Quantcast
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00:06 μμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Κυριακή, 08 Ιουνίου 2008 08:08

Σύσκεψη για Δοϊράνη και Κερκίνη

Συντάκτης:
Σύσκεψη με αντικείμενο την αξιοποίηση των υδατικών πόρων των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης και εκ παραλλήλου την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων για τις δύο περιοχές συγκαλεί  με πρωτοβουλία του την Κυριακή 8 Ιουνίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κερκίνης με τη συμμετοχή των Νομαρχών Σερρών, Κιλκίς και των Δημάρχων των παραλίμνιων περιοχών Κερκίνης, Δοϊράνης και Μουριών.
Κυριακή, 08 Ιουνίου 2008 08:07

Εκτινάχθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων

Συντάκτης:
Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, κατέθεσαν 29 βουλευτές - μέλη του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γ. Φλωρίδης, με θέμα την αδυναμία εφαρμογής του νέου συστήματος προμηθειών των νοσοκομείων με την κατάργηση στην πράξη, του  προηγούμενου συστήματος, που οδήγησε  στην  εκτίναξη των χρεών των νοσοκομείων.
Στην επίκαιρη Επερώτησή τους αναφέρουν μεταξύ των άλλων:
Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2008 04:41

Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Συντάκτης:
"Η σωστή ενημέρωση και εφαρμογή των δεσμεύσεων είναι απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος" δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Γκλαβάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον που φέτος είναι αφιερωμένη στην χρήση ανανεώσιμων και καθαρότερων πηγών ενέργειας, καθώς και στην "απαλλαγή από τις ενεργοβόρες συνήθειες". Στόχος είναι η μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα. Tο τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια έντονη στροφή στη χρήση άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας εξαιτίας της χαμηλότερης και σταθερότερης τιμής του σε σχέση με το πετρέλαιο και το αέριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ίδια ποσότητα παραγόμενης ενέργειας ο άνθρακας εκπέμπει 6% περισσότερο Co2 από ότι το πετρέλαιο και 56% από ότι το φυσικό αέριο.
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης χαιρέτισε την πανελλήνια εκστρατεία που έχει αναλάβει το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση, προστασία και ανάπτυξη των ελληνικών δασών. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε χθες η Διοίκηση του Μουσείου Γουλανδρή,  όπου και ανακοινώθηκε το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα στο όνομα «Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής – Ιστορίας – Ένα δέντρο για την Ελλάδα» ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην πρωτοβουλία αυτή, που σηματοδοτεί όπως χαρακτηριστικά τόνισε την αναγέννηση της συνείδησης των πολιτών για την προστασία του δασικού μας πλούτου, αλλά και στην ενεργό συμμετοχή της Γαλλίας η οποία κρατά τη σκυτάλη του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.
Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2008 07:37

Ανοίγει το διάλογο για το νέο «Καποδίστρια»

Συντάκτης:
 Τους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και προέδρους των τοπικών συμβουλίων του νομού θα δεχθεί ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, στις 11 το πρωί του Σαββάτου 7.6.08, στον «Κήπο» του Κιλκίς, με σκοπό την καταγραφή των απόψεών τους επί των θεμάτων τα οποία αφορούν στη διοικητική οργάνωση του νομού, εν όψει της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Στην σχετική πρόσκλησή του ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει τα εξής:
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:55

Στη Νέα Υόρκη ο Σ. Τσιτουρίδης

Συντάκτης:
 Ο Βουλευτής Κιλκίς και πρώην Υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, από την Δευτέρα 9 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιουνίου, για να συμμετέχει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διατλαντικών Σχέσεων. Ο κ. Τσιτουρίδης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στη Νέα Υόρκη με ανώτερους αξιωματικούς των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βοστώνη οπού θα έχει συναντήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς από Πανεπιστήμια της Βοστώνης για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Απαντήσεις στα θέματα της αρμοδιότητάς του, δηλαδή της υγείας, αλλά και σε ευρεία γκάμα θεμάτων όπως η οικονομία, η πώληση του ΟΤΕ, το προφίλ του ΠΑΣΟκ και ο νές πολιτικός του λόγος. οι σχέσεις με τον ΣΥΝ και σε όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ δίνει ο βολυευτής Κιλκίς του κινήματος και πρώην Υπουργός Γιώργος Φλωρίδης σε μεγάλη συντευξή του στο Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδησεων.   
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος ου παρουσιάζει για τους αναγνώστες - Κιλκισιώτες αναδημοσιεύουμε το πλήρες κέιμενο της συνέτευξης.
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:43

Στέφανος Τσίονκης : Μνήμη Αν. Παπανδρέου

Συντάκτης:
Στις 23 Ιουνίου 2008 συμπληρώνονται 12 χρόνια χωρίς τον μεγάλο μας ηγέτη Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, που σημάδεψε καθοριστικά και αποφασιστικά την πορεία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Με τους αγώνες που ενέπνευσε στο μεγάλο δημοκρατικό κίνημα βοήθησε αποφασιστικά στην εδραίωση της δημοκρατίας και στον εκσυγχρονισμό του αυταρχικού κράτους της δεξιάς. Με την πολιτική του ο ελληνικός λαός ενώθηκε και επουλώθηκαν οι μεγάλες πληγές της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και του εμφύλιου σπαραγμού.
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υγείας, Γιώργος Φλωρίδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του Κινήματος, Μανόλης Σκουλάκης και το μέλος του ΚΤΕ Υγείας, Έκτορας Νασιώκας, έδωσαν, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, συνέντευξη Τύπου, με θέμα: «Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των απαντήσεων του κ. Φλωρίδη στη συνέντευξη τύπου: Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Οι εργαζόμενοι στο χώρο της δημόσιας υγείας βρίσκονται σε παρατεταμένες κινητοποιήσεις εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό και που προφανώς έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δυνατότητα των Ελλήνων να δεχτούν τις υπηρεσίες υγείας από το κράτος, είναι ότι η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το 2004 είχε μια πολύ ξεκάθαρη επιλογή. Να υποβαθμίσει με κάθε τρόπο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και βεβαίως να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον ιδιωτικό τομέα υγείας.
Παρασκευή, 30 Μαϊος 2008 15:15

Τα δάση σε... ιδιώτες!

Συντάκτης:
 «Η δασική πολιτική, η προστασία και διαχείριση των δασών, - βασική και συνταγματική υποχρέωση του κράτους - ανατίθεται ουσιαστικά σε ιδιώτες, μέσω «μνημονίου συνεργασίας» που υπογράφτηκε μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της «Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης» WWF – Ελλάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης δεν αποτελεί παρά τη συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού, οι οποίες άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για την εμπορευματοποίηση του δημόσιου δασικού μας πλούτου σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού.