Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 3:19:07 μμ

Κόσμος

Σφοδρή έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Κίνα σε εργοστάσιο παραγωγής παραξυλένιου, ενός χημικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών και πολυεστερικών προϊόντων, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες.
Η σφοδρή καταιγίδα η οποία σάρωσε το Μπανγκλαντές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ένοπλοι άνδρες σκότωσαν δύο διεμφυλικά άτομα που επέστρεφαν από μία γιορτή στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ενώ απήγαγαν και βίασαν ομαδικά ένα τρίτο.

Στο Πακιστάν υπάρχουν περίπου μισό εκατομμύριο ευνούχοι, ή χίζρας όπως λέγονται στα Ουρντού, ερμαφρόδιτοι, διεμφυλικοί και παρενδυτικοί, άτομα που συχνά εξωθούνται στην επαιτεία ή την πορνεία, ενώ άλλοι συμμετέχουν σε θεάματα με χορό και τραγούδι.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σαρώνουν εδώ και δέκα ημέρες το βόρειο τμήμα της Χιλής, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις που καταπλάκωσαν ολόκληρα χωριά, έχουν στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, ενώ 120 άνθρωποι αγνοούνται και 30.000 έχουν πληγεί, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό που καταρτίστηκε το βράδυ της Κυριακής.
Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 21:50

Επεκτείνει τον φράχτη με την Τουρκία η Βουλγαρία

Συντάκτης:
Ενα νέο συνοριακό τείχος με την Τουρκία, με σκοπό να προστατεύσει την είσοδο και όχι την έξοδο αυτή τη φορά, υψώνει με εντατικούς ρυθμούς η Βουλγαρία.

Αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κύμα μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική - και κατ’ επέκταση τον κίνδυνο εισροής τζιχαντιστών τρομοκρατών - η Ευρώπη ενισχύει τα μέτωπά της, ακόμη και στην πρώην σοβιετική Βουλγαρία, όπου μέχρι πριν από περίπου δυο δεκαετίες η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η «διασπορά» των πολιτών της, σχολιάζουν οι New York Times.

Περίπου 300 Κούρδοι οι οποίοι μετέβαιναν στο Χαλέπι και στη Δαμασκό για να πάρουν τους μισθούς τους απήχθησαν από ισλαμιστές αντάρτες, ανέφερε κούρδος αξιωματούχος στο Κομπάνι και ένας εκπρόσωπος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προετοιμάζει το κρίσιμο οικονομικό σχέδιο για την επόμενη τριετία με προτεραιότητα την εξοικονόμηση 10 δις ευρώ. Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η κεντροαριστερά εμφανίζεται συρρικνωμένη, μεταδίδει Deutsche Welle.
Ο Ντμίτρο Γιάρος, αρχηγός της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας (Πράβι Σεκτόρ), τα μέλη της οποίας μάχονται μαζί με τον ουκρανικό στρατό εναντίον των φιλορώσων στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας, διορίστηκε σύμβουλος στο υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι ένοπλες δυνάμεις και η ίδια η οργάνωση.
Η τουρκική ομοσπονδία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διακόπτεται για μία εβδομάδα, μετά την επίθεση ενόπλων στο πούλμαν της Φενέρμπαχτσε.

Οπως είναι γνωστό, άγνωστοι πυροβόλησαν στο πούλμαν της τουρκικής ομάδας στη διαδρομή από το γήπεδο της Ρίζεσπορ προς το αεροδρόμιο, στην πόλη Τραπεζούντα.
Η Κίνα έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία και το γενικό του προξενείο στην Υεμένη εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Δύο κινεζικά πολεμικά πλοία απομάκρυναν 613 Κινέζους πολίτες και 279 αλλοδαπούς από την Υεμένη, επεσήμανε το υπουργείο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο στρατός της Κίνας βοηθά άλλες χώρες να απομακρύνουν πολίτες τους στη διάρκεια μιας διεθνούς κρίσης.