Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:52:43 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 23:16

Εθελοντική αιμοδοσία Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Συντάκτης:

aimodosia-e-esΜε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, στο χώρο του Επιμελητηρίου.
Το Δ. Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παράρτημα Κιλκίς, «ευχαριστεί τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά ζωής στους συνανθρώπους μας, τη διοίκηση του επιμελητηρίου για την παραχώρηση των χώρων του, , αλλά ιδιαίτερα τους εθελοντές μας, το διευθυντή και το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κιλκίς για την αμέριστη βοήθειά τους και τη διαρκή συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειάς μας.»

Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Παιονίας, σας προσκαλούν στο 1ο Ανταλλακτικό Παζάρι παιδικού παιχνιδιού και βιβλίου.

Η ιδέα είναι απλή:
Κάθε παιδί θα φέρει όσα βιβλία και παιχνίδια θέλει και θα τα ανταλλάξει μ’ αυτά που θα φέρει ένα άλλο παιδί!

georgantas2Οι  βάσεις για μια διαρκή και στενή συνεργασία με τους συμπατριώτες μας στην  Αθήνα που δραστηριοποιούνται στον σύλλογο Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων τέθηκαν στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας του βουλευτή με τη διοίκηση του συλλόγου.
Επί του θέματος και από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο Βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς δέχτηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο γραφείο του στην Αθήνα τα μέλη της διοίκησης Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων.

lapordas-ekpaideutikoiΜε την ενημέρωση των εκπαιδευτικών του Δήμου ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία που πήρε ο δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας,  για να ενημερώσει όλους τους φορείς για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος από τις συνεχείς μειώσεις της τακτικής επιχορήγησης .
Σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Β/θμιας εκπαίδευσης κο Κωνσταντινίδη Γεώργιο πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση την Πέμπτη 4/10/2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου με τους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου.

proskopoiΜε τον καθιερωμένο αγιασμό και την ευλογία του αρχιμανδρίτη πατέρα Επιφάνιου, ξεκίνησε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012, η λειτουργία του 2ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Κιλκίς, με την συμμετοχή λυκοπούλων, προσκόπων, ανιχνευτών, βαθμοφόρων, μελών Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (Ε.Κ.Σ.) και γονέων.

lapordas-asprosΣτα πλαίσια  των ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Παιονίας, Θανάσης Λαπόρδας, στους οικισμούς του Δήμου, το απόγευμα της Πέμπτης 4/10/2012 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στον Άσπρο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού.
Μετά από μια σύντομη ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος για την τρέχουσα κατάσταση του Δήμου και τους άμεσους στόχους της Διοίκησης, τον λόγο πήραν οι κάτοικοι με πρώτο τον πρόεδρο, κο Δρακούλη Δούκα.
Τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν από τους κατοίκους ήταν αυτά του πόσιμου νερού και της συγκοινωνίας.

paiko-ylotomiaΗ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης διά της Γενικής Δ/νσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της στην τελευταία πρόσκληση του Διασυνοριακoύ Προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» χρηματοδοτήθηκε την πρόταση «Cross-border collaboration to fight illegal logging and timber trade to protect transboundary Greek-F.Y.R.O.M ecosystems» με το ακρωνύμιο «AITOLOS».
Αναφέρεται στην Στρατηγική Προτεραιότητα 2 «Ενίσχυση των περιβαλλοντικών πηγών και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην διασυνοριακή περιοχή» και το συνολικό ύψος χρηματοδότησης ανέρχεται στα 750.000€, αφορά δε, την βελτίωση των δομών και των μεθόδων μείωσης των Λαθροϋλοτομιών στα Δασικά οικοσυστήματα και του παράνομου εμπορίου Ξυλείας.

teloneio-doiranhsΗ Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης δια της Γενικής Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας της στην τελευταία πρόσκληση του Διασυνοριακού Προγράμματος ΙΡΑ "Ελλάδα-πρωην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013" χρηματοδοτήθηκε την πρόταση «Development of Border Infrastructure between Greece and the former Yugoslav Republic of Macedonia» με το ακρωνύμιο «BORDER.IN»
Αναφέρεται στην Στρατηγική Προτεραιότητα 1 «Ενίσχυση της διασυνοριακής οικονομικής ανάπτυξης» και το συνολικό ύψος χρηματοδότησης ανέρχεται στο 1.200.000 €, αφορά δε, την βελτίωση  των υποδομών στο Συνοριακό σταθμό Δοιράνης. Κύριοι άξονες δράσης του προγράμματος είναι:

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 22:25

Τα 100 χρόνια της Γουμένισσας στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης:

intos xristosΟ Σύλλογος Γουμενισσιωτών κατοίκων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, εορτάζει τα 100 χρόνια ελευθερίας της ιδιαίτερης πατρίδας μας Γουμένισσας (23-10-1912) και διοργανώνει την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 ώρα 19.00 ομιλία από τον κ. Χρήστο Ίντο τέως σχολικό σύμβουλο και ερευνητή τοπικής ιστορίας, με θέμα «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13: Απελευθέρωση της Γουμένισσας και της περιοχής της (23 Οκτωβρίου 1912)», στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

tsarli-tsaplinΗ Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς καλεί τους φίλους και φίλες που θα ήθελαν να πλαισιώσουν τις δράσεις της ή να προτείνουν τις απόψεις ή να ενταχθούν σε αυτήν, τους τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 8μμ, στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς.