Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 12:43:03 μμ

Κόσμος

Τους νεκρούς αστυνομικούς στο τριήμερο τρόμου στο Παρίσι τιμά η γαλλική πρωτεύουσα, με τελετές στη μνήμη τους παρουσία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Την ίδια ώρα, στην Ιερουσαλήμ είχαν ξεκινήσει οι κηδείες των τεσσάρων ομήρων στο εβραϊκό σούπερμαρκετ, οι σοροί των οποίων είχαν το πρωί μεταφερθεί στο Ισραήλ.
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 15:50

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Μαριάνο Ραχόι

Συντάκτης:
Στην Αθήνα θα μεταβεί αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Ο κ. Ραχόι έρχεται στην Ελλάδα για να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ένας βρετανός φοιτητής δημοσιογραφίας αναδεικνύει μέσω Twitter την υποκρισία των ηγετών που συμμετείχαν στην πορεία του Παρισιού την Κυριακή υπέρ της ελευθερίας του λόγου, μετά την αιματηρή επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 14:50

Η Αίγυπτος επανεξετάζει την καταδίκη Μουμπάρακ

Συντάκτης:
Τη μόνη καταδίκη που έχει μείνει σε ισχύ και κρατά τον Χόσνι Μουμπάρακ σε κράτηση πρόκειται να επανεξετάσει η Αίγυπτος, εξέλιξη που ίσως ανοίξει τον δρόμο για την αποφυλάκιση του αιγύπτιου πρώην ηγέτη.
Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδονησίας ανέσυραν το δεύτερο μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους της AirAsia, που έπεσε στη θάλασσα και οδήγησε στο θάνατο και τους 162 επιβαίνοντες.

Το δεύτερο κουτί είναι ο καταγραφέας των συνομιλιών μεταξύ των πιλότων που σε συνδυασμό με το πρώτο, τον καταγραφέα των στοιχείων πτήσης που έχει ήδη ανασυρθεί, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος.
Ενας άνδρας με μαχαίρι έχει πιάσει όμηρο στο φινλανδικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγα λεπτά μετά την μετάδοση της είδησης από τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων η ομηρεία έληξε δίχως να υπάρξουν οποιασδήποτε μορφής απώλειες.
Τη μόνη καταδίκη που έχει μείνει σε ισχύ και κρατά τον Χόσνι Μουμπάρακ σε κράτηση πρόκειται να επανεξετάσει η Αίγυπτος, εξέλιξη που ίσως ανοίξει τον δρόμο για την αποφυλάκιση του αιγύπτιου πρώην ηγέτη.
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015 13:00

Πολ Ράιαν: Δε θα θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2016

Συντάκτης:
Ο Πολ Ράιαν που ήταν ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2012 στο πλευρό του Μιτ Ρόμνι, δήλωσε τη Δευτέρα στο αμερικανικό δίκτυο NBC News ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές του 2016.
«Όχι» στην ισλαμοφοβία και την εκμετάλλευση του Charlie Hebdo από την ξενοφοβική Pegida φώναξαν χιλιάδες Γερμανοί που βγήκαν στους δρόμους σε πολλές πόλεις ανά την επικρατεία. Η προσέλευση στην ίδια τη διαδήλωση της Pegida στη Δρέσδη ξεπέρασε τις προηγούμενες φορές, αλλά η άφιξή της στη Λειψία βρήκε πολλαπλάσιους αντιδιαδηλωτές.
Επιστολή στον φίλο του και θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα, έστειλε ο Φιντέλ Κάστρο, διαψεύδοντας τις φήμες ότι ο πρώην ηγέτης της Κούβας έχει πεθάνει.

Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την ημέρα της ιστορικής προσέγγισης της Κούβας με τις ΗΠΑ, την οποία προώθησε ο αδελφός του και νυν πρόεδρος της χώρας Ραούλ Κάστρο.