Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 4:13:08 πμ

Πολιτιστικά

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν τα ματωμένα εμβατήρια της ‘’Μπάντας’’, του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, που φέρνει στο φως ένα ακόμη ανατριχιαστικό τεκμήριο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, όσοι βρέθηκαν στην προβολή του στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς ,το βράδυ της Δευτέρας. 

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (16-5-2018)

Αναδόμηση: Μια βραδιά ποίησης και τραγουδιού στο καφενείο «Φώλιας», Κ. Γαβριηλίδη 22, στο Κιλκίς, την Τρίτη 30 Μάη, ώρα 22.00 ΑΚΡΙΒΩΣ.

Γιατί ο Καβάφης περίμενε τους βάρβαρους; Τι δουλειά έχει ο Γιάννης Αγγελάκας με τον Χρήστο Κυριαζή; Τι γύρευε ο Καρυωτάκης στην Πρέβεζα; Πότε τα Διάφανα Κρίνα συνομίλησαν με τον Λειβαδίτη; Επιτέλους ποιοι είναι οι καταραμένοι ποιητές και τι είμαστε εμείς οι υπόλοιποι;  Ποιο είναι το πούμα που ψάχνει απελπισμένα η Μάτση Χατζηλαζάρου; Γιατί η Κατερίνα Γώγου ανεβοκατέβαινε την Πατησίων;  Ποιος ήταν τελικά ο μπαγάσας του Νίκου Άσιμου;

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (15-5-2018)

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (12-5-2018)

Ο διαμορφωμένος χώρος της επέκτασης του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς αποτέλεσε ένα υπέροχο υπαίθριο σκηνικό για την εξύμνηση της τοπικής παράδοσης και λαογραφίας στην εκδήλωση εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς με τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξής τους.

Το κύριο χαρακτηριστικό της οικογένειας είναι η αγάπη που αναπτύσσεται μεταξύ των ανθρώπων που την απαρτίζουν, η αμοιβαία συναισθηματική και ψυχολογική και αλληλεπίδραση που υπάρχει μεταξύ τους. 

Οικογένεια δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που έχουν το ίδιο αίμα με εμάς. Είναι και εκείνοι που μας αγάπησαν και θέλησαν να μας κάνουν συνοδοιπόρους μέσα στο ταξίδι της δικής τους ζωής.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη των ηρώων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ο εορτασμός της 105ης Επετείου της Μάχης του Σκρα.

Επίσημη δοξολογία τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Σκρα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων από τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Γουμενίσσης, Γέφυρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ. Θεόκλητο.

Η Μητέρα, δεν είναι απλά η γυναίκα που θα φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Είναι εκείνη που δεν θα διστάσει να ματώσει για το παιδί της. Είναι εκείνη που αφήνει πίσω το εγώ για να γίνει το εσύ.Μάνα είναι η αγάπη. Γιατί μπορεί με τον πιο απλό και δυνατό τρόπο να αγαπήσει ένα παιδί. Δεν προδίδει, δεν εγκαταλείπει, μόνο αγαπάει...

Το Σάββατο 27 Μαίου 2023 και ώρα 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της Τέχνης θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων στους νικητές του 28ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2023» του Δήμου Κιλκίς.