοντας πάψει να εκφράζεται από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, με την επιστολή της ευχαριστεί όσους την στήριξαν, αλλά δεδομένου ότι «ούτε εκείνοι, ούτε και εγώ έχουμε πλέον πίστη στο σημερινό χώρο του ΠΑΣΟΚ», όπως λέει, χαρακτηρίζει «κενή νοήματος» την συμμετοχή της στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.
Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 01:50

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ηλεία και Αχαΐα

Συντάκτης:

Σεισμός έγινε αισθητός στις 9 το βράδυ της Πέμπτης σε πολλές περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.


Πηγή: Το Βήμα

Ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης είναι κομβικός, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ασίας, στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο κ.

Επιβάλλεται «τώρα να καταλάβουμε πως το κάθετί που λέγεται ή που γίνεται στο εσωτερικό της χώρας, ο κάθε υπαινιγμός, η κάθε αμφισβήτηση των προθέσεων της χώρας, η έλλειψη συστράτευσης, θάρρους, οποιαδήποτε αμφισβήτηση της αλήθειας, έχει τεράστιο κόστος», τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην πρώτη πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Παράταξης με τίτλο «Δημοκρατική Παράταξη-Ξεκινάμε».
Πριν από έξι μήνες, 17 οικογένειες βρήκαν στέγη στην πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας που είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Αθηναίων από το Ιδρυμα Χατζηκώνστα.

Σήμερα, άλλες επτά οικογένειες και δύο φοιτητές θα φιλοξενηθούν στο ανακαινισμένο κτίριο της οδού Βρεσθένης στον Νέο Κόσμο.
Στην εγκατάσταση θερμικών καμερών στα αεροδρόμια της χώρας προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εισόδου ασθενών με Εμπολα στην Ελλάδα προχωρεί το υπουργείο Υγείας. Μολονότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τις προσβεβλημένες χώρες (Σιέρρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα), ο κ.
Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 23:50

Το ενδιαφέρον της Μέρκελ για την Αμφίπολη

Συντάκτης:
Η αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή έκλεψε την παράσταση και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που διεξάγεται στο Μιλάνο.

Μάγεψε και την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, όταν κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο πρωθυπουργός Αντ.
Η Ρωσία και το Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη βδομάδα στρατιωτικές ασκήσεις στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κύπρου, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων Φιλελεύθερος και Πολίτης αντίστοιχα.