Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 9:59:36 μμ

Κόσμος

Την κατάρριψη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ανακοίνωσαν οι συριακές δυνάμεις το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, το αναγνωριστικό αεροσκάφος πετούσε πάνω από την πόλη Λατάκεια.

Πηγή: Το Βήμα
Η Lufthansa ακύρωσε 750 πτήσεις, πάνω από τις μισές επί του συνόλου της πτητικής της δραστηριότητας, εξαιτίας της προγραμματισμένης για αύριο απεργίας των πιλότων της.

Η απεργία, η οποία επηρεάζει χιλιάδες επιβάτες της εταιρείας, αποτελεί το αποκορύφωμα της μακράς διαμάχης του γερμανικού αερομεταφορέα με τους πιλότους, λόγω των σχεδίων επέκτασης των θυγατρικών της εταιρειών χαμηλού κόστους, αλλά και των σχεδίων της πρόωρης συνταξιοδότησης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα δεχθεί τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι στην Ουάσινγκτον στις 17 Απριλίου για να συζητήσουν σειρά θεμάτων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων της κρίσης στην Ουκρανία και της αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.
Ο δήμος της Μόσχας θα καταργήσει 3.000 θέσεις εργασίας ως την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι μειώνεται ο μισθός του ιδίου αλλά και των εκλεγμένων μελών του δημοτικού συμβουλίου της πόλης κατά 10%.
Τέσσερις συλλήψεις και 51 κλήσεις σε απολογία αποτελούν τον κεντρικό κορμό της νέας έρευνας της εισαγγελίας της Φλωρεντίας, η οποία αφορά εκτεταμένη διαφθορά στα έργα για τα σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας και για την κατασκευή πολλών αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας.
Τρεις ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στην ανατολική Ουκρανία μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, ο Αντρίι Λισένκο.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο Βερολίνο, με αντικείμενο θεματα της ευρωζώνης. Για «συνάντηση ρουτίνας» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.
Η μεγάλη επιχείρηση των ιρακινών κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζονται από συμμαχικές πολιτοφυλακές για την ανακατάληψη του Τικρίτ από τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, διακόπηκε καθώς πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών έχουν τοποθετηθεί από τους τζιχαντιστές σε όλη την πόλη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος.
«Ελάχιστες» πιθανότητες δίνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην επίσπευση του δημοψηφίσματος παραμονής ή εξόδου από την ΕΕ εντός του 2015 -όρο που θέτει το ευρωσκεπτικιστικό Ukip του Νάιτζελ Φάρατζ για να προσφέρει στήριξη σε νέα κυβέρνηση των Τόρις εφόσον δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία -όπως και αναμένεται- στις βουλευτικές κάλπες του Μαΐου.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στο Βερολίνο, με αντικείμενο θεματα της ευρωζώνης. Για «συνάντηση ρουτίνας» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.