Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 9:43:31 πμ

Πολιτιστικά

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (5-5-2018).

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς προσκαλεί όλους τους κιλκισιώτες στον 8ο Λαϊκό Περίπατο Υγείας και Αλληλεγγύης, που διοργανώνει την Τετάρτη 10 Μαΐου. στις 10:00π.μ. Εκκίνηση και τερματισμός στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς (στροφή Νοσοκομείου).

Πληροφορίες: τηλ. 2341020733, κα. Τριανταφυλλίδου Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργός ΚΚΣ.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (4-5-2018)

Η Ομάδα Φίλων Γυμναστηρίου Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης ευχαριστεί θερμότατα το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για τη δωρεάν παρουσίαση πρώτων βοηθειών, από τους διασώστες του τμήματος Σαμαρειτών, την Φανή Ζελελίδου και τον Ευάγγελο Στάμκο.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/4/2023 στο Γυμναστήριο του Δροσάτου Κιλκίς, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (3-5-2018)

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών Κιλκίς οργανώνει πενθήμερη εκδρομή από Τρίτη 6 με Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, με διανυκτερεύσεις σε Καλάβρυτα (Hotel Filoxenia) - Ναύπλιο (Hotel Nafplia) και 2 Αθήνα (Hotel Odeon).

Η εκδρομή περιλαμβάνει άνοδο με τον οδοντωτό από Διακοφτό, με επισκέψεις στην Αγία Λαύρα και τον Τόπο Εκτέλεσης, μετάβαση στην Τρίπολη από την ονειρεμένη διαδρομή Κλειτορίας-Βυτίνας και περιπάτους στα πλατείες του κέντρου της πόλης, μετάβαση το βράδυ στο Ναύπλιο για διανυκτέρευση, επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, επίσκεψη στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, περίπατο Πνύκα-Φυλακές Σωκράτη-Άρειο Πάγο-Αναφιώτικα, κάτω από το Ιερό Βράχο-Μουσείο Ακρόπολης και πριν την επιστροφή στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων-Άλσος-Γήπεδο ΑΕΚ Ν. Φιλαδελφείας και Υιοθετημένα Δράσης Γαλατσίου.

Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 19:00

Πάμε για ποδήλατο; Πάμε Καστανιές!

Συντάκτης:

Γράφει η ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΕΤΡΟΚΙΛΙΔΟΥ.

Παράδοση αποτελεί πλέον η ποδηλατική βόλτα στις Καστανιές Κιλκίς. Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2001 κι από τότε συνεχίζει, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους που επιθυμούν να απολαύσουν μία όμορφη και δημιουργική μέρα κοντά στην φύση.

Αν συναρπασθεί κανείς με την πληθωρική υμνωδία (και) της σημερινής Κυριακής, θα παραξενευτεί με μερικές λέξεις ή και φράσεις κλειδιά στο απρόσμενο άκουσμά τους:

“άγγελος εκάθισεν εις τον λίθον του μνήματος, αυτός ημάς ευηγγελίσατο ειπών· Χριστός ανέστη εκ νεκρών ο Σωτήρ του κόσμου” (αναστάσιμα στιχηρά αίνων β΄ ήχου)·

Με την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Σ. Κιλκίς, με την παρουσία όλων των μελών που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 19ης Απριλίου 2023, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νότας Γεώργιος 6982471419.

Ένα κατακκόκινο ποδήλατο στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου είναι

η αισθητική πρόταση του Δήμου Κιλκίς για την άνοιξη, με την προσφορά του Νίκου Σιάνα!

Στις θήκες του ξεχειλίζουν οι μεθυστικές μυρωδιές της πιο ανθισμένης εποχής του χρόνου!  Τα απλά, ξεχωριστά όμως στολίδια του, είναι μια γλάστρα με πρασινάδα και ένα μεγάλο καλάθι με λουλούδια.