Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 3:58:14 μμ

Σχόλια

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008 04:34

Την αγαπάμε κι ας μας ξέχασε

Συντάκτης:

Η Ελευθεροτυπία της; Κυριακής είχε ένα πολύ καλό ρεπορτάζ για το σχέδιο των Σκοπιανών να κατασκευάσουν υδροηλεκτρικά φράγματα στον Αξιό.
Με νωπή την ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Τρακατέλλη το ρεπορτάζ εμπλουτίστηκε με στοιχεία για την ταυτότητα των φραγμάτων σε μήκος 200 χιλιομέτρων περί το ρου του ποταμού.
Στο ρεπορτάζ όμως ενσωματώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε  ως χώρα και νομός από την δραματική μείωση των νερών του Αξιού ως αποτέλεσμα της απόφασης να γεμίσουν καλοκαιριάτικα τα φράγματα που έχουν κατασκευάσει υποτίθεται για να αρδεύουν εκτάσεις οι Σκοπιανοί.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:42

Λήξαν το συνέδριο

Συντάκτης:

Από χθες το απόγευμα ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησαν τρόπος του λέγειν, διότι επί της ουσίας οι εργασίες του συνεδρίου έληξαν την επομένη της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής - την προπερασμένη Δευτέρα- όταν ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε πως χρήμα δεν υπάρχει και επειδή …άνευ τούτου ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων, ας κάνουμε ένα συνέδριο τον Μάρτιο!

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:42

Γενναιοδωρίες

Συντάκτης:

Γενναιόδωρες δεν είναι μόνο οι αποζημιώσεις. Και το άτοκο δάνειο που περιμένουν οι Ενώσεις για να πληρώσουν τις προκαταβολές στους αγρότες τους είναι εξίσου παχυλές.
Υπενθυμίζουμε τις τιμές: Στο σκληρό θα καταβληθούν 20 λεπτά/κιλό, στο μαλακό 14 και στο καλαμπόκι 12 λεπτά/κιλό.
Από το τίποτα καλή κι η Παναγιώταινα, που ισχυρίζεται ο θυμόσοφος λαός μας.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:41

Ένα χαλάζι θα τους έσωζε

Συντάκτης:

Ακούνε και διαβάζουν οι αγρότες των άλλων περιοχών για τις αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους των δήμων Κιλκίς και Χέρσου για τις καταστροφές από χαλαζόπτωση την Άνοιξη και σκέφτονται πως ένα χαλάζι θα τους έσωζε κι αυτούς.
Αλλά δυστυχώς δεν….

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:41

Ερασιτεχνισμοί και σκοπιμότητες

Συντάκτης:

Οργάνωσε σύσκεψη των αγροτών της περιοχής του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αξιούπολης. Καλά και περίκαλλα το σκέφτηκε. Αφού όμως προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας   Μάκη Πεντζερετζή - από μέρες μάλιστα - γιατί δεν προσκάλεσε και τα «μικρά» κόμματα;
Και κάτι ακόμα: ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε η επιλεκτική ενημέρωση ενός μόνο μέσου ενημέρωσης; Τι ήθελε να κρύψει ο κ. Ελευθεριάδης και έπρεπε να μην παρίστανται οι δημοσιογράφοι τόσων εφημερίδων και ραδιοφώνων;
Ένα πάντως δεν εξυπηρετήθηκε: Το συμφέρον των αγροτών της περιοχής.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:24

Από την Πέμπτη η συμφωνία

Συντάκτης:

Λοιπόν, για να είμαστε ακριβείς. Επειδή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας δεσμεύτηκε πως θα είναι η τελευταία χρονιά που θα μείνουν άταφοι οι νεκροί του ελληνοϊταλικού πολέμου που κείνται τώρα σε ομαδικούς τάφους.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:24

Γιατί δεν τον δέσμευσε

Συντάκτης:

Εξ όσων γνωρίζουμε ο κ. Καβαδόπουλος  τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών υποστήριξε το συνδυασμό του δημάρχου Νεόφυτου Παπαδόπουλου με αποτέλεσμα -και εξ αυτής της επιλογής του - να εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Παπαδόπουλος.

Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008 08:23

Να παγώσουν τα τέλη

Συντάκτης:

Πάγωμα των τελών, ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος Καβαδόπουλος και καταγγέλλει την διοικούσα πλειοψηφία ότι επιβάλλει πρόσθετα βάρη στους δημότες σε ένα επιβαρυμένο οικονομικά περιβάλλον. Ο κ. Καβαδόπουλος κατηγορεί επίσης με ανακοίνωσή του, τη διοίκηση του δήμου ότι χωρίζει τους οικισμούς σε «ημέτερους» και μη και αναλόγως κατανέμει τα κονδύλια για τα έργα.
Λαμπρά, θα έλεγε κάποιος που δεν γνωρίζει τα διαδραματισθέντα.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:06

Χοντραίνει η αντιπαράθεση Καλπακίδη- Αϊδινίδη

Συντάκτης:

Δύο χρόνια μετά τις δημοτικές εκλογές και στο δήμο της Δοϊράνης ασχολούνται ακόμη με τα χρέη που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008 04:06

Τσιτουρίδης Αδειάζει Μαγγίνα

Συντάκτης:

Με δήλωσή του στο «Εθνος» ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, σε σχέση με τη μετεγκατάσταση του υπουργείου Απασχόλησης στο Ολυμπιακό ακίνητο, που στη συνέχεια βρέθηκε σκανδαλωδώς στα χέρια της Μονής Βατοπεδίου, αδειάζει τον διάδοχό του στο Υπουργείο, Β. Μαγγίνα: