Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 5:25:22 μμ

Πολιτική

Η πατρίδα μας, μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, δεν έχει την πολυτέλεια στην κρατική της λειτουργία να μοιράζεται στα δυο. Οι λογικές «δικοί σας» και «δικοί μας» υπονομεύουν βασικές αρχές (δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ευγενή άμιλλα, αξιοσύνη, κά.) κάθε ευνομούμενης πολιτείας. ΄Επρεπε να αποτελούν ξεχασμένο παρελθόν, δυστυχώς όμως «οι επανιδρυτές του κράτους» κατέστρεψαν οτιδήποτε αντικειμενικό και αξιοκρατικό παρέλαβαν και με πρακτικές του 1950 οδηγούν την Ελλάδα στην πολιτιστική υπανάπτυξη.
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2007 14:02

Πρ. Πεντζερετζής: ΄Oλα καλά. Μέλη της ΝΟΔΕ: Πολλά τα κακά

Συντάκτης:

Στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ όπου αξιολογήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα. Ευθύνες για την πτώση της δύναμης της Ν.Δ, στο ν. Κιλκίς απέδωσε στην κόντρα των βουλευτών, ο Νομάρχης Ευάγ. Μπαλάσκας

Εκφυλίστηκε σε κόντρες στελεχών η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας.Το βράδυ της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή και του Νομάρχη Ευάγγελου Μπαλάσκα, των υποψηφίων βουλευτών Θ. Πασσαλίδη και Δημ. Μακρή, του προέδρου Πρόδρομου Πεντζερετζή και στελεχών από τα βουλευτικά γραφεία συνεδρίασε η ΝΟΔΕ με θέμα την αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007 13:05

Ημερίδα με Κιλτίδη σε πυρόπληκτη περιοχή

Συντάκτης:
 Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργάνωσε και πραγματοποίησε, στην Τρίπολη ημερίδα για την ενημέρωση των γεωτεχνικών σε θέματα αναγέννησης του αγροτικού χώρου των πυρόπληκτων νομών μετά τις καταστροφές από τις τελευταίες πυρκαγιές.Στην ημερίδα αυτή παραβρέθηκαν από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης,
Πολλή μελάνη χύθηκε και ακόμα περισσότερη θα χυθεί, πολύ λόγος γίνεται και ακόμα περισσότερος θα γίνει στα ΜΜΕ για την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.
Το ερώτημα αλλά και η αγωνία των εκατομμυρίων μελών, φίλων και ψηφοφόρων του Κινήματος είναι αν η 16η Σεπτεμβρίου θα ανοίξει νέο κύμα εσωστρέφειας, σε μια δύσκολη για το Κίνημα και κυρίως τον τόπο εποχή, ή θα αποτελέσει την ευκαιρία να γίνει επιτέλους μια σε βάθος συζήτηση για τις αιτίες της ήττας, για το τι πραγματικά ΠΑΣΟΚ θέλουμε, ποιος πρέπει να είναι ο προσανατολισμός του και κυρίως ποια συμφέροντα πρέπει να υπηρετήσει.
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007 12:43

Προσκλητήριο σε νέους αγώνες από Στ. Τσιόνκη

Συντάκτης:
Θέλοντας να ευχαριστήσω όλους εκείνους που είχαν το σθένος να αντισταθούν στο απαράδεκτα σκληρό, διπολικό, προσωποκεντρικό και άρα απολίτικο προεκλογικό τερτίπι που γνωρίσαμε
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 10:47

Η εκλογή ενός αρχηγού δεν μπορεί να γίνει “πασαρέλα”

Συντάκτης:
Κύριε Διευθυντά,
Είμαι καθημερινός αναγνώστης της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας σας.
Η καταγωγή μου είναι από τον Ευρωπό, στον οποίον ζούνε οι γονείς μου και οι φίλοι μου, τον επισκέπτομαι συχνότατα  και διατηρώ εκεί τα εκλογικά μου δικαιώματα.
Το ενδιαφέρον μου για την πολιτική ξεκινάει πριν το 1981 μαγεμένος κι εγώ όπως πολλοί φίλοι την εποχή εκείνη από τον αείμνηστο ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 08:37

Το Κιλκίς υποδέχθηκε τον υφυπουργό του

Συντάκτης:
 Ενθουσιώδη υποδοχή επεφύλαξαν στον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη οι πολίτες του νομού Κιλκίς κατά την πρώτη επίσκεψή του στην πόλη του Κιλκίς, τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία του στην κυβέρνηση και την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007 08:26

Ευχαριστήρια δήλωση του Θ. Πασσαλίδη

Συντάκτης:
Να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους ψήφισαν τη Ν.Δ. και μένα προσωπικά.
Έδωσα την καθημερινή μάχη της ενημέρωσης σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Ν. Κιλκίς.
Με ακούγατε ώρες ολόκληρες καθημερινά και όχι μόνο προεκλογικά να μιλάω στα καφενεία του χωριού σας για τα προβλήματα, για τις μεταβολές που έρχονται μετά το 2013, για τις νέες καλλιέργειες, για το σκληρό ανταγωνισμό, σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανεργίας, οικονομίας, αγροτικής πολιτικής κ.α.
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2007 10:55

Η αριθμητική των εκλογών του Θ. Παγλαρίδη

Συντάκτης:
 Μπορεί το βράδυ των εκλογών να πανηγύρισαν κυρίως η Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς διακριτικότερα, αλλά στο ν. Κιλκίς η αριθμητική των εκλογών ανέδειξε μια διαφορετική γεωγραφία νικητών.
Με βάση λοιπόν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών όπως εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο Κιλκίς θα επιχειρήσουμε μια σύγκριση με τα αντίστοιχα του 2004.