Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, 8:21:53 πμ
etpa

Σχόλια

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:17

Το Κιλκίς «κρίνει»

Συντάκτης:
Είναι γνωστό ότι ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Απόστολος απείχε από τη θέση του Τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου λόγω της κατάστασης της υγείας του, που δεν του επιτρέπει ικανοποιητική κινητικότητα.
Για λόγους βεβαρημένης υγείας δεν μπόρεσε να αναλάβει τα ως άνω καθήκοντα και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Σπυρίδων.
Σήμερα εγείρεται θέμα αν μπορούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία από τη στιγμή που δεν ανέλαβαν τα υψηλά καθήκοντα του τοποτηρητή.
Το Κιλκίς λοιπόν, πιθανόν να κρίνει την εκλογή. Ο λόγος; Ο Μητροπολίτης Σπυρίδων φιλοξενείται το τελευταίο διάσημα στην Ι. Μονή οσίου Νικόδημου στον Πεντάλοφο Γουμένισσας όπου έχει τις φροντίδες των πατέρων της εκεί αδελφότητας.
Ο Θεός να φωτίσει και να βάλει το χέρι Του για τη διαμάχη που ξέσπασε.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2008 13:16

Δεξιά ασπλαχνία

Συντάκτης:
Επιτέλους συγκινήθηκε ο ακριβός μας φίλος και έδωσε σημείον ζωής. Απέστειλε γραφή ο δικηγόρος Θ. Παυλίδης στις εκκλήσεις μας να στείλει τα σχόλια του επί της επικαιρότητας, άλλως απειλούσαμε ότι θα πηδήξουμε από το μπαλκόνι των γραφείων μας.
Ιδού τι γράφει ο …άσπλαχνος.
« Έλαβα το μήνυμα. ΝO PROBLEM, πηδήξτε. Εδώ δεν έπαθε τίποτα ο άλλος που πήδηξε από τον τέταρτο όροφο και θα κινδυνέψετε εσείς που τα γραφεία σας είναι στο ισόγειο;
Κατά τα λοιπά, την περίοδο αυτή έχω άλλη προτεραιότητα. Τη συγγραφή του βιβλίου για τις πατρίδες. Μόλις τελειώσω τα λέμε».
Γεννοβολάει ο καλός φίλος τη συγγραφική του δουλειά και αναμένουμε με ενδιαφέρον τους καρπούς της πολυετούς μελέτης επί του θέματος.
Αποσύρουμε και την …απειλή. Καμιά φορά δεν ξέρεις τι γίνεται…Αν είσαι γκαντέμης κι από ισόγειο μπορείς να πας…

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 09:33

Οι παράγοντες

Συντάκτης:
Ολοι οι παράγοντες του νομού ήταν εκεί. Και «γαλάζιοι» και «πράσινοι». Κι αν μπορούσαν, ας μην ήταν. Πέρα από αγαπητός, ο Κώστας Κιλτίδης, κατά πως είπε και η συνάδελφος Μαίρη Τσοτσάκη, που προλόγισε τον υφυπουργό, «ο Κ. Κιλτίδης είναι ισχυρό μέλος της κυβέρνησης».
Όλοι οι παράγοντες ήταν εκεί, στα πρώτα τραπέζια, πλην του δημάρχου Σισμανίδη, που βρίσκονταν στα «ορεινά» του κέντρου.
Πάντως, και ο Κ. Κιλτίδης επέλεξε να μην καλέσει βουλευτές ή κομματικά στελέχη εκτός νομού.

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008 09:30

Θερμός ο Μάκης

Συντάκτης:
Θερμότατος ήταν στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση Κιλτίδη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μάκης Πεντζερετζής.
Αφού συνεχάρη τον υφυπουργό για την έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων στους αγρότες, είπε: «Ο Κ. Κιλτίδης συνδυάζει ήθος, αξίες, εντιμότητα και συναίσθημα. Άξιζε τη συμμετοχή στην κυβέρνηση και θα φθάσει ακόμη ψηλότερα
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:14

Αισιοδοξία Τοσουνίδη και ΣΥΝ

Συντάκτης:
Κάθε μέρα στα πόδια μας τον έχουμε τον εργολάβο Κώστα Τοσουνίδη, που μας… ταλαιπωρεί, με την κατασκευή της τυπογραφικής μονάδας στο Μεταλλικό, αλλά μας «ταλαιπωρεί» και με τα ποσοστά του ΣΥΝ.
«Ετσι όπως αναβαίνουμε, μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε και κυβέρνηση», μας λέει γεμάτος αισιοδοξία, το στέλεχος του ΣΥΝ.
Και το πάει και παραπέρα: «Τον πρώτο υπουργό που θα ορίσουμε, θα είναι ο Κώστας Πινέλης, που θα τον κάνουμε Υπουργό Απόδημου Ποντιακού Ελληνισμού, με έδρα τη Μόσχα».
Ξύνεται ο Τοσουνίδης. Σιγά μην το αφήσει να πέσει κάτω ο Πινέλης.
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:12

Αντιλαλούν οι φυλακές!

