Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 5:23:49 μμ

Πολιτιστικά

Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:49

Γλέντι κυνηγών στην Μαυροπλαγιά

Συντάκτης:
Ένα υπέροχο λαϊκό γλέντι έστησαν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς στο Φυλάκιό τους στην περιοχή της Μαυροπλαγιάς. Με την ευκαιρία του τέλους της κυνηγετικής περιόδου ο Σύλλογος οργάνωσε το καθιερωμένο τραπέζι για τα μέλη και τους φίλους των κυνηγών, έχοντας ως κύριο μενού όχι κάποιο κυνήγι, αλλά την υπέροχη φασολάδα που μαγείρεψε ο Ιορδάνης και προσφέρθηκε σε όλους.
 Πρωτοβουλία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των νέων ανθρώπων για το μείζον ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής ανέλαβε η Alumil Μυλωνάς Α.Ε. Τα επιστημονικά σενάρια που αφορούν στην εξέλιξη των κλιματικών δεδομένων προκαλούν ολοένα μεγαλύτερη ανησυχία για τη συνεχιζόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη. Η διεθνής ανησυχία αφορά κατά κύριο λόγο στις επιπτώσεις που θα έχει η ραγδαία αλλαγή των κλιματικών δεδομένων στον πλανήτη ενώ ο παγκόσμιος «πράσινος» διάλογος αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιστροφή της υφιστάμενης εικόνας.
Σάββατο, 08 Μαρτίου 2008 07:38

Δήμος Γαλλικού : Βράβευση νέων φοιτητών

Συντάκτης:
 Τιμητική εκδήλωση για τους απόφοιτους μαθητές του έτους 2006-2007, αλλά και αυτούς με το 10%, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποίησε ο δήμος Γαλλικού την Κυριακή 2 Μαρτίου, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Η τελετή βράβευσης ξεκίνησε με το χαιρετισμό και την ομιλία του Δημάρχου Γιώργου Θεοδωρίδη, που ευχαρίστησε τους νέους φοιτητές και σπουδαστές, τους γονείς και τους συγγενείς τους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Βραδιά τιμής και μνήμης στο μεγάλο λογοτέχνη μας Ζήση Σκάρο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2008, στην “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς. Η εκδήλωση-αφιέρωμα στον λογοτέχνη, έδωσε την ευκαιρία στο βιβλιόφιλο κοινό της πόλης του Κιλκίς, να γνωρίσει τον βίο, την πολιτεία και την πλούσια εργογραφία του όχι ευρύτερα γνωστού θεσσαλού πεζογράφου. Η βραδιά ξεκίνησε με την ομότεχνη, φίλη και συνεργάτιδα του Ζήση Σκάρου, Δέσποινα Πολυχρονίδου, η οποία αναφέρθηκε στην εξαίρετη βιογραφία του συγγραφέα.
 Τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα επισκέφθηκε, μετά από πρόσκλησή του, κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων με επικεφαλής τον Πρόεδρο - Δικηγόρο Παρ΄ Αρείω Πάγω κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:52

«Η Βεγγέρα» στο Κιλκίς

Συντάκτης:
 Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Αξιούπολης  θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο "Η Βεγγέρα", του Ηλία Καπετανάκη, την Τετάρτη 12 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ., στο  Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.
Η Βεγγέρα ένα άρτιο θεατρικό μονόπρακτο πρωτοπαίχτηκε τον Μάρτιο του 1894 στο Θέατρο των Κωμωδιών, από το θίασο του Δ. Κοτοπούλη. Τον επόμενο χρόνο τυπώθηκε στο Εθνικόν Ημερολόγιον του Κ. Σκόκου.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:48

Ξεφάντωσαν οι Κιλκισιώτες της Αθήνας

Συντάκτης:
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου στο κοσμικό κέντρο διασκέδασης «ΤΟ ΚΟΡΤΣΟΠΟΝ» το βράδυ του Σαββάτου στις 16 Φεβρουαρίου,
παρά τις πάρα πολύ κακές καιρικές συνθήκες.
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2008 11:35

Έκθεση ζωγραφικής στον Άγιο Πέτρο

Συντάκτης:
 Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Πέτρου εκτέθηκαν έργα ζωγράφων του Δήμου Ευρωπού, την Παρασκευή 29  Φεβρουαρίου, το Σάββατο 1 Μαρτίου και την Κυριακή 2 Μαρτίου.
Συμμετείχαν 15 δεκαπέντε ζωγράφοι, όλοι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ευρωπού.
 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος  χορός των Αργοναυτών, που έγινε το Σάββατο 1 Μαρτίου στο κέντρο εκδηλώσεων, «Θέατρο», της πόλης μας.  
Εχέγγυα της τεράστιας αυτής επιτυχίας ήταν η άψογη οργάνωση της εκδήλωσης από πλευράς συλλόγου, τα εξαιρετικά καλλιτεχνικά σχήματα και η άρτια λειτουργία του Κέντρου σε εξυπηρέτηση.
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου διασκέδασης, το κέφι από το τραγούδι και το χορό είχε ανεβεί στο κατακόρυφο, όπως «ανεβαίνει» ο πυρετός στο θερμόμετρο.
Τρίτη, 04 Μαρτίου 2008 12:48

Η Τσικνοπέμπτη των Αμαράντων

Συντάκτης:
 Τελικά, όταν οι γυναίκες θέλουν να κάνουν κάτι, μπορούν να κάνουν και θαύματα. Οι γυναίκες των Αμαράντων το απέδειξαν γι’ άλλη μια φορά και την Τσικνοπέμπτη.
Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αμαράντων ήταν κατάμεστη από κόσμο τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης, ήταν όλο το χωριό εκεί, για ένα πραγματικά λαϊκό γλέντι, από αυτά που τόσο μας έχουν λείψει.