Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024, 10:52:58 μμ

Πολιτιστικά

Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω την οφθαλμολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και ιδιαίτερα τον χειρούργο οφθαλμίατρο κ. Αδ. Παπαδόπουλο, την προϊσταμένη, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής και φυσικά την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Με εξέπληξε η οργάνωση, η ευγενική συμπεριφορά και η επαγγελματικότητα του προσωπικού της κλινικής.

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:45, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις», υπό την αιγίδα και την ενίσχυση του Δήμου Κιλκίς, θα πραγματοποιήσει συναυλία ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων».

Η 27η Χορωδιακή Συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Παίονες» Γουμένισσας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας με ελεύθερη είσοδο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 26 Μαΐου, το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ. Οι προβολές των συνολικά 61 ταινιών που διαγωνίστηκαν, διήρκησαν από τις 20 έως τις 25 Μαΐου και προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον του κοινού, που κατέκλυσε την αίθουσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, εξαντλώντας μάλιστα τα διαθέσιμα εισιτήρια κάποιες από τις ημέρες προβολών.

Ακολουθεί το ευχαριστήριο μήνυμα του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρη Μαρκάδα προς τους κ. Δήμητρα Ζιώγα και τον κ. Ιωάννη Λιναρδάκη

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε για την φετινή Ημέρα Πάρκων της Ευρώπης (Europarc Day 2024) ο Συνεταιρισμός Διαχείρισης του Δάσους Κούπας σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό- Πολιτιστικό Σύλλογο Κούπας.

Με αφετηρία τη Μεγάλη Βρύση του χωριού, οι μετέχοντες ξεκίνησαν για ένα από τα πιο παλιά και ταυτόχρονα πιο γραφικά μονοπάτια του: Αυτό που οδηγεί στη Βάλια Ντι Νάπαρτι το κατεξοχήν σημείο του δάσους που οι κάτοικοι ταυτίζουν με το ποτάμι τους και που συχνά -επί το αυθεντικότερο- το αποδίδουν ως σκέτο «βάλι». 

Το Καραμπουρνάκι επισκέφθηκαν τριάντα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς. Ο ομαδικός περίπατος ξεκίνησε από τον Κελλάριο Όρμο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην παραλιακή οδό Τραπεζούντος στον ολίγων στρεμμάτων ελεύθερο χώρο γύρο από την λεγόμενη γέφυρα των προσφύγων.

Κάθε χρόνο στην Ενορία μας η Εορτή της Μεσοπεντηκοστής εορτάζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο. Υπάρχει παλαιά παράδοση, την ημέρα αυτή μετά την Θεία Λειτουργία, να πραγματοποιείται Λιτανεία του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας και να τελείται Αγιασμός.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, θα ξαναβρεθούμε, όπως κάθε χρόνο, στην Πινακοθήκη της Τέχνης-Κική Παπαδοπούλου - Πάγκου και Αθανάσιος Πάγκος, τη μοναδική Πινακοθήκη του νομού, για να ξεναγηθούμε στους θησαυρούς της, να συμμετέχουμε σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, να χορέψουμε και φυσικά να γευτούμε λιχουδιές.