Συντάκτης:
Μετά μουσικής υποδέχεται η Εθνική Τράπεζα Κιλκίς τους πελάτες της στο χώρο αναμονής, στο ισόγειο, αλλά και στους άνω ορόφους.
Καλό και χαλαρωτικό το μέτρο. Όμως, είναι λίγο… άκομψο, να περιμένει κάποιος πελάτης να πληρώσει, ας πούμε, επιταγές και γραμμάτια και ν’ ακούει από τα μεγάφωνα το λαϊκό άσμα «αντιλαλούν οι φυλακές…»!
Θέλει μια προσοχή στις μουσικές επιλογές σε τέτοιους… φορτισμένους χώρους.

Αισιοδοξία
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2008 07:12

Εσωτερική σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης:
Με την Φώφη Γεννηματά το ΠΑΣΟΚ είχε προγραμματίσει σύσκεψη με όλους τους δημάρχους του νομού και συνάντηση με το νομάρχη Κιλκίς. Βλέπεται, η Φώφη είναι αυτοδιοικητικό στέλεχος και θεωρούνταν αυτονόητο το πολιτικό άνοιγμα στις συναντήσεις της.
Η Φώφη δεν μπόρεσε όμως να έρθει και στη θέση της ήρθε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Παπαχρήστου. Οπότε, δεν έγινε η συνάντηση με το νομάρχη και στη σύσκεψη με τους δημάρχους προσκλήθηκαν μόνο οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και όσοι είχαν προεκλογικά τη στήριξη του κόμματος.
Κάτι σαν εσωκομματική λειτουργία δηλαδή. 
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:46

Λαϊκισμοί (1)

Συντάκτης:
Για «ερασιτέχνες βουλευτές» του Κιλκίς  που «διέπραξαν εγκλήματα» στη Βουλή κατά την κύρωση της σύμβασης για την κατασκευή του έργου της υποθαλάσσιας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης ως έργο εθνικής σημασίας κατηγόρησε τους βουλευτές του νομού ο εκπροσωπών τους Σανταίους Οδυσσέας Πιπερίδης κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στον Καμπάνη.
Μόνο που ξέχασε και συμπεριέλαβε  στους «εγκληματίες» και τον Γ. Φλωρίδη ο οποίος εξ όσων γνωρίζουμε αντιτάχθηκε στον χαρακτηρισμό ως έργου εθνικής σημασίας κατά τη συζήτηση ση βουλή.
Εντάξει, όταν τον θεώρησαν ως αρχιτέκτονα του Καποδίστρια διαδήλωσαν προεκλογικά κάτω από το γραφείο του. Αλλά και να συντάσσεται με το δίκιο τους και να τον κατατάσσουν στους «εγκληματίες» κομμάτι άδικο φαίνεται.
* * *
Τόσο άδικο που ακόμα και ο τέως κοινοτάρχης της πρώην κοινότητας Σάντας Μάνθος Ασλανίδης  στο περιθώριο της συνεδρίασης ομολόγησε ότι ο Οδυσσέας έκανε λάθος και αδίκησε τον Φλωρίδη.
Και για να αποδίδει δίκιο στο Φλωρίδη ο Ασλανίδης, καταλαβαίνετε πόσο εξόφθαλμο είναι

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:45

Λαϊκισμοί (2)

Συντάκτης:
Όχι δηλαδή πως όποιος ψήφισε υπέρ της κύρωσης της σύμβασης της υποθαλάσσιας  είναι «ερασιτέχνης βουλευτής και «εγκληματίας». Ήταν ατυχέστατη η υπεράσπιση των θέσεων της Σάντας από τον Οδυσσέα.  Αφού κάποια στιγμή αναφέρθηκε πως «θα πάμε στα Ζωνιανά να φέρουμε όπλα» και άλλα παρόμοια πολεμικά που μάλλον δεν ωφέλησαν την υπόθεση της Σάντας. Δοθέντος ότι και η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα ήταν αρνητική.