Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 11:59:09 μμ

Πολιτική

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 01:26

Τα μ.μ.ε. και ο δικός μας Σάββας

Συντάκτης:

tsitouridisΑναμφίβολα ένα τμήμα του γενικότερου πολιτικού προβλήματος της χώρας συνδέεται με τη λειτουργία των μμε. Κυρίως των ηλεκτρονικών, αλλά και της έντυπης ενημέρωσης όπου οι «πληγές» δεν είναι λίγες.
Και όπου τα μεγάλα συμφέροντα δρουν πολλές φορές με τη φενάκη της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος, παρότι η διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας εκδηλώνεται κυρίως στον ευαίσθητο χώρο του Τύπου.

fraggidisΤην διαγραφή έως 30% όλων των δανείων, είτε σε δημόσιες, είτε σε ιδιωτικές τράπεζες, προτείνουν ο Γιώργος Φραγγίδης και 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την ανακούφιση χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Σε επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, και Γιώργο Κουτρουμάνη, σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως «σήμερα οι τράπεζες προχωρούν σε ορισμένες ρυθμίσεις αλλά με κανόνες που καθορίζουν οι ίδιες και επιβαρύνουν τους δανειολήπτες».

floridisΥπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται ο Γ. Φλωρίδης στην ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα με τίτλο «η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί», που δημοσιοποίησε χθες στην ιστοσελίδα του «Κοινωνικός Σύνδεσμος».
Προτείνει, μάλιστα, να γίνει βαθιά τομή στο πολιτικό σύστημα και να επιβληθεί σοβαρή λιτότητα και βαθύ «κούρεμα» προνομίων του πολιτικού προσωπικού.
Στο κείμενο-παρέμβαση των περίπου 2.000 λέξεων, ο πρώην υπουργός επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «οι επόμενες εκλογές δεν θα κρίνουν κομματικά ζητήματα» και ότι «δεν υπάρχουν επιλογές κομμάτων που ενθουσιάζουν τον λαό στην προοπτική μονοκομματικής διακυβέρνησης».

parastatidisΜε ένα πολιτικό μανιφέστο που περιγράφει τα σημερινά αδιέξοδα, καταλογίζει υπαίτιους και αναλύει πως και γιατί φτάσαμε ως εδώ, καθώς και τα βασικά στοιχεία μιας ανορθωτικής πορείας που θα σώσει την χώρα αλλά και την κοινωνία, καταχωρίζεται  ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης  - μαζί με έξι ακόμα από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- στο σημερινό υπό διαμόρφωση πολιτικό σκηνικό της χώρας.

fraggidhsΣε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φραγγίδης, τονίζει:
«Μέχρι πρότινος ο Νομός Κιλκίς, καίτοι παραμεθόριος, δεν ελάμβανε το σχετικό επίδομα όπως άλλοι νομοί. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2011 κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την άνιση μεταχείριση στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών, στους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που υπηρετούν στο Νομό Κιλκίς με το ερώτημα: Γιατί το Υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στη χορήγηση του οικονομικού κινήτρου για υπαλλήλους που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές, μη εφαρμόζοντας μισθολογικά την απόφαση χαρακτηρισμού του Νομού Κιλκίς ως παραμεθόρια περιοχή με το Ν.3731/2008.

dimokratiki simmaxiaΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, συντασσόμενο με την από 03-03-2012 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους τη Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Μαρτίου 2012 και την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012.Τις τελευταίες ημέρες με ευθύνη του επικεφαλή της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Νικολούδη και του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Αργύρη παρουσιάζονται από τα Μ.Μ.Ε. στην Ελληνική κοινωνία τα εξής: Μετά από έρευνα που έκανε κατόπιν καταγγελίας που έγινε από πολίτη σε αυτόν, ο κ. Νικολούδης «ανακάλυψε» ότι βουλευτής – στην συνέχεια ανακάλυψε ότι πρόκειται για σύζυγο βουλευτή – έβγαλε στο εξωτερικό (συγκεκριμένα στην Ελβετία) 1 εκατομμύριο ευρώ, προκειμένου όπως τα ΜΜΕ αμέσως, δικαίως, ερμήνευσαν να προφυλάξει τα χρήματα του από ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012 21:31

Θέσεις του Γ. Φραγγίδη για την υγεία

Συντάκτης:
fraggidisΤις θέσεις του για την υγεία ανέπτυξε με ομιλία του στη Βουλή, την περασμένη Τετάρτη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές που προβλέπει το Μνημόνιο στην υγεία, ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φραγγίδης.
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 22:31

Κ. Κιλτίδης : Υψιστη πράξη κριτικής και ευθύνης

Συντάκτης:
kiltidisΓια ύψιστη πράξη κριτικής και ευθύνης έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΛΑ.Ο.Σ  Κωνσταντίνος Κιλτίδης, αρχίζοντας την ομιλία του στη βουλή κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του ΥΠ.ΟΙΚ. με θέμα «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου ν.4046/2012».
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2012 22:01

Με Βαγγέλη Βενιζέλο ο Γιώργος Φραγγίδης

Συντάκτης:
fraggidisΤη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ο βουλευτής Κιλκίς του κόμματος, Γιώργος Φραγγίδης.
georgantas2Ο απροκάλυπτος  εμπαιγμός των πολιτών συνεχίζεται αμείωτος με αφορμή την δήθεν αγωνιώδη προσπάθεια να μάθουμε ποιος τάχα είναι ο βουλευτής που έβγαλε από την χώρα το ένα εκατομμύριο ευρώ.