Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:32:27 πμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:28

Δήλωση Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μουζούρη

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Μετά από πεντέμισι χρόνια οδυνηρής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στις 4 Οκτώβρη ο Ελληνικός Λαός θα αρνηθεί διακυβέρνηση στην παράταξη αυτή.
Το τίμημα αυτής της διακυβέρνησης ήταν βαρύ, αναγκαίο ίσως για να διαπιστωθούν πολλά πράγματα.


Η αδυναμία της σημερινής Κυβέρνησης να προσφέρει αυτό για το οποίο κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρόσφερε στα χρόνια που κυβέρνησε την Ελλάδα.
Έδωσε την δυνατότητα στον Ελληνικό Λαό να έχει για τα τελευταία 30 περίπου χρόνια, στοιχεία σύγκρισης κυβερνητικού έργου στις εναλλαγές των δύο κομμάτων εξουσίας στην διακυβέρνηση του τόπου και να επιβεβαιωθεί η υπεροπλία του ΠΑΣΟΚ.
Μέσα στα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ εμείς δεν μείναμε άπραγοι, κάναμε την αυτοκριτική μας. Δημοκρατικά και πολιτικά υπεύθυνα, συγκρουσθήκαμε μέσα στο Κίνημα με το παρελθόν και τα λάθη μας.
Συγκρουσθήκαμε με το κακό παρελθόν μας, έπρεπε να γίνει αυτό για να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική μας ταυτότητα και Δύναμη μέσα πό δημοκρατικό διάλογο.
Ασκήσαμε δυναμική και υπεύθυνη πολιτική αντιπολίτευση προσφέροντας την πολιτική συναίνεση εκεί που επιβάλλετο.
Το καλό παρελθόν μας είναι η υποθήκη για το μέλλον της χώρας και σε πολλά σημεία τα επιτεύγματα μας απετέλεσαν σημεία στα οποία στηρίχθηκε η σημερινή κυβέρνηση.

Φθάσαμε τώρα στην κρίσιμη ημερομηνία των εκλογών.
Ο Ελληνικός Λαός αφού ξεπέρασε προοδευτικά τον κλονισμό της εμπιστοσύνης του στο ΠΑΣΟΚ θα του δώσει την δύναμη με την ανάδειξη του στην Κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο το οποίο άρχισε από το 1974 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα.
Ξεκινάμε μια καινούργια πορεία. Οι οικονομικές συγκυρίες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η διεθνής οικονομία επιβάλλουν σύνεση στην διακυβέρνηση αλλά και αυτοσυγκράτηση των Ελλήνων στον οικονομικό τους προγραμματισμό.
Ο Πρόεδρος μας Γιώργος Παπανδρέου στις τελευταίες του ομιλίες κατά την διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως προσδιόρισε το πνεύμα και έδωσε το στίγμα της Νέας Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρω μερικές από τις κυβερνητικές προτεραιότητες που οι εξαγγλίες του Προέδρου και των άξιων συνεργατών του έχουν εντοπίσει για άμεση αντιμετώπιση.
- Εξαγγέλθηκε το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών που θα βάλει την αρχική τάξη.
- Λήψη μέτρων για το σταμάτημα της πτώσης της ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.
- Αναζωπύρωση του επενδυτικού πνεύματος.
- Καθιέρωση δίκαιου φορολογικού συστήματος με την κατανομή των φορολογικών βαρών σε δίκαιη βάση. Οι κατέχοντες και έχοντες πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους και να συμμετάσχουν στα φορολογικά βάρη.
- Περιορισμός του ελλείμματος της δημοσιονομικής διαχείρισης.
- Περιορισμός του Δημοσίου χρέους το οποίο εκτινάχθηκε κατά 50% σε σχέση με το 2004.
- Ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Κοινωνίας.
- Καταπολέμηση της διαφθοράς.
- Αναβάθμιση του τρόπου διακυβέρνησης.
- Σοβαρή προσπάθεια για την αναβάθμιση της Παιδείας. Το 5% του Α.Ε.Π. για την παιδεία είναι μονόδρομος. Ήταν 3,7% το 2004 κι έπεσε με την παρουσα κυβέρνηση στο 3,1%.
- Μείωση της ανεργίας.
- Βελτίωση του συστήματος Υγείας. Η μεγάλη κοινωνική κατάκτηση ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά, πρέπει να περάσει από το στάδιο της δυναμικής ανασυγκρότησής του.
- Επαναπροσδιορισμός των Αγροτικών και κτηνοτροφικών καλλιεργειών με ιδιαίτερη προσοχή στους Νέους Αγρότες.
- Προσέγγιση της ΝΕΟΛΑΙΑΣ. Αξιοποίηση των ευκαιριών εκπαίδευσης στη σύγχρονη τεχνολογία. Επαγγελματικός προσανατολισμό. Δραστική μείωση ανεργίας των νέων.

Φίλες και Φίλοι,
Νιώθω ιδιαίτερη τιμή για την πρόταση να κατελθω ως υποψήφιος του Κινήματος στις εκλογές της 4.10.2009. Η στράτευσή μου την τελευταία στιγμή δεν είναι λόγος να δηλώσω αδυναμία και άρνηση. Έχω και στο παρελθόν δώσει δείγματα τόλμης και αγώνων στη Νομαρχιακή και Δημοτική Αυτοδιοίκηση.
Στον εκλογικό αγώνα που γίνεται στις εκλογές αυτές δεν προέχει η προσωπική ανάδειξη αλλά ο αγώνας για την ανάδειξη του ιδεολογικού μας χώρου προς όφελος της κοινωνίας.
Η πολιτική είναι τρόπος ζωής και μπορούν οι συνετοί και οι αγωνιστές να την υπηρετήσουν και από άλλο μετερίζι. Η εκλογή του Βουλευτού δεν είναι αυτοσκοπός, μπορεί κανείς να είναι χρήσιμος και παραγωγικός στην πολιτική και από άλλες θέσεις μάχης.
Βάση μου είναι η ΠΑΙΟΝΙΑ και η γενέτειρα ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ.
Από εκεί μπορούν να δίνονται οι αγώνες με εμβέλεια όλη την κοινωνική και γεωγραφική διάρθρωση του τόπου μας.
Διεκδικώ την αναγνώριση της δυναμικής του τόπου μας, την αξιοποίηση της προοπτικής του, να  κάνουμε πράξη την εξέλιξη του.
ΜΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ .
ΓΕΝΝΗΜΑ  ΘΡΕΜΜΑ  ΑΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1952 ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ  ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ  ΧΡ .ΣΛΙΟΥΠΚΙΔΗΣ.
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ  ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ  ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ.
ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΟΝΙΑ  ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ??????
ΔΕΝ  ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΑ ΣΤΟ Ν ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ  ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ .
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΙΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.
Η  ΠΑΙΟΝΙΑ  έχει τεράστια δύναμη  και προοπτική για αυτό πρέπει να αναδείξει τους ανθρώπους της.
Όνειρα-στόχους-προοπτική   έχουμε.
Αποφάσισα εδώ και χρόνια να υπηρετήσω  την προοπτική τους στόχους και το όνειρο αυτό από κάθε θέση μάχης .
Πάμε λοιπόν  για την μεγάλη  ΝΙΚΗ  ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ  ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Μουζούρης