Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 5:28:33 μμ

Πολιτιστικά

Η εκδήλωση «Η γαστρονομία των Σαρακατσάνων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου

 Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, από την Τρίτη 18 Ιουνίου έως την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους,  προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης... από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, ο Πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Δαμιανίδης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρευρέθηκαν στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης του Κιλκίς, για να εκφράσουν με ιδιαίτερη χαρά και σεβασμό τις εγκάρδιες ευχές τους προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο, επ' ευκαιρίας της ονομαστικής του εορτής.

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 12:45

Ο Κώστας Κεφάλας πρόεδρος του ΑΜΑΣ Μεταλλικού

Συντάκτης:

Το νέο ΔΣ που προέκυψε, μετά τις εκλογές του ΑΜΑΣ Μεταλλικού συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής.

Πρόεδρος, Κεφάλας Κωνσταντίνος.

Η απόφαση η σταθερή είναι το πρώτο βήμα,

εικόνες, ομορφιές, στιγμές, για να γενούνε κτήμα.

Βήμα το βήμα στη ζωή κερδίζονται αγώνες

κι η ανθρωπότης προχωρά μέσα εις τους αιώνες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπέτρου, είχε την τιμή να συμμετάσχει με το χορευτικό τμήμα ενηλίκων στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Μενελαΐδια", που διοργανώθηκε από τον Χορευτικό Όμιλο "ΜΕΝΕΛΑΪΣ" στην Καρδίτσα στις 7 Ιουνίου 2024. 

Η Διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Κιλκίς, ευχαριστούμε θερμά την επιχείρηση BikeBros, για την ευγενική προσφορά της δωρεάς ενός ποδηλάτου με σκοπό την κάλυψη αναγκών του σχολείου.

Ενόψει της 26ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών, ο Δήμος Κιλκίς οργάνωσε χθες ανοιχτή συζήτηση για τις εξαρτήσεις, με τη συμμετοχή του ΑντώνηΡαφτόπουλου, υπεύθυνου για τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα και της ΌλγαςΛοτσάρη, υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ Ιθάκη.    

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

 

20.00 “Συνομιλώντας με τον παππού και τη γιαγιά”

Ομιλία του κ. Ευθυμίου Κουρτζανίδη (πρ. δημάρχου Ευρωπού). Ακολουθεί προβολή βίντεο από επίσκεψη απογόνων Φουλατζικιωτών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο Φούλατζικ Νικομήδειας. (ΠΑΛΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΟΥ)

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστεί θερμά  την κ. Στεφανίδου Μελίτα σύζυγο του εκλιπόντος κ. Ελευθεράκη Αλέξανδρου για την προσφορά πρωινού και τη  δωρεά χρηματικού ποσού που πραγματοποίησε εις μνήμην του, προς τους ωφελούμενους του φορέα μας.