Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 12:49:29 μμ

Σχόλια

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:05

Αντίδραση γιοκ

Συντάκτης:
Από το τέλος Ιουλίου γράψαμε στην ΠΡΩΙΝΗ για την ίδρυση τμήματος οινολογίας στο ΤΕΙ Δράμας και επισημάναμε ότι με την απόφαση αυτή πηγαίνει «περίπατο» η προοπτική λειτουργίας ανάλογου τμήματος (Αμπελουργίας, όπως εξαγγέλθηκε) στη Γουμένισσα.
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας και επίσημη αντίδραση από οποιοδήποτε φορέα της πόλης και της περιοχής δεν εκφράστηκε. Προφανώς δεν θεωρούν σημαντική την εξέλιξη.
* * *
Εκτός κι αν είναι απασχολημένοι  οι εκεί τοπικοί παράγοντες)  με την ….χωροθέτηση του τμήματος ΤΕΙ οψέποτε (κι αν ποτέ) ιδρυθεί.
Τα συνηθίζουμε ετούτα τα …σχωρεμένα εμείς στο κλεινόν Κιλκίς.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:32

Πάμε Κρούσια και EcoFestival

Συντάκτης:
Είναι η πρώτη φορά που στα Κρούσια και στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Ποντοκερασιάς θα οργανωθεί ένα εξαιρετικό τριήμερο εκδηλώσεων, με μουσικές συναυλίες και διάφορες εκθέσεις, με γενικό τίτλο EcoFestival, στον πανέμορφο χώρο του ξενοδοχείου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 29 έως την Κυριακή 31 Αυγούστου.
Οργανωτής και «ψυχή» όλου αυτού του τριημέρου είναι ο πολιτικός μηχανικός Νίκος Σπυρλιάδης, υπεύθυνος για τις όμορφες στιγμές που θα ζήσετε στην κορυφή των Κρουσίων.
Πάμε Κρούσια, λοιπόν.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:31

Στον Πατριάρχη ο Δ. Σμυδάκης

Συντάκτης:
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Σμυδάκης, συνοδεύοντας τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών της πόλης του.
Ο δήμαρχος και οι Μικρασιάτες Πολυκάστρου είχαν συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος τους υποδέχτηκε με πολύ θέρμη.
Το θέμα είναι πως μόλις έφυγε ο Σμυδάκης από το δήμο του, αυτός κινδύνεψε να καεί από δυο μεγάλες πυρκαγιές!
Συμπέρασμα: Οι Πολυκαστρινοί δεν πρέπει να επιτρέπουν στο δήμαρχό τους να απομακρύνεται και πολύ πολύ από τον τόπο τους…

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:02

Με υπογραφή Σεργιαννίδη στον ΠΑΟΚ

Συντάκτης:
Μεγάλο προπονητικό κέντρο σχεδιάζει η διοίκηση Ζαγοράκη του ΠΑΟΚ στην περιοχή του Μελισσοχωρίου.
Τη μελέτη για το προπονητικό κέντρο ετοιμάζει ένας καθαρόαιμος ΠΑΟΚτσής, ο βιομήχανος του Κιλκίς Βασίλης Σεργιαννίδης και η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει γρήγορα., με στόχο του χρόνου η προετοιμασία της ομάδας να ξεκινήσει εκεί.
Με υπογραφή και ποιότητα Σεργιαννίδη η υποδομή του ΠΑΟΚ.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:01

Φεστιβάλ Αξιού

Συντάκτης:
Αξίζει κάθε στήριξης η προσπάθεια του δήμου Αξιούπολης να καθιερώσει το Φεστιβάλ Αξιού, που διοργανώνει φέτος για δεύτερη φορά, με αξιόλογες εκδηλώσεις στην όχθη του ποταμού, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Αυγούστου, που καταλήγουν το βράδυ σε δυο υπέροχες συναυλίες, το Σάββατο με νεανικά σχήματα και την Κυριακή με Παντελή Θαλασσινό.
Να πάμε, θάναι υπέροχα.
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:00

Δεν ενημερώνει η Πυροσβεστική

Συντάκτης:
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την τακτική της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, η οποία συνεχίζει να μην ενημερώνει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για σοβαρά συμβάντα στο νομό Κιλκίς.
Το μεσημέρι της Δευτέρας ξέσπασαν δυο μεγάλες πυρκαγιές στο Πολύκαστρο, με τη μια να απειλεί και να εισέρχεται στο χώρο των στρατοπέδων, να επιχειρούν για την κατάσβεσή της δυο αεροπλάνα και δυο ελικόπτερα και η Πυροσβεστική Κιλκίς να μην εκδίδει δελτίο τύπου.
Κι εμείς να αναζητούμε αυτόπτες μάρτυρες για να ενημερωθούμε ή να περιμένουμε το δελτίο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων!
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:47

«Μπουνταλάδες»

Συντάκτης:
Τη λήψη δανείου ύψους 300.000 ευρώ αποφάσισε ο δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης προκειμένου να πληρώσει παλιές οφειλές του δήμου, με τη μείζονα μειοψηφία να διαφωνεί.
«Επί 20 μήνες τώρα, δεν είδαμε καμία προσπάθειά σας να εξασφαλίσετε χρηματοδοτήσεις, να επισκεφθείτε τα υπουργεία και να ζητήσετε οικονομική ενίσχυση, αντίθετα κλείσατε και το δημοτικό αναψυκτήριο στην παραλία της Δοϊράνης, απ’ όπου παίρνατε 1000 ευρώ το μήνα. Και τη στιγμή που καταχρεώνετε το δήμο με δάνειο, έχετε ορίσει δυο αντιδημάρχους, έχετε προσλάβει ειδικό συνεργάτη… Προεκλογικά είχατε ενημερώσει τους δημότες πως θα κάνετε αυτά τα πράγματα και πως θα πάρετε δάνειο για να τα καταφέρετε;», ρώτησε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Κ. Τερζενίδης.
«Για μπουνταλάδες μας περνάτε!», ήταν η απάντηση του δημάρχου.
«Όχι, αλλά εσείς περνάτε για μπουνταλάδες τους δημότες, που άλλα τους λέγατε και άλλα κάνετε!», ήταν η ανταπάντηση του Τερζενίδη.
* * *
Έτσι είναι. Αν οι πολιτικοί αυτής της χώρας είχαν τη στοιχειώδη αξιοπιστία στα λόγια και στις πράξεις τους, τα πράγματα για το λαό θα ήταν πολύ καλύτερα. Ποιοι όμως φταίνε, οι πολιτικοί που άλλα λένε και άλλα κάνουν ή ο λαός που επιλέγει αυτούς που επιλέγει;
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 13:46

Οι απαγωγείς του Μυλωνά ήταν στην Αθήνα

Συντάκτης:
 «Οι απαγωγείς του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά όταν τηλεφωνούσαν στην οικογένεια του ομήρου για να διαπραγματευθούν την παράδοσή του βρίσκονταν στη λεωφόρο Κηφισιάς και λίγες ώρες αργότερα στο Περιστέρι! Εχουμε πλέον σειρά ενδείξεων ότι στην απαγωγή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος είχε κύριο ρόλο ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας. Αυτό έχει προκύψει από την ανάλυση και τη σύγκριση της φωνής σε μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία των απαγωγέων με τη σύζυγο του επιχειρηματία».
Σε αυτή την εκτίμηση προχωρούσαν, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμοι αξιωματικοί οι οποίοι χειρίζονται στη Θεσσαλονίκη την υπόθεση της αρπαγής του 49χρονου επιχειρηματία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην απαγωγή συμμετείχαν περισσότερα από τέσσερα άτομα.
Ενδιαφέροντα στοιχεία, αν και για τον κ. Μυλωνά το θέμα έχει κλείσει, σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του.
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 06:33

Ρυπαντές

Συντάκτης:
Μια  εταιρεία με την επωνυμία «Green oil"  που δραστηριοποιείται στον Έβρο έχει ντράβαλα με τη  Νομαρχία και τη δικαιοσύνη για επικίνδυνη περιβαλλοντική ρύπανση.
Τι έκανε; Αντί να επεξεργάζεται καμένα ορυκτέλαια για την αναγέννησή τους, οι ιθύνοντες της εταιρείας κατηγορούνται ότι έθαβαν - χρησιμοποιούσαν ως χωματερή την έκτασή τους- τα ορυκτέλαια και εν γένει τα κατάλοιπα πετρελαίου.
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 06:32

Επικίνδυνη φωτεινή πινακίδα

Συντάκτης:
Eνώ σε όλη την Ελλάδα οι δήμαρχοι δίνουν «μάχη» για να απομακρύνουν από τους δρόμους επικίνδυνες φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες, ο δήμος του Κιλκίς ακολουθεί ανάποδη πορεία: δίνει άδειες και εγκαθίστανται στο κέντρο της πόλης μεγάλες φωτεινές πινακίδες, αποσπώντας την προσοχή των οδηγών «στο πιο επικίνδυνο οδικό σημείο της πόλης», όπως χαρακτήρισε τη διασταύρωση της πιάτσας των ΤΑΧΙ, ο διοικητής της Τροχαίας Αντώνης Λιάπης.