Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 6:54:33 μμ
etpa

Σχόλια

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:26

Υποψήφιοι ύστατης στιγμής

Συντάκτης:

Στις 22 Μαρτίου θα διεξαχθούν στα Σκόπια προεδρικές και δημοτικές εκλογές ταυτόχρονα. Μόλις προχθές τα κόμματα της γείτονος χώρας αποφάσισαν για το ποιον θα στηρίξουν για πρόεδρο της χώρας.
Συζητώντας πριν από μια εβδομάδα με τον δήμαρχο της Δοϊράνης Σκοπίων, Ρίστο Γκούσεφ, για το πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, έκπληκτοι ακούσαμε, πως δύο μήνες πριν τις εκλογές και ακόμη δεν ξέρει τον αντίπαλο ή τους αντιπάλους του. Κι αυτό, όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί έτσι γίνεται λίγα μέτρα από τα σύνορά μας.
Στις δημοτικές εκλογές των Σκοπίων όλα γίνονται τους τελευταίους δυο μήνες και μιλάμε για εκλογές κομμάτων. Όπως και στη βόρεια Ευρώπη, τα κόμματα είναι αυτά που αποφασίζουν και εκλέγουν υποψηφίους δημάρχους.
Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα κόμματα έχουν απαξιώσει το ρόλο τους.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:25

Απάντηση Τερζίδη

Συντάκτης:

Ιδιαίτερη ευαισθησία επέδειξε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημ. Τερζίδης, σε σχόλιό μας για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων, αν και την ουσιαστική απάντηση την περιμένουμε από το νοσοκομείο Κιλκίς.
Ο κ. Τερζίδης αναφέρει:
“Αγαπητοί φίλοι, σε απάντηση σχολίου σας, που δημοσιεύτηκε στην «ΠΡΩΪΝΗ» (16.1.2009) και στις «ΕΙΔΗΣΕΙΣ» (21.1.2009), σας γνωστοποιούμε ότι όσα απορρίμματα του Νοσοκομείου Κιλκίς καταλήγουν στον δικό μας ΧΥΤΑ κι όχι σ’ αυτόν της Μαυροράχης, εξουδετερώνονται προηγούμενα μ’ ευθύνη της εταιρείας διαχείρισης νοσοκομειακών αποβλήτων, η οποία ανέβαλε την αποκομιδή τους απ’ το νοσοκομείο.”
Σχόλιο ΠΡΩΙΝΗΣ: Ελπίζουμε ότι την ίδια ευαισθησία θα επιδείξει και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημ. Ασημακίδης. Για να απαντήσει αν το Νοσοκομείο ήταν σε θέση να ελέγχει την εξουδετέρωση των αποβλήτων (και) στις νυχτερινές ώρες που σύμφωνα με πληροφορίες μας ερχόταν ο εργολάβος και αν έλεγχε που κατέληγαν εκείνα τα απόβλητα.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:55

Μη πόλεμος από τον Σάββα

Συντάκτης:

Για αντάρτες ψάξτε αλλού, διεμήνυσε προς πάσαν κατεύθυνση ο βουλευτής Κιλκίς Σάββας Τσιτουρίδης, στην εκδήλωση κοπής της πίτας του, την περασμένη Κυριακή, στο Κιλκίς.
Ο Σάββας εμφανίστηκε υπέρ του δέοντος φιλοκαραμανλικός και παραταξιακός, υπενθυμίζοντας, πως «κάποιοι άλλοι, παλιότερα και σε δύσκολες στιγμές της κυβέρνησης, όταν εκείνος στήριζε την κυβέρνηση και τον Καραμανλή εκείνοι κρύβονταν», για να εισπράξει το θερμότερο χειροκρότημα της ομιλίας του.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:54

Κατά των μπλόκων

Συντάκτης:

Μάλιστα, ο Σάββας δεν δίστασε να στηρίξει απόλυτα τα κυβερνητικά μέτρα με το πακέτο των 500 εκατομ. ευρώ στους αγρότες και να ζητήσει από τους τελευταίους να ανοίξουν τους δρόμους, ρίχνοντας κι ένα καρφί στον Χατζηγάκη, υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε επισκεφθεί μπλόκα με τον Καραμανλή, χωρίς να ανέβει σε τρακτέρ.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:54

Μένω Κιλκίς

Συντάκτης:

Παραφράζοντας το «Μένουμε Ελλάδα», ο Σάββας επανέλαβε σε όλους του τόνους, πως η πολιτική του βάση είναι το Κιλκίς και δύναμή του η αγάπη των κιλκισιωτών, απαντώντας γι’ άλλη μια φορά στα σενάρια που τον φέρουν να εγκαταλείπει το νομό και στα τελευταία, που τον «δείχνουν» το δρόμο της Ευρωβουλής, η οποία, όπως είπε, ουδόλως τον ενδιαφέρει.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:53

Απουσία Συμπιλίδη

Συντάκτης:

Συνειδητή ήταν η απουσία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου, Γιώργου Συμπιλίδη, από τις εκδηλώσεις κοπής πίτας των Κιλτίδη και Τσιτουρίδη.
«Δεν μπορεί οι αγρότες να είναι στους δρόμους κι εγώ να χειροκροτώ τους κυβερνητικούς βουλευτές», σημειώνει ο κ. Συμπιλίδης, ο οποίος όμως είναι ταυτόχρονα και κατά των αποκλεισμών των δρόμων με τα τρακτέρ, αλλά και κατά των αγροτών, που τη μια στιγμή βρίσκονται στο μπλόκο και την άλλη στην εκδήλωση κοπής πίτας των βουλευτών.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:52

«Οργώνει» ο Γεωργαντάς

Συντάκτης:

Μπορεί ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου και του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Γεωργαντάς, να δηλώνει πως δεν έχει πάρει ακόμη τις οριστικές του αποφάσεις για το αν θα κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αλλά το σίγουρο είναι πως ήδη «οργώνει» το νομό.
Το τελευταίο τριήμερο δεν έχει αφήσει εκδήλωση για εκδήλωση και πίτα για πίτα, που να μην ήταν παρών.
Πως το έλεγε ο αείμνηστος Καραμανλής; Στην πολιτική πολλά γίνονται και δεν λέγονται…

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:50

Κιλκισιακή συμμετοχή

Συντάκτης:

Ο γνωστός μαιευτήρας γυναικολόγος του Κιλκίς Κωνσταντίνος Βασιλειάδης θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Ενδοσκοπική χειρουργική στη γυναικολογία» που συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Σωτηριάδου και θα μεταδοθεί από την TV 100 το Σάββατο 24 Ιανουαρίου (σε επανάληψη την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου).

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:50

Και οι προβοκάτορες

Συντάκτης:

Βεβαίως σε χειρότερη κατηγορία εντάσσονται οι γνωστοί προβοκάτορες. Άνθρωποι συνήθως με ελάχιστη αυτοεκτίμηση μισούν κάθε περήφανη ανθρώπινη συμπεριφορά και επιδιώκουν να την φέρουν στα δικά τους μίζερα μέτρα. Ε, αυτοί οι προβοκάτορες ψάχνουν να βρουν αν ανάμεσα στους αγρότες υπάρχουν κάποιοι που να έχουν αυτοκίνητα που δεν ταιριάζουν στην περίσταση, όπως νομίζουν, και σπεύδουν να δυσφημίσουν τον αγώνα τους.
Καημένα άρρωστα μυαλά…

Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009 03:49

Οι απόντες

Συντάκτης:

Κακώς κάκιστα δεν επισκέφτηκαν τα μπλόκα των αγροτών εδώ στο Κικίς όσοι από τους τοπικούς μας παράγοντες συνηθίζουν να διακηρύσσουν την συμπαράστασή τους στους αγρότες, ιδιαίτερα σε προεκλογικές μέρες.
Οι αγρότες των μπλόκων, πέραν των άλλων, μετρούν και τους πραγματικούς φίλους τους.
Και στους απόντες θα απαντήσουν αναλόγως εν τω καιρώ τω δέοντι.