Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 8:47:38 πμ

Κόσμος

Η Τεχεράνη παρέδωσε από αέρος βοήθεια στους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, την ώρα που οι επιδρομές από τη Σαουδική Αραβία και τις σύμμαχες χώρες εναντίον θέσεών τους συνεχίζονται.
Η κρατική Όπερα του Νοβοσιμπίρσκ είχε αποφασίσει να ανεβάσει μία παράσταση που θα ήταν διαφορετική ανάγνωση του βαγκνερικού Τάνχοϊζερ, η οποία όμως είχε κάνει το λάθος να βάλει στους ρόλους και έναν «Χριστό».
Από τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από τα κεντρικά της αμερικανικής NSA, το FBI απομάκρυνε το ενδεχόμενο τρομοκρατίας ή επίθεσης και πλέον όσα διαρρέουν από τις αρχές σχηματίζουν την εικόνα ότι όλα ξεκίνησαν από έναν οδηγό που.
Η κρατική Όπερα του Νοβοσιμπίρσκ είχε αποφασίσει να ανεβάσει μία παράσταση που θα ήταν διαφορετική ανάγνωση του βαγκνερικού Τάνχοϊζερ, η οποία όμως είχε κάνει το λάθος να βάλει στους ρόλους και έναν «Χριστό».
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 11:50

Λήξη συναγερμού για την πτήση της Turkish Airlines

Συντάκτης:
Απειλή για ύπαρξη βόμβας σε αεροσκάφος της Turkish Airlines, που κατευθυνόταν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας από την Κωνσταντινούπολη, υποχρέωσε τους πιλότους να επιχειρήσουν αναγκαστική προσγείωση στην Καζαμπλάνκα.

Το αεροσκάφος Boeing 777-300ER των Τουρκικών Αερογραμμών, που εκτελούσε την πτήση TK15, απογειώθηκε στις 9:30 το πρωί από την Κωνσταντινούπολη με 229 επιβάτες.
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 11:50

The New York Times: Γιατί το Ιράν είναι σημαντικό

Συντάκτης:
Το Βήμα, The New York Times

Roger Cohen

Κλείστε τη συμφωνία με το Ιράν. Κατατροπώστε του βάρβαρους επιδρομείς του Ισλαμικού Κράτους. Στο χάος της Μέσης Ανατολή, αυτές θα πρέπει να είναι οι αμερικανικές και δυτικές προτεραιότητες.
Εντείνονται οι ρυθμοί των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ομάδας 5+1 και του Ιράν για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά. Οι δύο πλευρές έχουν λιγότερο από 24 ώρες προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κοινό σχέδιο.
Αν δεν το είχαν καταλάβει ως τώρα, αυτές οι κάλπες τους προσγείωσαν στη σκληρή πραγματικότητα. Οι Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχασαν κατά κράτος από τη Δεξιά του Νικολά Σαρκοζί. Η ήττα τους στις περιφερειακές εκλογές έδειξε ότι η ατζέντα της Δεξιάς έχει εδραιωθεί στη Γαλλία.
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 09:50

Ευρώπη: Ο χάρτης της κινηματικής Αριστεράς

Συντάκτης:

Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανέβηκε στην εξουσία στην Ελλάδα. Ούτε οι Ισπανοί Podemos, που ξεπήδησαν από τους Αγανακτισμένους, και έγιναν πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις. Είναι και το Die Linke (Η Αριστερά) με 10% των εδρών στη βουλή της Γερμανίας.
Σε απόλαυση - αν και με σχετικά υψηλό αντίτιμο -, μετατρέπονται για κάποιους οι καθημερινές διαδρομές στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού η startup εταιρεία Leap προσφέρει λεωφορεία που θυμίζουν «σαλόνι σπιτιού» χωρίς συνωστισμό και ταλαιπωρία.