espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 1:01:54 μμ

Πολιτική

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009 13:29

Επιτυχής η 5η Χορωδιακή Συνάντηση Πολυπέτρου

Συντάκτης:

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε στο Πολύπετρο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Χορωδιακή Συνάντηση που καθιέρωσε ο δραστήριος τοπικός πολιτιστικός σύλλογος υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.Π) του δήμου Ευρωπού.

Την αναγκαιότητα  της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του Γηροκομείου - Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στο Κιλκίς επισημαίνει ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Υγείας - Πρόνοιας.
Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα της συμπληρωματικής πίστωσης των 700.000 ευρώ που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου αναδείξαμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ τω εφημερίδων ΠΡΩΙΝΗ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ. Στα αξιοσημείωτα της ερώτησης καταγράφεται η πληροφορία ότι το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το υπουργεί Οικονομίας, όπερ σημαίνει ότι το έργο έχει βαλτώσει..

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:14

Ποντιακό πανοΰρ «Ακριτών»

Συντάκτης:

Το διήμερο 10-11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο των Δημοτικών Σχολείων, στο Πολύκαστρο, η ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες» – Ποντιακό Πανοΰρ 2009. Η εκδήλωση σημείωσε εξαιρετική επιτυχία παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το διήμερο περιελάμβανε παρουσίαση χορευτικών τμημάτων από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ελλάδος και του εξωτερικού καθώς και εμφάνιση του μεγάλου χορευτικού τμήματος των «Ακριτών» σε καινούριο εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:14

Θέατρο στην Επτάλοφο

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009, ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Κρουσσών, διοργανώνει στην Επτάλοφο βραδιά θεάτρου. Ο σύλλογος «Πόντος Καλαμαριάς» θα παρουσιάσει στην πλατεία Επταλόφου στις 20:30 τη σύγχρονη ποντιακή θεατρική παράσταση «Όλε του γάμου δύσκολα κ_ η νύφε γαστρομέντσα» σε σκηνοθεσία του κ. Γεώργιου Σιδηρόπουλου. Την παράσταση θα πλαισιώσουν με χορούς οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ».

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 07:14

Λαμπρή πανήγυρη στον Αγιο Πέτρο

Συντάκτης:

Βραδιές μοναδικές και ξεχωριστές σε ποιότητα, οργανώθηκαν και  παρουσιάστηκαν στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του πανηγυριού του Δ.Δ. Αγίου Πέτρου. Την Πέμπτη 25 Ιουνίου οι «Σούξου Μούξου», η λαϊκή ορχήστρα νέων Αγίου Πέτρου στην πρώτη τους παρουσίαση, μάγεψαν και ταξίδεψαν με τις εξαίρετες ερμηνείες τους το κοινό, το οποίο με τη σειρά του τους αντάμειψε με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα .

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:35

Fashion Street Party “Re-move” στα άνω Λαδάδικα

Συντάκτης:

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε το fashion street party, που διοργάνωσε στις 7/7 στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή στα Άνω Λαδάδικα, το Τμήμα Σχεδιασμού & Παραγωγής Ενδυμάτων του ΤΕΙ Κιλκίς, θα λέγαμε: φρεσκάδα. Αυτή η εντύπωση κυριάρχησε σε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των σχεδιαστών μόδας του ΑΤΕΙΘ να δώσουν ζωή στο παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης.

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:34

Εκδηλώσεις στο Χωρύγι

Συντάκτης:

Ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρυγίου, από 17 έως 19 Ιουλίου, έχοντας την ευγενική χορηγία του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς και της Νομαρχίας Αυτοδιοίκησης Κιλκίς.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:29

Τσιτουρίδης κατά «γαλάζιων» στην ΑΝ.ΚΙ.

Συντάκτης:

Με μια σκληρότατη ανακοίνωσή του ο  βουλευτής Ν. Κιλκίς της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης,  καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν στην Αναπτυξιακή Κιλκίς, χτυπώντας ουσιαστικά τα πέντε «γαλάζια» στελέχη της νέας διοίκησης, που ψήφισαν την τριχοτόμηση στην ηγεσία της εταιρείας  -αυτό δηλαδή που κατήγγειλαν και οι τέσσερις της μειοψηφίας στην ΑΝ.ΚΙ.- σημειώνοντας πως με την απόφασή τους βλάπτονται προσωπικά, αλλά ζημιώνεται και ο τόπος!
Στη δήλωσή του ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει:

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009 13:26

Εικαστική παρέμβαση στο 11ο Νηπιαγωγείο

Συντάκτης:

Μια ακόμη εικαστική παρέμβαση πραγματοποίησε η “ΤΕΧΝΗ” στο 11ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς με ένα θέμα σχετικό με τη ζωή κοντά στη φύση. Με τη φιλοσοφία της άποψης “Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις” η “ΤΕΧΗ” ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του εν λόγω Νηπιαγωγείου, πιστεύοντας ότι η εικαστική αυτή παρέμβαση θα εκπέμπει σε μόνιμη βάση το μήνυμα στα μικρά παιδιά “Ζήστε κοντά στη Φύση”.

Από τις 3 έως 5 Ιουλίου 2009, στο λιμένα Θάσου, πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια Συνάντηση λογοτεχνικών Ενώσεων, Εκδοτών, Δημοσιογράφων και Ποιητών στα πλαίσια του Συμποσίου “Εκαταίος και Ζώσιμος”, που διοργάνωσε ο Δήμος Θάσου και η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Θάσου. Η “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς προσεκλήθη από το Δήμο Θάσου και εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Κική Παπαδοπούλου-Πάγκου και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού”, Κική Δόγια-Πλόχουρα. Ένα διήμερο διήρκεσε το Συμπόσιο “Εκαταίος και Ζώσιμος” με εισηγήσεις των μετεχόντων θέμα του Συμποσίου ήταν “Η συρρίκνωση του Ελληνικού Λόγου. Η ποίηση στις μέρες μας”.