Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 1:53:34 πμ

Πολιτιστικά

Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 00:11

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - 90 χρόνια πριν… 9-5-1933

Συντάκτης:

ΕΠΙΔΡΟΜΗ: Αγγέλλεται εκ Κιλκίς ότι την 3 μ.μ. δεκαμελής συμμορία κομιτατζήδων [φωτ.] εισβαλούσα εις το ελληνικόν έδαφος παρά το χωρίον Ακρίτα συνεπλάκη με άνδρας του φυλακίου της φρουράς Ζαβαλάρη ανερχομένους εις τρεις. Οι κομιτατζήδες επέτυχον να πολιορκήσουν το φυλάκιον βάλλοντες κατ’ αυτού πανταχόθεν.

Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 11:05

REBETIKO PROJECT από τον Μουσικό Σύλλογο "JAM"

Συντάκτης:
Επί της Κ. Γαβριηλίδη 15 της πόλης του Κιλκίς, εδρεύει από τον Σεπτέμβριο του 2020, οπότε και πήρε σάρκα και οστά ο Μουσικός Σύλλογος JAM.
Αποτελούμενος κυρίως από ερασιτέχνες μουσικούς και εραστές της μουσικής τέχνης, κατάφερε να σταθεί όρθιος εν μέσω της πανδημίας του Κορωναιού και να ξεκινήσει να βάζει σε σειρά τους στόχους του.

 

Το περιαστικό δασάκι του Αγίου Γεωργίου τίθεται υπό τη φροντίδα της Κοινότητας Κιλκίς. Την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου, στις 10:30 τα στελέχη της Κοινότητας Κιλκίς αναλαμβάνουν φιλοπεριβαλλοντική δράση καθαρισμού του δάσους από μικροαπορρίμματα για να ομορφύνουν την όψη του μοναδικού πράσινου πνεύμονα της πόλης.    

Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι , πίσω στο χρόνο  στις γειτονιές της παλιάς Ελλάδας; Ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, µε µια γειτονιά της Ελλάδας µε θύμησες, ιστορίες και εξομολογήσεις. Η γυναίκα-παιδί, η γυναίκα-κόρη. Η νοσταλγία, οι µνήµες και  η χαρά της γειτονιάς και της ξεγνοιασιάς της εκδρομής. Η γυναίκα-σύζυγος, η γυναίκα-υπόδειγµα µμέσα στις  επιταγές του γάµου και της µητρότητας.

Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 22:10

Στο Κιλκίς το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης

Συντάκτης:

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Κιλκίς έκαναν strike στην ανακύκλωση, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι τη σημασία της για τη  βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς τριακόσιοι πενήντα μαθητές  συμμετείχαν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που έφερε σε επαφή και εξοικείωσε τους νέους πολίτες του Δήμου Κιλκίς με την ανακύκλωση των συσκευασιών και την ορθή χρήση του μπλε κάδου με έναν διασκεδαστικό όσο και δημιουργικό παιδαγωγικό τρόπο, με το παιχνίδι.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (8-5-2018)

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς σας περιμένει και φέτος στην καθιερωμένη του Ανθοέκθεση!

Η Ανθοέκθεση θα γίνει στον πεζόδρομο Κ. Γαβριηλίδη, τις ημέρες:

Παρασκευή 12 Μαΐου (19.00-21.00)

Σάββατο 13 Μαΐου (09.00-21.00) και

Κυριακή 14 Μαΐου (10.00-15.00).

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε την Τετάρτη 26 Απριλίου, στο Επιμελητήριο Κιλκίς η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ανδρέα Αγτζίδη «Η τελευταία μάχη της Κατοχής. Κιλκίς: 4 Νοεμβρίου 1944».

Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Όμιλος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς και οι εκδόσεις Επίκεντρο.  Για το βιβλίο μίλησαν  οι Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αριστείδης (Άρης) Παπαδόπουλος, εκπαιδευτικός, πρόεδρος του Ομίλου και Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός, επιμελητής έκδοσης. Τη συζήτηση συντόνισε ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Αδάμος.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, το βιβλιοπωλείο ΕΠΙΛΟΓΕΣ και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου, "Καλντερίμι", στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς (Στενημάχου 2), την Τρίτη 16/5, στις 8μ.μ.

Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Την πραγματοποίηση του 6ου Περιφερειακού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου, αποφάσισε να πραγματοποιήσει για το 2023, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κατά την τακτική του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Χωρύγι Κιλκίς την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.