Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 3:57:53 μμ

Κόσμος

Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 20:50

Εκτροπή πτήσεων από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Συντάκτης:
Τρία αεροσκάφη που κατευθύνονταν για προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ αναγκάστηκαν να προσγειωθούν σε άλλα βρετανικά αεροδρόμια εξαιτίας τεχνικού προβλήματος στο επίγειο σύστημα προσγείωσης του αερολιμένα.

Πτήση της Lufthansa από την Φρανκφούρτη και της Iceland Air από το Κέφλαβικ έλαβαν οδηγίες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, ενώ αεροσκάφος της εταιρείας Blybe που προερχόταν από το Παρίσι προσγειώθηκε τελικά στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον Independent.
Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 20:00

Συρία: Τζιχαντιστές ανατίναξαν εκκλησία 80 ετών

Συντάκτης:
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν μια εκκλησία 80 ετών στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, στο οποίο δεν γίνεται αναφορά σε θύματα, τζιχαντιστές είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά μέσα στην εκκλησία της Παρθένου Μαρίας στο Τελ Νάσρι, ένα ασσυριακό χωριό που βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη όπου χριστιανικές και κουρδικές πολιτοφυλακές πολεμούν τους εξτρεμιστές του ΙΚ.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι δηλώνει ότι η Βαγδάτη θα συνεργαστεί με τις κουρδικές αρχές για να απελευθερωθεί η επαρχία Νινευή, στο βόρειο τμήμα της χώρας, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς, παρά τις επικρίσεις που δέχεται μέσα από το κόμμα του, το οποίο έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση εξαιτίας της ανάδυσης νέων σχηματισμών.
Εδώ και μήνες, οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρνουν στήθος με στήθος τους δύο παραδοσιακούς αντιπάλους, το Συντηρητικό και το Εργατικό Κόμμα, με 34% της πρόθεσης ψήφου, επίδοση που επιβεβαιώνει τον κατακερματισμό του πολιτικού τοπίου.
Εδώ και μήνες, οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρνουν στήθος με στήθος τους δύο παραδοσιακούς αντιπάλους, το Συντηρητικό και το Εργατικό Κόμμα, με 34% της πρόθεσης ψήφου, επίδοση που επιβεβαιώνει τον κατακερματισμό του πολιτικού τοπίου.
Τα τρένα περνούν με το σταγονόμετρο, τα γκισέ των εισιτηρίων είναι κλειστά και οι αποβάθρες στους σταθμούς κατάμεστες: η απεργία των ελεγκτών προκαλεί για πέμπτη διαδοχική ημέρα μεγάλη αναστάτωση στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στην Πορτογαλία.
Αποκλεισμένοι από στο Twitter, το YouTube και το Facebook είναι οι Τούρκοι πολίτες με εισαγγελική απόφαση. Οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση λόγω της ανάρτησης φωτογραφιών του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ κατά τη διάρκεια της ομηρείας του, στις οποίες εικονίζεται με το πιστόλι στον κρόταφο με φόντο τα σύμβολα της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.
Δύο στρατόπεδα της ισλαμιστικής Αλ-Σαμπάμπ στο έδαφος της Σομαλίας βομβάρδισε την Κυριακή η αεροπορία της Κένυας στην πρώτη μεγάλης κλίμακας στρατιωτική αντίδραση για το λουτρό αίματος στο Πανεπιστήμιο της Γκαρίσα την περασμένη εβδομάδα.
Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 16:50

Νορβηγία: Μια πόλη γεννάει τζιχαντιστές

Συντάκτης:
Το πραγματικό πρόβλημα ξεκίνησε όταν σταμάτησαν τα άλλα προβλήματα. Ο Τόρλεϊφ Χάμερ και οι φίλοι του - όλοι κάτοικοι της ίδιας γειτονιάς στο Φρέντερικσταντ, μια μικρή πόλη στη νότια Νορβηγία - είχαν μπλεξίματα με την αστυνομία για χρόνια, αλλά σταμάτησαν ξαφνικά να μαζεύονται για να καπνίσουν χασίς στο υπόγειο διαμέρισμα της χήρας μητέρας του Χάμερ.