Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 4:38:13 μμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 01:36

Ο ευεργέτης νουθετεί

Συντάκτης:

bibliothhkh-axioupolhΓια άλλη μια χρονιά και στο πλαίσιο των Αξιουπολίτικων πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Δημήτριος Οικονόμου» της Αξιούπολης η τελετή βράβευσης τω ν πλέον βιβλιόφιλων - χρηστών της βιβλιοθήκης. Βραβεία στο όνομα της Άννας Οικονόμου, συζύγου του μεγάλου ευεργέτη, στρατηγού ε.α. Δημήτρη Οικονόμου.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 01:11

Μνήμη Σάντας του Πόντου

Συντάκτης:

n-santa-kilkis-pontioiΤο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του ολοκαυτώματος της ηρωικής
Σάντας του Πόντου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013 στον ιερό ναό της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.

ag-tryfonMε μια ξεχωριστή παρουσία αντάξια της πλούσιας δράσης τους και της επιτυχούς παρουσίας τους, τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Τρύφων» της Γουμένισσας, ¨σφράγισαν¨ την επιτυχή διαδρομή τους κατά την διάρκεια των 38ων Θεοτοκίων.

theotokeiaΜε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των 38ων Θεοτόκειων, μίας διοργάνωσης η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την Γουμένισσα και ολόκληρη την Παιονία..

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013 15:22

Ανοιγμα ΘΕΟΤΟΚΕΙΩΝ από τον «Αγιο Τρύφωνα»

Συντάκτης:

ag-tryfonΜε τα εγκαίνια της έκθεσης του Πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Τρύφων», την Πέμπτη 8 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε και η έναρξη των 38ων Θεοτοκείων στη Γουμένισσα. Ο χώρος στον οποίο έλαβαν χώρα τα εγκαίνια, είναι το πρώην κατάστημα  ΙΚΑ της Γουμένισσας.

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 21:21

Τα Παραδοσιακά Παιχνίδια στο Λαογραφικό Μουσείο

Συντάκτης:

laografiko-mouseio-kilkisΟλοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Κιλκίς με θέμα τα Παραδοσιακά Παιχνίδια .
  Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 1 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2013  στον αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου .

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013 13:16

750 Άγγελοι στην Παναγία Σουμελά

Συντάκτης:

15o-synapanthma-pontiakon-somateion1Για 15η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το «Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων» από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» στον Ιερό χώρο της Ιεράς Μονής «Παναγία Σουμελά» στην Καστανιά Ημαθίας, από τις 18 έως και τις 21 Ιουλίου.

ag-tryfon-goumenissasΟ Πολιτιστικός Σύλλογος  «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κάριανη Καβάλας, μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από τον τοπικό σύλλογο.

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 18:34

1ο Συναπάντημα Διβουνιωτών

Συντάκτης:

divouno-kilkis-1937Το 1ο Συναπάντημα Διβουνιωτών και Φίλων θα οργανωθεί φέτος τον Αύγουστο στο όμορφο χωριό των Κρουσίων.
Το Συναπάντημα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου, μετά τις 8 το βράδυ, στην αυλή του πετρόχτιστου Σχολείου του χωριού

akrites-polykastrou3Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το «Ποντιακό Πανοΰρ» του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», το Σάββατο 13 Ιουλίου στο «Σπίτι του Πόντου».