Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 12:05:29 μμ

Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη του.

Πηγή: Το Βήμα
Στην Κουμουνδούρου έφθασε λίγο μετά τις 9:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος των πολιτών που έχει συγκεντρωθεί εκεί.

Χαρές, πανηγύρια αλλά και συγκίνηση από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ όπου συρρέουν κατά δεκάδες στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην πλ.
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 23:50

ΠαΣοΚ: Ο Παπανδρέου μάς στέρησε την τρίτη θέση

Συντάκτης:
Στην επόμενη ημέρα θα στρέψει το ΠαΣοΚ το ενδιαφέρον του τις προσεχείς ημέρες καθώς θεωρεί ότι τα προβλήματα της χώρας έχουν διογκωθεί και ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες ούτε του 35% - 37%.

Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 8,5-9,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει το exit poll της Κάπα Research.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει από 33,5-37,5%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 25-28%. Την τρίτη θέση με ποσοστό 5,5-7,5% καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή, ενώ με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 4-6%, ΚΚΕ 4,5-6,5% και Ποτάμι 5-7%.

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 22:50

Αστυνομικές δυνάμεις προληπτικά έξω από τη ΝΕΡΙΤ

Συντάκτης:
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί προληπτικά έξω από την ΝΕΡΙΤ στην Αγ. Παρασκευή.

Μία διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται στην είσοδο του ραδιομεγάρου και ενώ αστυνομικοί βρίσκονται και στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: Το Βήμα
Στην επόμενη ημέρα θα στρέψει το ΠαΣοΚ το ενδιαφέρον του τις προσεχείς ημέρες καθώς θεωρεί ότι τα προβλήματα της χώρας έχουν διογκωθεί και ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί με πλειοψηφίες ούτε του 35% - 37%.
Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε το ενδιαφέρον για την κάλυψη των ελληνικών εκλογών. Σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Προβολής, στο Ζάππειο Μέγαρο είναι διαπιστευμένοι 1.015 δημοσιογράφοι, ανταποκριτές, παρατηρητές από ξένες χώρες και εκπρόσωποι διπλωματικών αντιπροσωπειών προκειμένου να παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών.
«Νομίζω ότι γίνεται ένα πολύ μεγάλο βήμα για την Αριστερά, την Ελλάδα και την Ευρώπη και ένα ακόμα πιο μεγάλο βήμα για τον ελληνικό λαό, αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης» δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων εξόδου (exit polls).
Στην ηγετική ομάδα της ΝΔ επικρατεί παγωμάρα, καθώς στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, κατέρρευσε η πολιτική και επικοινωνιακή στρατηγική τους, ενώ αναδείχθηκαν τα πολλαπλά λάθη που έγιναν σε πολλά επίπεδα.
Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 22:50

ΚΚΕ: «Μειωμένων απαιτήσεων η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ»

Συντάκτης:
Το ΚΚΕ σε πρώτο άτυπο σχόλιό του, αναφέρει ότι «η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίως ψήφος απόρριψης της προηγούμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης ΝΔ-ΠαΣοΚ», προσθέτοντας ότι είναι «ψήφος που περιέχει προσδοκία μειωμένων απαιτήσεων, ικανοποίησης, έστω και λίγων.