Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 10:06:27 μμ

Πολιτιστικά

ag-tryfonΟ Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, συνεπής και φέτος στη διάθεση του για ψυχαγωγία, διεξήγαγε με επιτυχία, την Κυριακή 2 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο «Παρυφές», τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του.
Με την πλειονότητα των καλεσμένων παρόντων τα χαμόγελα πλημμύρισαν την αίθουσα ενώ το κέφι και η έντονη διάθεση για χιούμορ και ξεφάντωμα χαρακτήρισαν την εκδήλωση ως μια ανεπανάληπτη βραδιά.

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 22:04

Ξεφάντωσε το Κιλκίς στο δικό του καρναβάλι

Συντάκτης:

apokries-kilkisΜε πλούσιο θέαμα, μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών, αλλά και ποικίλες απολαυστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 1 Μαρτίου η τελετή λήξης της Αποκριάς 2014 του Δήμου Κιλκίς.

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 23:22

Φτυστός ο μακαρίτης

Συντάκτης:

ftystos-o-makarithsΟ Δήμος Κιλκίς, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών και η Ομάδα Θεάτρου “Ελληνικο Θέατρο”  παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Φτυστός ο Μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή  το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014,  στις 9 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.  

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014 20:23

Βραβεύτηκαν οι σκαπανείς σε εκδήλωση των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ

Συντάκτης:

argonautes-kilkisΕξαιρετική επιτυχία σημείωσε και φέτος η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»,  η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8.2.14 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 22:00

H Θεατρική του 1ου Λυκείου ανεβάζει τις «Φοίνισσες»

Συντάκτης:

theatriko-1o-gel-kilkisΗ θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς θα συμμετάσχει στο 3ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ αρχαίου Δράματος στη Μεσσήνη με το έργο του Ευριπίδη «οι Φοίνισσες».

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 21:17

«Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον…» στο Κιλκίς…

Συντάκτης:

axilleyts-kai-to-mnhmonioΗ πιο πρωτότυπη ποντιακή παράσταση των τελευταίων ετών παρουσιάζεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς. Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία «ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον»,

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 19:03

Δράση Λυκείου Ελληνίδων

Συντάκτης:

lykeio-pita- Κοπή βασιλόπιτας παιδικών και εφηβικών τμημάτων
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, κόψαμε βασιλόπιτα για τα παιδικά και εφηβικά μας τμήματα. Τα δώρα, όπως πάντα, ήταν εκπαιδευτικά παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Να ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά μας, του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, ανεξαρτήτως αν έτυχαν ή όχι το φλουρί, να είναι καλότυχα, καλή πρόοδο κ καλή χρονιά!

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 12:50

Ομαδική Έκθεση μελών ΣΚΕΤΒΕ στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Συντάκτης:

texnhΟμαδική έκθεση 35 εικαστικών, μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ), θα φιλοξενήσει στον χώρο της η Μακεδονική Εταιρεία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 19:30 στην αίθουσα "Κούρος Ευρωπού".

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 22:22

H πίτα των Κρητών Κιλκίς

Συντάκτης:

arkadi (2)«Την πίτα τους εκόψανε οι Κρητικοί και πάλι
τα μέλη και οι φίλοι τους χορέψαν πεντοζάλη.
Αντάλλαξαν ευχές πολλές για αγάπη και υγεία
την ειρήνη δεν λησμόνησαν μηδέ την ευτυχία.
Ο πρόεδρος εβρήκε το φλουρί, ήταν το τυχερό του
μήπως και φέτος πρόεδρος θα είναι το γραφτό του;»

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 22:21

Η πίτα του Παλατιανού

Συντάκτης:

palatiano1Μπορεί το Παλατιανό νάναι ένα μικρό χωριό των Κρουσίων, αλλά κουβαλά στην πλάτη του βαριά ιστορική διαδρομή και κληρονομιά, κάτι που οι κάτοικοί του, πρόσφυγες από τον Πόντο, ξέρουν να τιμούν, διαφυλάττοντας τις δικές τους παραδόσεις, το δικό τους πολιτισμό.