Quantcast
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023, 3:10:21 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 05:48

Ομορφες γιορτές

Συντάκτης:

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου τιμήθηκε στον Παιδικό Σταθμό στην Ν. Σάντας και στο Πεδινό η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821. Στη σχολική γιορτή οι μαθητές και μαθήτριες απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν και παρουσίασαν μικρά θεατρικά για την 25η Μαρτίου. Οι μικροί μαθητές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία εντυπωσιάζοντας, με το πάθος της ερμηνείας τους, όλους τους παρευρισκομένους.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:38

Λαμπρές εκδηλώσεις στο δήμο Γαλλικού

Συντάκτης:

Παρουσία πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε η κεντρική παρέλαση του Δήμου Γαλλικού στον Καμπάνη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, της 25ης Μαρτίου. Πέρα από τη μαθητιώσα νεολαία και τους συλλόγους, στον κεντρικό δρόμο του Καμπάνη παρέλασαν και ιππείς. Το θέαμα που επεφύλαξε η δημοτική αρχή στους παριστάμενους, σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Περιστερίου R7, για ακόμη μια φορά εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι με τη σειρά τους έσπευσαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:18

Σε πλήρη δράση το ΚΑΠΗ Γουμένισσας

Συντάκτης:

Από τις αρχές του 2009 ο Δήμος Γουμένισσας ανακαίνισε και αναδιοργάνωσε το ΚΑΠΗ της πόλης εμπλουτίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του. Πρόεδρος του ΚΑΠΗ είναι ο Δήμαρχος Στυλιανός Παπαπαναγιώτου, έχει ορίσει υπεύθυνο το δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Αλίρη, ενώ μέλη της επιτροπής είναι οι: Αικατερίνη Κούπανη Δημοτική Σύμβουλος, Γεώργιος Αλεξανδρής και Φωτεινή Καλδή. Υπεύθυνη του φυσικοθεραπευτηρίου είναι η Αικατερίνη Κουβέλη, ενώ το κυλικείο έχει το ζεύγος Μισίρκου.

Τη γιορτή της γυναίκας τίμησαν στο ΚΑΠΗ Γουμένισσας. Με έναν μοναδικό τρόπο που μόνο οι γυναίκες ξέρουν. Οι γυναίκες, το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαρτίου 2010, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του ΚΑΠΗ και κάτω από τους ήχους των χάλκινων έδειξαν τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα που τις χαρακτηρίζει. Στην κατάμεστη αίθουσα οι γυναίκες χόρεψαν και απόλαυσαν τα γευστικά εδέσματα που τους προσέφερε η διοίκηση του Κ.Α.Π.Η.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 10:00

Ημέρα της Γυναίκας στη Γρίβα

Συντάκτης:

Άρωμα γυναίκας πλαισίωσε την εκδήλωση που διοργάνωσε, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, ο «Σύλλογος Γυναικών Γρίβας», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σημειώνοντας επιτυχία, απήχηση και μεγάλη ανταπόκριση από τις γυναίκες όλης της περιοχής. Το σκηνικό που επικράτησε ήταν ατέλειωτο κέφι και καλή διάθεση, αλλά παράλληλα πλούσια γνώση και προβληματισμός. Επρόκειτο για μια εκδήλωση η οποία επιφύλασσε σε όλες τις παρευρισκόμενες πολύ κέφι, γλέντι, ενημέρωση για ουσιώδη θέματα που αφορούν τη γυναίκα, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:59

Στην Αγία Πετρούπολη οι φαρμακοποιοί του νομού

Συντάκτης:

Εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη θα πραγματοποιήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ν. Κιλκίς από 1 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη πρωί και επιστροφή 8 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη αργά το βράδυ. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη γύρω στις 3 το πρωί της Παρασκευής. Η διαδρομή σε γενικές γραμμές είναι: Θεσσαλονίκη – Πράγα, αναχώρηση στις 4.55 το πρωί της Πέμπτης με άφιξη στην Πράγα στις 6.00 (λόγω αλλαγής ώρας).

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:49

Συνάντηση με τα πρώην μέλη των διοικήσεων

Συντάκτης:

Η Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε συνάντηση όλων των μελών που συμμετείχαν στις διοικήσεις του Συλλόγου από το 1970 έως σήμερα. Η εκδήλωση ήταν συγκινησιακή γιατί βρέθηκαν άνθρωποι που είχαν να ανταμώσουνε ίσως και 30 χρόνια, αλλά και ουσιαστική γιατί βγήκαν ιδέες και συμπεράσματα που σίγουρα θα είναι χρήσιμα για τα επόμενα διοικητικά.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010 09:47

Τίμησαν την ημέρα της Γυναίκας

Συντάκτης:

Την τιμητική της είχε η Γυναίκα, στο Δήμο Γαλλικού, το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκαν σε Ν. Σάντα, Καμπάνη και Μάνδρες. Στον Καμπάνη, το Σάββατο, 6 Μαρτίου, στον ατμοσφαιρικό χώρο του κέντρου «Το Μπέρδεμα των Γεύσεων» πλημμυρισμένο από πλήθος γυναικών από όλο το δήμο, ο Σύλλογος Γυναικών γιόρτασε με φαγητό, παραδοσιακή μουσική και πολύ χορό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η σύζυγος του Δημάρχου Γαλλικού, Γεώργιου Θεοδωρίδη.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:52

«Γυνή, πυρ…»

Συντάκτης:

Οι πρόσφατες παραστάσεις της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ με το γενικό τίτλο «Γυνή, πυρ», που αφορούν σε δύο μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ, «Αρκούδα» και «Επέτειος», ήταν το καθρέφτισμα της πολλής και ποιοτικής δουλειάς, που προηγήθηκε, της εμπειρίας των συντελεστών, της συνέπειας και σοβαρότητας, που χαρακτηρίζουν την ομάδα αυτή της πόλης μας.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ο σύλλογος της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του. Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και η αίθουσα κατακλύστηκε από τον κόσμο. Ο πρόεδρος του συλλόγου Αθ. Λαβασάς στην ομιλία του έδωσε το στίγμα των εκδηλώσεων που γίνονται αλλά και όσων θα ακολουθήσουν μέσα στην επετειακή χρονιά για τον σύλλογο.