Quantcast
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023, 8:24:04 πμ

Πολιτιστικά

Το Σάββατο 4/2 στο φιλόξενο Οινοποιείο Τάτση πραγματοποιήθηκε ''Η Γιορτή των Εθελοντών'' του Ορειβατικού Συλλόγου Περιηγητών Γουμένισσας.

Ήταν  μια ευχάριστη συνάντηση των ανθρώπων που αποτελούν την ψυχή του Ημιμαραθώνιου Πάικου, η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή αν και η θερμοκρασία στους πρόποδες του Πάικου είχε αρχίσει να πέφτει κάτω από το μηδέν. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν και τα κρασιά βιοδυναμικής καλλιέργειας των φιλόξενων  οικοδεσποτών του Περικλή και Στέργιου Τάτση.

Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 15:00 η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς  για τους πληγέντες από το φονικό σεισμό πολίτες σε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

 Η παράταση δίδεται ύστερα από συνεννόηση της ΚΕΔΕ με τους Δήμους και τις οικείες ΠΕΔ μαζί με επικαιροποιημένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς. 

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο του τόπου, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς μας.

Ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων στο Βιβλιοπωλείο Ψάλτου είναι γεγονός! Η ομάδα του βιβλιοπωλείου μας, ανανεωμένη και με ακόμα πιο φρέσκες ιδέες, επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 18-19/2/2022 στις 18:00 & 17:00 αντιστοίχως, στον γνωστό πολυχώρο γνώσης 21ης Ιουνίου 201.

Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 20:27

Άνθισε η πρώτη αμυγδαλιά στο ΚΔΑΠ Kinesis

Συντάκτης:

Καινούρια εβδομάδα με καινούρια θεματική ενότητα που ακούει στο όνομα "Αλκυονίδες μέρες- Αμυγδαλιά. Θα αναρωτηθεί κανείς βέβαια..." Η αμυγδαλιά την άνοιξη δεν ανθίζει;" Κι όμως, όπως μάθαμε σήμερα, η αμυγδαλιά αρχίζει να ανθίζει τον χειμώνα. Διαβάσαμε τον μύθο της αμυγδαλιάς και αμέσως μετά, χωρίς να χάσουμε χρόνο, σχεδιάσαμε ένα κλαδί αμυγδαλιάς και με το κάτω μέρος ενός μπουκαλιού δημιουργήσαμε τα άνθη. Προσθέσαμε τις τελευταίες μας πινελιές και το μικρό μας έργο έτοιμο.

Για 3η συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα της ΤΕΧΝΗΣ  συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού! Γιατί ο πολιτισμός πάντα βρίσκει τον τρόπο να επικοινωνήσει, να μοιραστεί και να φέρει κοντά τους ανθρώπους.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 ο ετήσιος χορός – κοπή πίτας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Ελληνικό Εθνικό Τμήμα στο γνωστό κέντρο του Κιλκίς «Κτήμα των Ευχών».

Όπως κάθε χρόνο την 1η Κυριακή του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η πρώτη αιμοδοσία των μελών της Τράπεζας Αίματος Άσπρου -Αξιοχωρίου και όπως πάντα με επιτυχία.
   Έτσι και φέτος την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άσπρου πραγματοποιήθηκε η 32η Εθελοντική Αιμοδοσία των μελών της Τράπεζας Αίματος. 

Στα δίσεκτα χρόνια μας, αναζητώντας στη νέα γενιά αυτό που ακόμη δεν πρόλαβε να διαρπασθεί άλλοθεν, χαιρόμαστε κάθε άμεση επικοινωνία με παιδιά και νέους (στην έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς, σε επισκέψεις οικογενειών στη Μητρόπολη, σε διοργανώσεις εορταστικές ή επετειακές). Είναι ευκαιρίες ποιμαντικού διαλόγου, είναι και ευκαιρίες θέασης των ημετέρων μέσα από την επικοινωνία με τις νεότερες γενιές.

Μέλη και φίλες του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Παιονίας ΕΥΚΡΑΝΤΗ παραβρέθηκαν στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον.

Παράλληλα, έγινε απολογισμός πεπραγμένων από την πρόεδρο του συλλόγου Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη και ανακοινώθηκαν οι δράσεις για το επόμενο διάστημα.

Σελίδα 1 από 676